Hjem Ikke-kategoriseret MIG min uforbeholdne mening mortilmernee.dk sponsorerede indlæg tanker

Når drømme blir til virkelighed…..

10. januar 2018

Indlægget er sponsoreret af Sengespecialisten

For ganske nyligt kom jeg i himlen, i hvert fald føltes det sådan….. Min mand og jeg tilbragte nemlig et par timer hos Sengespecielisten både i Vejle, hvor vi skulle ud og kigge, prøve, vurdere og til aller sidst, vælge os vores kommende seng. Og i Horsens, hvor også hovedpuder blev tilføjet.

Ærligt, så troede jeg da jeg tog hjemmefra, at det var vi da hurtigt færdige med, alt ville være bedre i forhold til den gamle og MEGET billige variant vi havde før…. Men jeg skal ellers lige love for, at jeg i løbet af i en del timer, blev meget klogere.

Det er IKKE bare lige, at vælge sig en seng, der er faktisk vildt mange ting man skal tage højde for, og vejledes i. Og aldrig har jeg mødt et personale, som vidste så meget, fortalte SÅ meget, uden at virke pågående og sælgende i sin facon. Han vidste grundlæggende, simpelthen bare, hvad han talte om.

Nu er jeg af natur, ganske stædigt anlagt, og jeg har altid været vandt til at ligge ret hårdt når jeg sover. Men den rare ekspedient brugte virkelig meget tid på at fortælle mig, at det simpelthen ikke var det rigtig valg for mig. Jeg var nede og ligge i virkelig mange senge, med virkelig mange hårdhedsgrader, og det som jeg selv var helt sikker på jeg skulle have, det ville han på INGEN måder anbefale mig. Det var ret vigtigt for kroppens form når man ligger sig, at alt får fuld støtte. At man ikke laver sådan et knæk i ryggen eller nakken, når man ligger for hårdt på en madras. Han fortalte, at det er en af de fejl som rigtig mange mennesker gør, og derfor ikke får den optimale ligge stilling i sin seng.

Jesper var ikke så svær, han følte sig 100% tilpas nærmest med det samme han lagde sig, hvor jeg som sagt, var lidt skeptisk, om det var for blødt for mig….. Men jeg valgte naturligvis at lytte til den rare ekspedient, som trods alt hvad 15 års erfaring i sit fag, og vidste hvad han talte om.

Efter mange mange afprøvninger, og valg af hårdhed var besluttet, så kom valget af seng efterfølgende. Igen, havde jeg en ide om, at jeg så ikke skulle have elevation, ej det var altså kun for gamle mennesker tænkte jeg…. Men da ekspedienten igen prøvede at instruere os i, hvad det faktisk gør for en, at man kan for variation i hvordan man ligger, specielt selvfølgelig når man læser eller ser tv – for når du sover – så skal sengen helst være kørt ned – men da jeg fik prøvet det rigtigt af, da kunne vi begge godt se, at det vidst ikke var så tosset endda.

Og så er der endnu en detalje ved mig, jeg lider at noget tilnærmelsesvis asmatisk hoste, jeg får sådan nogle anfalde 2-4 gange om året, hvor jeg kan hoste helt op til 4 uger af gangen…. Det er SÅ hårdt for mig og min krop og ikke mindst min søvn når det står på. Det bedste for mig er, når jeg næsten sidder op og sover, og jeg har før i tiden derfor altid haft 4-5 puder til ryggen, for jeg bare  har fundet en smule ro….. Men det her elevations løsning, så får jeg nu muligheden for, bare at køre ryggen op, og finde ro på den måde…. Jesper kiggede på mig og sagde “det ville bare være SÅ GODT for dig”…. ekspedienten kunne kun give ham ret, og derfra var valget taget. Sengen vi har valgt hedder Balance Boxelevation Og er fra Dunlopillo.

Valget var taget, og sengen er nu blevet leveret…… Vi var også så heldige, at 2 hovedpuder fra Silvana måtte følge med, til det hørte faktisk lige så lang og kyndig en vejledning, og da butikken på det her tidspunkt var ved at nå lukketid, så valgte vi at udsætte vores valg af puder, til et par dage senere.

Silvana puden er en ergonomisk pude, der findes  i 6 forskellige højder og fastheder. Puden er designet med en latex kant, for at give optimal nakkestøtte, hvor den resterende del af puden består af allergi venligt regulerbart fiberfyld. Latexkernen kan afmonteres, så resten af puden kan vaskes.

Her måtte vi derfor igen ned og ligge, prøve de 4 varianter af, som ekspedienten havde vurderet var mest passende til os. Det i sig selv var faktisk også ret vanskeligt, specielt fordi jeg har 2 ting der spiller ind. 1: jeg sover næsten ALTID på maven og 2: jeg lider virkelig meget af migræne….. Og her var jeg rigtig glad for at høre lidt om, hvordan ens krop faktisk har det aller bedst. Kroppen skal nemlig aller helst sove på ryggen eller på siden….. Og til det må jeg sige, det bliver VIRKELIG en øvelse…. men det er bare det bedste, fordi du opnår den bedste støtte til kroppen. Og når man som mig har så meget hovedpine, så er det derfor meget vigtigt, at nakken (hvor spændingshovedpine oftest stammer fra) får lov til at hvile mest optimalt.

Min mand, med hans hovedform, vægt og måde at sove på, blev rådet til at få den lilla Medium pude med fast latex nakkestøtte og regulerbart kuglefiberfyld i den øverste pudedel.

Og jeg blev rådet til den orange som er en blød pude med blød latex nakkestøtte og regulerbart kuglefiberfyld i den øverste pudedel. “En god begynderpude”, til personer der ikke før har ligget på en ergonomisk hovedpude.

Jeg er meget meget spændt på at få den her pude prøvet af….. Og se om min krop og jeg, kan blive enige om, at ligge i den helt rigtige stilling.

Jeg var også spændt på, hvordan sengen ville se ud hjemme hos os, jeg har før synes bedst om, at en seng er så neutral som mulig, og vores står ydermere i et rum, som har en ret synlig placering i vores hus, man kigger ud på den fra både køkken, spisestue og stuen…. Sengen kunne fåes i sort og grå, en slags møbelstof, og valget faldt derfor på den grå. Benene vi har valgt er af egetræ,og fungerer super fint til sengen.

Billederne herunder er taget da den ankom, samt her i weekenden med det smukkeste solskin, og jeg synes ærlig talt den står ret flot her i rummet…… Og nu, nu glæder vi os bare virkelig meget til at tage den i brug, og finde ud af, om drømme virkelig kommer til virkelighed, i det her tilfælde, der føles det i hvert fald sådan….. Følge med om en måneds tid, når jeg kommer med første update på senge og puden…… 🙂

    Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

    Svar