Uncategorized

Malet chatol….

22. september 2012

Som mange af Jer, nok allerede har opdaget på instagram, så brugte jeg hele fredagen på at male chatollet…. Idag er jeg meget meget tilfreds med resultatet, men igår, der kunne jeg have sendt det af h…… til….

Det var simpelthen så drøj en omgang, først sleb jeg det med sandpapir, så fik det 2½ lag grunder, og så fik det maling…. 3 gange….. Amen jeg siger Jer…. Jeg var så træt af det da jeg ramte aftenen….

Min kære mand forbarmede sig heldigvis til sidst, det var nemlig sådan, da jeg nåede til processen at sætte skufferne i, der havde træet give sig, og skufferne kunne overhovedet ikke lukkes længere…. Jeg flippede fuldstændig ud….. Vækkede næsten børnene med møblet, jeg larmede ret meget med det til sidst……

Da Jesper så havde brugt et godt stykke tid på at skære af og gnide stearin, så gled de nogenlunde igen….. Men pyha, jeg tør godt sige, det er sidste gang jeg maler så mørkt et teak møbel, og så med så mange kringel-kroge…… (forstår faktisk godt Jesper udtalelse da jeg kom hjem med det “det der, det bliver fuldstændig dit eget projekt…..)

Hvor om alt er, så var der ret mange ventepauser igår, så jeg benyttede lejlighed til at prøve og flytte lidt rundt…. Først var chatollet faktisk inden i stuen, og den store gule kommode på chatollets plads, men det duede ikke rigtig… Tilbage med det igen….. Så fjernede jeg det gamle kakkelbord ved køleskabet og flyttede den lille blå kommode der over, det er jeg til gengæld ret vild med….

Men her var en mindre malerberetning og rodebilleder…. bare et lille pip om, at min fredag faktisk var træls, men historien endte godt…..

 • Reply
  Christina
  22. september 2012 at 19:51

  Det er blevet perfekt! Og den blå kommode ved siden af køleskabet ligeså 🙂 og så er manden-din vidst guld værd 🙂

 • Reply
  frøken sørensen
  22. september 2012 at 19:55

  Det godt nok et skønt hjem du har men måtte lige rejse mig og gå ud i gangen og se min kommode for den er vist helt magen til din gule bare en anden farve vildt:)

 • Reply
  by.bak - interiør og livsstil
  22. september 2012 at 20:32

  Uff det lyder som en træls omgang, men ved du hvad. Det ser drøn godt ud, så når frustrationen har lagt sig en smule, er jeg sikker på, du er glad for, at du gjorde det.

 • Reply
  MB
  22. september 2012 at 20:37

  Hvor ser det bare godt ud! 🙂 Selv om det var en træls omgang 🙂 Jeg er helt vild med din lille lyseblå kommode og det lille skab ovenpå køleskabet – det ser så fint ud med lysene i 🙂 Får lyst til selv at gå på jagt efter noget lignende til min stue 🙂

 • Reply
  Fr. Høll´s skriverier
  22. september 2012 at 20:55

  Jeg har selv haft nogle malerprojekter med gamle teaktræsmøbler i sommer, og må krybe til korset og sige, at jeg nu bruger terpentin maling. Uanset hvad de i malerbutikkerne siger, så er der bare for meget olie i teaktræ, så plastikmaling kommer aldrig til at holde.
  Nu får alt mørkt træ en gang grund og en gang terpentin – evt to gange, alt efter farve, men det holder. Ingen skjolder eller misfarvninger, klare farver og ingen bøvl..

  Flotte ting. Jeg er altså imperiet over din modighed med farver. Jeg ville ønske jeg var lige så modig.

 • Reply
  Ævlebævle
  22. september 2012 at 21:10

  Den er blevet super fin, og den passer perfekt der i køkkenet, meget bedre end i stuen. Jeg bruger også terpentin maling til teak, men det har lang tørretid og lugter formeget til at det er godt at male med inde. Hvad er det for en maling du bruger, jeg tænker på hvor lang tørretid der er inden du kan male over igen, du har nået mange lag siden fredag. Jeg ved at Lady maling har 3 timer, men den sidste vandbaseret jeg brugte havde 21 timer, det er da en vigtig ting, jeg heltsikke skal huske at kigge efter næste gang jeg skal købe maling, for hvem gider lige vente 21 timer.

 • Reply
  BeaSilkeDesign
  22. september 2012 at 21:30

  Det ser vildt godt ud, resultatet er blevet flot.
  Men kender alt for godt de umulig, uoverskuelige malerprojekter. Så jeg er begyndt at få malet hos en autolakere og i forhold til hvad maling koster er det faktisk ikke så dyrt. Og det er perfekt til møbler med kringlekroge og mørke træsorter,
  Jeg har lige blogget om et gammelt arvestykke jeg netop har fået sprøjtemalet:-))

 • Reply
  Tine Juhl Thomsen
  22. september 2012 at 21:43

  Den er da blevet super fin Louise – nu forstår du nok hvorfor jeg HADER at male de chatoller 🙂 Men du er jo en knag til det 😉 KH Tine

 • Reply
  Davids Engle
  23. september 2012 at 9:20

  Det er blevet fint. Rigtig fint. Jeg har også malet en del teakmøbler gennem de sidste år. De der møbler er jo ikke beregnet til at blive malet, så man skal virkelig kompensere med at slibe, når man maler skuffer.
  Jeg har malet lidt med spray. Det fungerer rigtig fint, når man skal male i små kroge og snørkler, men jeg ved ikke om det fungerer på teaktræ. Men det går sørme hurtigt. Næsten ingen tørretid. Der skulle du prøve. Du kan jo stå i din have. Jeg sprayer oppe i mit sommerhus i haven.
  Rigtig god søndag.
  Kate

 • Reply
  Mette Kathrine Lauritzen
  23. september 2012 at 9:30

  det er blevet super fint! Jeg har også et fint chatol der venter på at jeg får taget mig sammen. Meeeen nu må vi se. Det kan også være det får lov at forblive som det er 😀

 • Reply
  Kristina/www.myhouseins.blogspot.com
  23. september 2012 at 10:27

  Kender det godt jeg endte faktisk med at donere mit 1. Chatol til en veninde da de dumme skuffer ikke kunne åbnes og lukkes. 2. Gang havde jeg mere held, men det skulle også males 7 gange! Skønt hjem du har 🙂

 • Reply
  Mirva
  23. september 2012 at 11:28

  Oh, i love you home so much!! What a colourfull house:)

 • Reply
  Engelska Villan
  23. september 2012 at 12:21

  Å så underbara bilder! Så snyggt det blev när du målade din sekretär/chiffonjé, som vi kallar det på svenska 🙂 Mycket bättre än innan.
  Tack för alla inspirerande bilder!
  Kram Anna

 • Reply
  Louise
  24. september 2012 at 9:35

  Christina – Den blå kommode ved køleskabet er jeg også helt vildt glad for… chatollet derimod… hmm det duer bare ikke….

  Frøken sørensen – tusind tak… er vidst ikke helt med på hvilken kommode det er du mener??

  Dorte – Tak, er rigtig glad for den lille blå kommode halløj… men chatollet… Nej…. duer vidst ikke

  MB – sjovt som alle er vilde med det blå arrangement… det er jeg også selv…. chatollet ryger ud igen…

  Frk. Høll – Jeg maler helt sikkert aldrig et chatol igen…. ha ha

  Jeanett – Jeg maler aldrig den slags igen, det gider jeg simpelthen ikke.. Men det var vandbaseret både grunder og maling jeg brugte…. det fungerede ok hurtigt med tørring…

  Beasilkedesign – Jeg havde bestemt overvejet at spraye det, men det er blevet for koldt og vådt til at stå ude, og så kan jeg ikke mere… desværre… det havde været meget nemmere….

  Tine – Jeg forstår dig til fulde… kæft et arbejde…. og jeg er ikke engang tilfreds, synes bare ikke det chatol passer ind…. altså….

  Kate – Jeg havde helt sikkert også tænkt i spray, men har ikke noget steder at stå nu hvor vejret er blevet koldere…. så ikke mere teak maling til mig mere…. 🙂

  Mette Kathrine – hvis dit chatol er i lysere træ end mit var, så synes jeg bestemt du skal bevare det… Det her var bare for mørkt til mig…. Men selvom det nu er hvidt, så er jeg stadig ikke tilfreds, det er bare for stort… så nu ryger det til salg ….

  Kristina – Dette møbel ryger også til salg nu, det er vidst desværre bare for stort til vores lille spisestuerum…. øv øv…

  Mirva – Thank you so much 🙂

  Anna – tak for de søde ord om mit hjem, dem blev jeg glad for… glæder mig altid når andre kan inspireres hos mig.

 • Reply
  Anonym
  24. september 2012 at 14:03

  Hejsa
  Hva vil du ha for chatollet?:)

 • Reply
  Louise
  24. september 2012 at 14:07

  Anonym, kan du ik sende mig en mail på ltko79@hafnet.dk

 • Reply
  Louise
  24. september 2012 at 14:37

  Hov forkert mail. Det er ltjo79@hafnet.dk

 • Reply
  Vintage Sheet Addict
  30. september 2012 at 22:01

  Beautiful home! Ada 🙂

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar