Uncategorized

Aftenhaven og vilde jorbær

1. august 2011

Ih de her dejlige varme sommeraftener, dem har vi godt nok ventet længe på. Det er faktisk her om aftenen, at det er mest behageligt at være ude. En lille brise der kommer forbi, og solens sidste stråler der hviler over haven. Hvor er det skønt.

Jeg ELSKER høstanemoner, Stolt kavaler og Ærteblomster. Hvert evig eneste år glæder jeg mig til dem. Køber altid frø i læssevis når de lander i supermarkederne. Høstanemonen kommer heldigvis af sig selv.

Lige nu står de smukke høstanemoner helt fantastisk… de er desværre også det eneste der sådan er rigtig pænt på denne tid af sommeren, mine stolt kavaler er slet ikke blevet så flotte i år, jeg tror det er fordi de vilde jorbær planter simpelthen har kvalt dem. Jeg satter dem her og der og alle vegne for et par år siden, tænkte de så kunne kvæle vores ukrudt, og spare os for en masse havelureri….. De er virkelig også blevet fine, men de har også taget noget sol og energi fra nogle af planterne…..

Intet er dog så skidt, at det ikke er godt for noget. For lige nu er der også masser af små jorbær i de vilde planter, så Merle og jeg var på rov her til aften…. Rov er måske så meget sagt, men hun fik da nogle stykker. De smager bare Så dejligt.

Hvad har i lavet på sådan en skøn sommerdag?

 • Reply
  Fr. Høll´s skriverier
  1. august 2011 at 21:11

  Faktisk har jeg også været i haven i aften – dog ikke for at nyde den, mere for at yde iden. Alt det fugtige vejr har gjort at ukrudtet er eksploderet. Jeg hader at luge, men elsker ligesom dig høstanemonerne, der heldigvis dækker for at ukrudtet kommer.

  Tror sgu, at jeg hiver alle mine roser op og planter høstanemoner.

 • Reply
  bare WUNDERBAR
  1. august 2011 at 21:13

  Så fint det næstsidste billede hvor hun står med de små jordbær i hænderne.. 🙂
  Hvad har jeg lavet.. slet ikke nydt aften vejret, bare siddet og arbejdet (og overspringshandlet) foran computeren… 😉

 • Reply
  Louise
  1. august 2011 at 22:06

  Fr. Høll – go ide med roserne, jeg havde også mange flere små roser i bedene, men synes altså bedre om høstanemonerne. De skaber sådan et flot grønt tæppe, og hvor roserne alt for tit blir gule i bladene eller angrebet af dyr…

  Rakel – Ja ik, sys også det blev super godt af hende, hun sys det er så hyggeligt når vi laver noget sammen. Især nu hvor lillesøster er kommet til, så sætter hun meget pris på alene tid med os.

  Hvad har du mon arbejdet med??? Noget hyggeligt.??

 • Reply
  Ævlebævle
  1. august 2011 at 22:28

  Smukke billeder, jeg bliver helt misundelig når jeg ser to af mine yndlings blomster som jeg desvære ikke har i min have i år, nemlig ærteblomst og høstanemoner. Vi har fornyligt nedlagt et stort staudebed, syndes der var for meget arbejde med at luge, men jeg savner virkelig de stauder nu, savner bare ikke alt det lue arbejde 🙂

 • Reply
  Fru Thornholm
  1. august 2011 at 22:42

  Vi har også nydt det fine vejr i aften – Alma og jeg pakkede tasken og tog med manden til vandet. Mændene stod på vandski og wakeboard mens vi legede i strandkanten… Herlig aften!

 • Reply
  Lisbet / *LLL og Co.*
  2. august 2011 at 0:04

  Smukke, smukke høstanemoner! Og en skø-øøøn lille pige! Hun er godt nok KÆR!!!

  Hvis du er til LUPINER, så kig forbi min blog. Jeg har gratis frø til mine faste læsere. Læs mere på: http://lisbetll.blogspot.com/2011/08/gratis-blomsterfr.html

  Jeg har også været i haven i dag… for at slå græs. Pludselig åbnede himlen sig, og regnen væltede ned i stride strømme. Inden jeg fik kørt havetraktoren i garage, var jeg gennemblødt fra top til tå. Kan ikke mindes jeg har været SÅ våd af regnvand! Det var faktisk ret komisk… og da "skaden" jo VAR sket, var det kun til at grine ad. :-)))

  Og så blev det til en skøn cykeltur lige før solnedgang… i tørvejr. 😉

  *SMIL* og go'nat fra Lisbet

 • Reply
  Mette/DigogMig
  2. august 2011 at 0:11

  Ja det har godt nok været skønt idag. Sikke dejlige billeder af din lille sommerpige.
  Vi har haft besøg af mormor og morfar, som lige er kommet hjem fra ferie. Der blev spist lagkage, og Tulle fik fødselsdagsgaver. Senere hoppede drengene og Tulle i vores spritnye og ret store badebassin. Aftensmaden blev spist på terassen. Hyggeligt….flere af sådan nogle dage tak :o)

 • Reply
  Louise
  2. august 2011 at 10:34

  ævlebævle….. skynd dig at få dem plantet igen, høstanemoner kan jo købes OVER alt lige nu:-)

  Lisbeth – Tusind tak, vi er også meget stolte af hende, hun er en rigtig lille charmør hende Merle.

  Lupiner har jeg faktisk mange steder i haven, men de er desværre færdige med at blomstre for længe siden. De kloge hoveder siger man skal klippe dem ned, og så kommer de en gang mere, men hvis man vil ha dem til at formere sig, så skal man lade dem være og selv så sig af frøene… Så jeg har ladet med stå og se lidt træls ud… Håber det gir flere planter til næste år.

  Har desværre ikke mere bar jord til frøene… JOrbærplanterne har virkelig taget over.

  Men sikke dejlige aftener i allesammen har haft, hvor er det hyggeligt at høre om.

 • Reply
  Marolle
  2. august 2011 at 15:16

  smukke billeder, og vi kan også lide samme blomster 😉
  har netop fået høstanemoner plantet i år, håber de bliver flotte næste år, ærteblomster har jeg også hvert år. Stolt kavaler har jeg ikke prøvet endnu, men har set det så mange steder at det nok må prøves næste år 🙂

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar