Uncategorized

Er det ok at være lidt trist…

4. november 2011

Når man lige har haft første møde med Neels kommende dagplejemor??

For sådan har jeg det godt nok. Selvfølgelig har jeg længe sukket lidt efter lidt alene tid, og armene fri en gang imellem. Men når nu realiteterne pludselig banker på. Så finder jeg det faktisk slet ikke nødvendigt.

I skrivende stund sidder jeg og tænker. Burde man bare droppe job og uddannelse og selv passe sine børn… Flytte fra huset, og bo et sted hvor man faktisk havde råd til den slags???

HMM, nej, det lyder nok ikke vanvittig realistisk når jeg lige tænker lidt mere over det, men jeg synes faktisk det er helt vildt hårdt, at nogen lige pludselig skal tage over, passer hende, putte hende i barnevognen, oplever hendes små daglige grin og sjove gøremål.

Min lille bitte baby – som blir 10 måneder på søndag – Hvor var det lige tiden blev af, jeg synes det var igår jeg sad sådan her!!! Med lille bitte Neel ca. 7 timer gammel !!!!

 • Reply
  Binemor
  4. november 2011 at 11:07

  Søde Louise, jeg nikker og nikker for jeg har det på nøjagtig samme måde som dig!! Havde møde med Emil´s dp-mor i mandags og tænker også at nej nej det skal være mig der putter Emil "på den rigtige måde" i barnevognen, nusser ham på puslebordet, fodrer ham med små hapsere, giver ham en amme-tår osv osv…….
  Det er hårdt og mange x har jeg sagt til Tommi "vinder du snart de 20 millioner kr så jeg kan blive hjemmegående?????" *smiler* en smule naivt, men nogen dage ku det bare være løsningen for mig!

  Men jeg glæder mig også vildt meget til at starte på nyt arbejde, og Emil skal jo også ud og socialisere med andre børn end sine søskende. Hans dp-mor er vildt sød så nej han kommer ikke til at lide nogen last og vi er jo priviligerede at have muligheden for at gå hjemme med vores børn i næsten 1 år 🙂
  kh

 • Reply
  FamilienG
  4. november 2011 at 11:56

  Hej Louise..

  Jeg skriver fra mit hjerte og mine mange år som dagplejer ( 11år )

  Der er intet mere fantastisk end en mor som dig =)
  DU aflevere dit GULD, dit eneste ene (ja så lige merle også + nok nogle andre ) men forså mig ret…
  Og det er da det sværeste at gøre, for hvordan skulle nogen anden, kunne forstå lige præcis hvordan dit guld har det bedst, hvordan hun kan lide maden, legen, før/under/efter putningen og hvad nu hvis/når hun bliver ked???

  Det er de dejligste børn at modtage, de gladeste børn og den største fornøjelse og lige nu savner jeg i grunden mit tidligere arbejde…
  For jeg have mange forældrepar/mødre som dig + jeg selvfølgelig selv var sådan også hehe…

  Neel`s kommende dagplejer kan glæde sig, fordi du har det som du har…
  Håber i får et super godt samarbejde og at du kommer til at nyde job/uddannelse…

  Kh Tina….

 • Reply
  g u r o
  4. november 2011 at 12:04

  Ja, det er lov å være trist! Men jeg håper du etterhvert blir trygg på at dette er trygt og godt og riktig, når du ser hvordan hun koser seg, hvordan hun utvikler seg og hvordan hun knytter sosiale bånd til flere rundt seg. 🙂

  Likte forresten så veldig godt sommerstuen (eller heter det vinterstuen??) din, og måtte ta den med på min nye Pinterestboard! 🙂

  Ønsker deg en strålende, fin helg!

 • Reply
  set fra en vinkel
  4. november 2011 at 14:10

  Kære
  Du er Neels mor, så selvfølgelig skal du være urolig – du kender din datter bedst. Jeg er dagplejemor på 17. år og har "prøvet alle slags forældre" – det er vigtigt du pakker din uro væk når du er i dagplejen ellers mærker datteren din uro… Men pøj pøj med det hele. :-))
  de bedste hilsner

 • Reply
  Jane
  4. november 2011 at 15:22

  Jeg har haft akkurat de samme tanker de 3 gange jeg har skullet aflevere en guldklump i vuggestuen og ud i det pulserende og stressede arbejdsliv igen….tudet i bilen efter barnet var afleveret, savnet allerede inden jeg have vinket farvel……det er bare så hårdt!
  Men man glædes også ved den rivende udvikling der sker for dem, når de kommer i kontakt med jævnaldrende børn, og de nyder det, at komme hjemmefra….bare ikke så mange timer om dagen, som det ofte bliver når man arbejder fuld tid.

  Pøj pøj med det til dig og din lækre lille pige ;O)

 • Reply
  betine
  4. november 2011 at 18:54

  Jeg tilslutter mig koret… Det er bare så hårdt at skulle aflevere sin lille mus – og det koster i den grad minuspoint på følelseskontoen!
  Jeg står jo også " på den anden side" og er den, der afleveres til i vuggestuen… det er så fantastisk at se de her små mennesker, der udvikler sig og vokser og knytter bånd, både til os voksne men også til deres jævnaldrende – som så stille og roligt bliver til venner…
  Jeg nyder hver gang det er mig, der henter Viola i vuggeren at se hvor meget hun bare ELSKER at være der – og det var SÅ svært så svært at skulle sige farvel i starten… (faktisk havde jeg hende med på arbejde i 6 måneder fordi det var så svært – og fordi jeg ikke kunne holde ud at hun skulle være der, hvor hun først fik plads)
  Men nu er det jo sådan det er – og det er egentlig rigtig dejligt!
  Det håber jeg også det bliver for din lille Neel – og for dig.

  Mange knus og tanker fra mig!

 • Reply
  Ævlebævle
  4. november 2011 at 21:04

  Nåå hvor er i søde, jeg elsker bare de der første billeder, sikke et fantastisk øjeblik som er forenet. Du må gerne være trist, det er helt naturlig og jeg mener at huske at du kender dagplejeren, så du skal nok blive tryk også denne gang. Men første skridt et taget til at du skal dele dejlige Neel med andre, og der komme flere og man må gerne være trist hver gang, det betyder jo bare at man elsker.

 • Reply
  Christina
  4. november 2011 at 23:11

  mere ae…

 • Reply
  Tine
  4. november 2011 at 23:32

  Ja Louise, det er HELT ok at være lidt trist… Sender dig masser af varme kram. 🙂

  KH Tine

 • Reply
  Helle Jakobsen
  5. november 2011 at 0:21

  Uha kan sagtens huske fornemmelsen og alle de følelser og tanker omkring det. men det er naturligt og du skal give dig selv lov til at føle og have det, som du har det. Krydser fingre for at alt går glat, men det er jeg sikker på det gør 🙂

 • Reply
  Louise
  5. november 2011 at 20:13

  Kære alle

  Nu har jeg lige siddet og læse jeres søde og dejlige kommentarer til mig. Lidt dejligt også at høre fra et par stykker af dem, som man rent faktisk afleverer til…. For det er selvfølgelig nok heller ikke helt nemt at modtage de her små engler, når man kan se at mor og far er kede af det… jeg ved godt det påvirker barnet, og jeg skal nok gøre mit aller bedste for at tage mig godt og grundigt sammen…. MEN FUCK hvor blir det svært, det kværner rundt i mine tanker hele hele tiden…. IH hvor jeg bare ikke glæder mig til at aflevere hende….

  Mandag skal hun afleveres ved 8-tiden, og så skal jeg hente hende når hun har fået sin første formiddagslur…. nej hvor jeg dog glæder mig til at hente hende igen…. Jeg kommer til at tude hele vejen hjem….

  Men jeg mindes fra sidst, at efter et par uger, så er det faktisk ok også at være alene igen, og nyde den frihed man også får lidt af igen…. Bare hun ikke så begynder at blive helt vildt ked af det når hun blir afleveret, det magter mit moderhjerte simpelthen ikke lige nu!!!

  I hører helt sikkert mere til det i løbet af næste uge.

  Men i hvert fald, tusind tak for jeres ord. Det var dejligt at høre, at man bare ikke er den eneste der synes det er SÅ forfærdeligt at skulle aflevere sin lille mus.

 • Reply
  set fra en vinkel
  6. november 2011 at 18:35

  Lige en sidste bemærkning – du har som mor lov til at være med den første dag .. jeg plejer at sige til mine forældre, at ½-1 time er det ok de første dage man afleverer, så måske vente med at aflev. til kl.9.00 så de andre børn er kommet igang med leg… og så gå og kom tilbage efter 1-2 timer de første dage. Det er vigtigt at både Neel og mor er ok med situationen og det kan måske hjælpe på din uro! MENNN det er ok at være trist – det er dit barn,,,,
  knus herfra

  Mette (dagplejer)

 • Reply
  Louise
  6. november 2011 at 19:38

  Kære Mette

  Tak for alle dine søde beskeder. Det er så dejligt at høre alle jeres kommentarer.

  Neel har haft lidt feber hele dagen idag… Tænk at man kan synes det er lidt heldigt, for så behøver hun måske ikke komme afsted imorgen 🙂

  Ej, det skal nok gå, det blir det nødt til… Jeg havde snakket med min dp mor om at jeg skulle være der den første dag, men jeg ved jo, at så længe jeg er til stede, så knytter hun sig ikke til hende…. Imorgen er planen så, at jeg skal aflevere hende ved halv 8-8 tiden, og så skal hun lege hygge med hende indtil første lur, og når hun vågner af den, så kommer jeg og henter.

  Der starter først to nye børn i løbet af næste uge (hun har været dp mor i 18 år, men har taget noget uddannelse her de sidste 14 måneder, og starter først op igen imorgen) derfor kommer der faktisk 3 små piger på samme alder. det er egentlig helt perfekt…. Det skal bare blive godt 🙂 🙂 Men pyha det blir hårdt… det gør det bare….

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar