forandringer Hjem Køkken mortilmernee.dk

Nyt køkken….

10. marts 2019

Og således blev søndagsreflektionen et indlæg, der vil vise jer vores helt nye køkken. Jeg har nemlig ikke så pokkers meget andet reflektion for ugen der gik, da de fleste af vores vågne timer i hytten, er gået med køkken og så lige lidt gymnastik.

Men nu står det der, eller i hvert fald det meste af det, der mangler en front på opvaskemaskinen og en under vasken, men de kommer imorgen, der mangler en fodliste og så mangler jeg sådan generelt, som det er med alt nyt, lige at tage ejerskab på det.

Vi har flyttet øen, som før stod helt ind til væggen, den er sat ud midt i rummet, og længere over mod det andet køkkenbord, det har givet meget mere luft omkring vores spisebord, hvilket er rigtig dejligt, og så har det givet en ny gangbane ind til køkkenet, som gør at det hele faktisk bare føles meget større.

Mit lille skrivebord synes jeg ikke helt der blev plads til, men jeg kan ikke helt undvære det, så jeg går med tankerne om hvordan jeg kan løse det, måske i stuen, men nu må vi se. Lige nu er reolen i hvert fald blevet stående med de fine citrontræer, jeg har faktisk endda købt et nyt, så det ene er nu fyldt med grønne sprøde blade og duftende citron blomster.

Det vi har gjort i køkkenet er, at vi har skiftet alle fronter og begge bordplader, det vil sige, at selve skabene og skufferne er de sammen, jeg har bare haft tømt dem alle, gjort rent og sorteret ud. Kæft hvor har man meget lort i sådan et køkken…..

Fronterne i rustfrit stål er fra IKEA og hedder Grevsta, bordpladerne er Egetræ – også IKEA -, som er den træsort jeg bare holder aller mest af. Vi var egentlig meget i tvivl om, om bordpladerne skulle ha været mørkere, men det var ikke den beslutning vi gik med lige nu, omend det kan man jo skifte med tiden, hvis man føler for det.

Jesper har også bygget soklen af egetræ, således det hele hænger sammen.

Lågerne tager ret meget imod fedtede fingre, så nu glæder jeg mig bare til tidens tand får taget i dem, og laver sin helt egen patina.

Det sorte køkken var jeg som sagt, slet ikke træt af, og vi havde også snakket om, at vi “bare” skulle ha skiftet til nye sorte låger – nu de gamle var blevet så grimme – Men jeg kunne ikke rigtig forliges med, at skulle bruge penge på noget, som jeg i princippet overhovedet ikke kunne se forskel på.

Min kærlighed faldt derfor på stål fronterne, og hvor er jeg dog lykkelig for, at vi gik med det. Jeg er helt helt tosset med det nye look i vores køkken, sikke en mega forandring det har givet.

Nu skal jeg så ud og finde et lille tæppe til gulvet, jeg vil også gerne have gardiner op foran terrassedøren, og imorgen satser jeg på at finde en lille lampe til hylden….

Men det er alt det hyggelige der kommer nu, og det glæder jeg mig til…..

Lad mig slutte af med en masse pix af vores køkken, og så vil jeg glæde mig til at gå tidligt i seng i aften, da vi faktisk er lidt trætte oven på den her weekend 🙂 Heldigvis har pigerne sovet ved veninder fra lørdag til idag, hvilket gav os en masse arbejdstimer med go samvittighed:-)

Smuk ny uge til jer alle, jeg glæder mig til min, den fører mig både til Århus og København og selskab med masser af dejlige mennesker 🙂
 • Reply
  Lena
  10. marts 2019 at 19:18

  Wauv det er virkelig blevet fint ?
  Råt og varmt på samme tid!

  • Reply
   Mortilmernee
   12. marts 2019 at 8:49

   Tusind tak, det er jeg glad for du synes, det var præcis det look jeg gerne ville ramme :-9

 • Reply
  Nanna
  11. marts 2019 at 12:47

  Så fint det er blevet. Nu ved jeg godt, at I også har rykket lidt rundt på inventaret, og det derfor ikke har været “bare lige” . Men Det er dælme genialt, at man (og nu bruger jeg ordet) “bare” kan skifte fronterne ud og så vupti få sig et “nyt” køkken. Skifter vi køkken på et tidspunkt, så tror jeg at vi gå efter et fra IKEA.

  • Reply
   Mortilmernee
   12. marts 2019 at 8:49

   Det er nemlig lige præcis lidt nemmere at skifte det ydre, og til ret overkommelige priser også, og så kan man lidt lettere flytte sig med tiden, hvis man nu har brug for en forandring. Men det er klart, øen var lidt en udfordring, da den ikke lige er en man putter i kurven, hvis du forstår, det lykkedes dog alligevel ret godt :-9

   Håber I får jer et fint ikea køkken på et tidspunkt :-9

 • Reply
  Line Smidstrup
  14. marts 2019 at 15:34

  Hvor er det bare fint! Hvilke greb har I valgt?

  • Reply
   Mortilmernee
   16. marts 2019 at 18:17

   Tusind tak, det er gamle ikea greb som vi havde på nogle gamle låger i kælderen. Jeg ved desværre ikke om de findes mere.

 • Reply
  Line Smidstrup
  15. marts 2019 at 10:11

  Hvor er det bare fint! Er grebene også fra Ikea? Og hvad er navnet?

  • Reply
   Mortilmernee
   16. marts 2019 at 18:17

   tusind tak, ja det er de, men de er gamle. De sad på nogle låger vi havde stående i kælderen. Jeg ved ikke om de har dem mere :-/

 • Reply
  Tenna
  24. marts 2019 at 16:06

  Hvad er farvekoden til køkkenet?✨?

  • Reply
   Mortilmernee
   25. marts 2019 at 10:48

   Jeg kan ikke lige huske den, men den er et par indlæg tilbage 🙂

 • Reply
  Pernille
  14. april 2019 at 9:50

  Super fint ?. Har I ikke en emhætte? Og den hylde over komfuret med porcelæn, bliver det ikke fedtet af stegeos og stegefedt?

  • Reply
   Mortilmernee
   15. april 2019 at 12:35

   Tusind tak, og nej det har vi ikke, vi bruger gas grill som står lige udenfor døren istedet. Så vi steger ikke ret meget. Hylden bliver naturligvis rengjort et par gange i måneden for at holde fedt og støv på afstand 🙂

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar