Hjem Ikke-kategoriseret

Da vores hus gik op i røg….

18. januar 2018

I bogstaveligste forstand…. Gårdsdagens indlæg havde jeg skrevet om formiddagen, og valgte at udgive det igår aftes, fordi jeg simpelthen ikke kunne overskue at skrive om det igår, jeg ville hellere drømme mig tilbage til formiddagen som var fyldt med forårstemning…. Men der skete det, at jeg var væk fra vores hus, ca. en time… Havde Merle til tandlæge, hentede Neel og så hjem. Vi træder ind af døren og der ligger en tyk fed røg i hele huset. Jeg panikker totalt og skynder mig ind i stuen, for at se om det er brændeovnen, og det var det.

Det der er sket er, at jeg lige inden jeg smutter, smider et stykke træ ind, så ved jeg der stadig er ild og varme når jeg kommer hjem med pigerne. Men træet har jeg simpelthen fået lagt i en forkert position, for det er røget ud af brændeovnen. Jeg havde bevidst kun lukket lågen på klem, for at give luft til ilden. Sådan har jeg altid gjort, men det gør, at træet åbenbart har skubbet lågen op, og er faldet ud….. Til vores held, så rammer det store stykke træ kun ned på glasset, men det har været VARMT, for en stor plamage på ca. 30*30 cm under glasset er helt sort og sodet og malingen bobler, der er også små glødestykker der er røget helt ud på gulvet, men glasset har reddet huset for at gå i brand.

Jeg ved ikke hvor længe det har ligget der, men jeg antager et stykke tid, med al den røg der var i huset….. Jeg havde flove ører da jeg måtte ringe til Jesper, som heldigvis godt vidste, at jeg ikke kunne gøre for det. – GÅR DOG ALDRIG FRA LÅGE PÅ KLEM IGEN- ….. Men det har vi altså begge gjort 100 vis af gange.

Jeg måtte facetime ham skaden, og han så lidt træt ud……

Men heldigvis, så har jeg altså en handlekraftig mand, med det samme han kom hjem, løftede han brændeovnen væk ( det er sådan noget han bare kan) så fjernede han pladen og kom ned til den store skade….. han sleb og sleb til der kun være det pæne trægulv at se, det blev malet og fik lov til at stå….. ALLE VINDUER OG DØRE stod åbne i mange timer, vi besluttede at sætte alle i hak, lukke for varmen og køre i IKEA for at spise aftensmad, så sad vi i det mindste ikke hjemme og frøs….

Da vi kom hjem var malingen tør, plade og ovn kom på plads, så der “kun” var de små glødeskader at se, som egentlig bare ligner de afskaldninger vi har rundt omkring…. Men røg stanken var IKKE væk….. Idag mens jeg var job har hele huset igen stået på klem, varmen slukket, ALLE dyner og puder og tæpper er enten i vaskemaskinen eller ligger ude på terrassen… Og så har jeg lavet mad med masser af bacon, i håb om, at det i det mindste kunne overdøve den klamme røg lugt…. Føj det er fælt altså….. Jeg har også vasket vinduer, og imorgen skal samtlige hylder vaskes og tørres af.

Men således blev vores onsdag aften og hele torsdagen altså brugt…. Puha, mest af alt, er jeg faktisk bare lykkelig over, at hele huset ikke stod i brand, det tør jeg slet ikke tænke på….. Så må vi med tiden se, om ikke den sidste røglugt forsvinder…. Men sikke da en “oplevelse”….. Dem behøver jeg ikke flere af…..

Og til jer der sidder og tænker, hvorfor melder I det ikke til forsikringen, så kan jeg sige, at det har vi gjort, men vi har en selvrisiko på 5.000, og det nægter vi simpelthen at betale for at ISS skal gøre rent…. Så gør vi det hellere selv….

Håber jeres torsdag har været meget sjovere end min….

PS – billedet foroven er taget idag, han har reddet den godt, synes I ikke??

 

 • Reply
  Rebecca
  18. januar 2018 at 19:21

  Sæt skåle med eddike frem. Det tager lugten.

 • Reply
  Louise
  18. januar 2018 at 19:54

  Æv, sikke et træls uheld, men som du selv skriver, er det godt, at der ikke opstod brand. Et gammelt trick til at tage røglugten er at stille skåle med eddike rundt omkring i huset. Hvor effektivt det er ved jeg ikke, men måske det var et forsøg værd? 🙂

 • Reply
  Marie Eigen
  18. januar 2018 at 20:01

  Sikke da en forskrækkelse altså! Simpelthen min værste frygt at det hele går op i røg og flammer. Godt der ikke skete mere. Og sikke da en mand du har dig! 😉 <3

 • Reply
  Anita
  18. januar 2018 at 21:06

  Ved ikke om det vil hjælpe men små skåle med eddike kan tage lugten af røg (hvis gæster har røget indenfor som man gjorde for år tilbage). Det er da et forsøg værd. Puha sikke en grim oplevelse for jer☹️

 • Reply
  Liv
  18. januar 2018 at 21:25

  Åh sikke en træls oplevelse, håber snart det hele er back to normal igen. Et lille tip er at placere skåle med eddike runt omkring i rummet, lad skålene stå et par dage, det neutraliserer røglugt.

 • Reply
  Lisbeth vissing
  19. januar 2018 at 14:21

  Prøv at sætte nogle skåle med eddieke, rundt omkring. Det skulle kunne tage røglugten.
  Held og lykke med det og godt det ikke gik værre.

  • Reply
   Lisbeth vissing
   21. januar 2018 at 9:00

   Prøv at sætte nogle skåle med eddieke, rundt omkring. Det skulle kunne tage røglugten.
   Held og lykke med det og godt det ikke gik værre.

 • Reply
  Dorte
  19. januar 2018 at 19:57

  Puha sikken en omgang, godt der ikke skete mere. Kan skåle med eddike stillet rundt omkring ikke tage lugten, ligesom det kan ved cigaretrøg?

 • Reply
  Grete
  20. januar 2018 at 0:14

  Puh, for en forskrækkelse! Godt det ikke gik værre!
  Et gammelt “husmoderfif”: at sætte et par små skåle med eddike rundt omkring i boligen (natten over) skulle kunne tage lugten efter cigaretrygende gæster…. Jeg ved ikke, om det kan tage (noget af) lugten efter jeres uheld med brændeovnen…? Du kan jo prøve, hvis du har lyst.
  Gos weekend, Grete

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar