Uncategorized

Mit 3. “barn”…..

16. oktober 2012

Jeg har mange tanker i mit hoved lige for tiden, mange tanker om en ny lille baby. Og derfor har Lisbeth lavet denne lille “baby” til mig.

Kort fortalt er begge vores piger lavet i fertilitetsbehandling. Merle er ICSI barn og Neel er IVF barn, det vil sige, de var ikke just nemme at lave…. Og det var en hård proces. Vennerne fik børn rundt om ørene på os, og vi vidste slet ikke om vi nogensinde ville få vores egen lille guldklump.

Men heldigvis var lykken med os, og vi har fået disse to helt viduerlige piger.

I processen med at lave Neel, har vi stadig 2 fryseforsøg liggende på fertilitetsklinikken. Der er lov at man kun må have dem nedfrosset i 5 år. Her har vi knap 2 år tilbage. Så tankerne er begyndt at melde sig.

Skal vi “åbne” for muligheden igen, tør vi overhovedet åbne den dør….

Jeg er nemlig ikke sikker på, at jeg vil kunne stilles ved, at hvis de 2 forsøg ikke lykkedes, så er det lige som det…. Så vil jeg nok blive ved med at hungre efter den lille baby vi så aldrig får.

Økonomien stiller de største krav til os, alene det at bruge fryseforsøgene koster kr. 8.000 pr stk plus medicin. Og hvis vi skal lave friske forsøg er det ca. 25.000 pr forsøg og 50.000 for 3.

Ja, og det er bare den lille økonomiske del af det, der er mange mange flere aspekter i at få 3 børn….. Og det er så bare alle de muligheder jeg spekulerer lidt over for tiden….

Og mens jeg tænker, så har jeg fået dette lille skønne “barn” at kaste lidt kærlighed på….. Og så har jeg selvfølgelig mine to vidunerlige tøser som fylder hele vores liv…. Jeg mangler ikke, det gør jeg ikke…. Men tanken, den er der bare….

 • Reply
  by.bak - interiør og livsstil
  16. oktober 2012 at 12:31

  Kære Louise.
  Jeg har været der også, men fik "heldigvis" to børn på en gang. Vi skal ikke have flere børn, så mine tanker er der ikke. Hvis drømmen er 3 børn, så kan jeg godt forstå dig – omvendt, hvis du skuer tilbage til dengang, hvor du ikke vidste om det nogensinde ville lykkes, så ville du stensikkert på det tidspunkt kunne stilles tilfreds, selv hvis skæbnen "kun" ville dig et enkelt barn, ikke? Du er jo drøn heldig at have to skønne piger i dag og hvis I drømmer om et 3. barn, så er det da bare at springe ud i de to forsøg I har på frys. Går det så ikke, så kan man jo tage stilling derefter, om det er fint med den familie I er (ud fra belastning ifølge med behandling m.v.) eller om penge og overskud skal findes til "all in-løsningen". Pøj pøj med overvejelserne 🙂

 • Reply
  mumi
  16. oktober 2012 at 12:31

  kære louise
  jeg bliver helt varm om hjertet når jeg læser din indlæg…det er godt nok meget at gå igennem, men hold da op hvor resultater er det hele værd!! I har de sødeste piger!!
  det må være svært at have tidsbegrænsning, kan sørme godt forstå det fylder en del hos dig, men uanset hvad I beslutter håber jeg det bliver det rigtige !!
  fantastisk dukke du har fået!! knus mumi

 • Reply
  Hønsering og æblekind
  16. oktober 2012 at 12:56

  Uha det er så svært, begge vores børn er fra storkklinik og vi har også været meget igennem specielt første gang….. Det var da også en af grundene til at der er så langt imellem vores ca. 6 år. Heldigvis gik det lettere med Ester men det var stadig noget af en omgang! Og min lille drøm om at skulle være mor til tre børn bliver vist ikke opfyldt, det er lidt hårdt men jeg har to smukke dejlige og kloge børn som jeg knuselsker og så går det nok. Men ja, jeg kan sagtens følge dine tanker og ved at der ikke er noget jeg kan sige eller gøre der kan hjælpe….
  Håber at du og manden finder en løsning i kan stå inde for.
  Mange hilsner
  N.

 • Reply
  Zoete Kers
  16. oktober 2012 at 13:19

  Cute!!

 • Reply
  Tine
  16. oktober 2012 at 14:41

  Åhr, det lyder som en hård beslutning at tage. Måske især fordi I har de to forsøg liggende klar, og det på den måde måske mere er et spørgsmål om I skal vælge dem fra end til. Sådan ville jeg i hvert fald have det.

  Under alle omstændigheder så er jeg sikker på I nok skal træffe den rigtige beslutning, hvis I følger hjertet (hvis den inderst inde ikke allerede er truffet…) Det med økonomien og det praktiske tror jeg ikke du skal tænke så meget på. Det har det med at løse sig på den ene eller anden måde:)

  Ps. Du har ret i du har to fine fine piger:)

 • Reply
  Tine-pigen
  16. oktober 2012 at 16:33

  Årh ha, har lige fået mit 3. Barn og det er hårdt, dyrt men alligevel det bedste i hele verden … Held og lykke med overvejelserne

 • Reply
  Vintage Sheet Addict
  16. oktober 2012 at 19:59

  Such a sweet doll! I always enjoy visiting your blog! Ada 🙂

 • Reply
  Anna Svenning
  16. oktober 2012 at 20:48

  Pyha – det er ikke nemt. Man skal huske at være dybt taknemmelig, når man nemt kan blive gravid – det minder din historie i hvert fald mig om. Hvor er det dejligt, at I allerede har to skønne børn – men jeg kan godt forstå dilemmaet, fordi uret tikker. Jeg håber, I får taget den rigtige beslutning sammen.

  Kh
  Anna

 • Reply
  Filippas mom
  16. oktober 2012 at 21:02

  Åhh ja, den er svær.. Oscar og Filippa er begge reagensglasbørn, og jeg er faktisk lettet over, vi ikke har fryseæg liggende, for jeg ved med mig selv, at jeg bare ikke ville kunne kassere dem – og det siger jeg endda selvom jeg ikke har ønsket om flere børn! Helt tosset men jeg kender godt følelsen med fryseæg.. Du skal følge dit hjerte og selvf være fuldstændig enig med din mand.. Begge skal have ønsket hvis man springer ud i det..
  Personligt har jeg fået en hel anden ro efter jeg ved, jeg ikke skal i flere behandlinger. Man er jo bare i det, der midt i behandlingerne, men når det kommer på afstand, ser man hvor meget man faktisk har gennemgået..
  Jeg ønsker heller ikke at byde min krop flere hormoner..
  Lykke til uanset hvad I vælger :o)

 • Reply
  Maj♥
  16. oktober 2012 at 21:22

  Kære Louise!
  Jeg er sikker på du/I vil finde ro og glæde uanset hvilket valg I træffer! Jeg tror på, at man skal følge sin mavefornemmelse – og så må økonomien og det praktiske komme i anden række!
  Der er i hvert fald ingen tvivl om at "det hårde arbejde" har været det hele værd med to så skønne og dejlige piger:)
  Vi er selv igang med at overveje adoption meget kraftigt! Det er stadig ikke lykkedes lægerne, at finde årsagen til vores lille frøkens mange udfordringer, og derfor kan de ikke udelukke noget ved en eventuel ny graviditet.
  Vi har også økonomien med i tankerne – men vi er blevet enige om, at den dag vi sidder gamle og ser tilbage på et dejligt liv – Ja, så er det ikke den lækre bil i carporten, det store hus osv, osv, der har gjort os lykkelige!

  Pøj pøj med det hele!
  Tanker fra Maj

 • Reply
  Velkommen hos indretning med farver.
  16. oktober 2012 at 22:36

  Jeg ville ikke betænke mig så meget som et minut…
  Ville så gerne selv have haft et barne mere, men de lykkedes desværre ikke og nu er jeg blevet for gammel.

  Syntes det er så strengt at det skal koste penge at få den hjælp, når de snakker om at vi mangler børn i Danmark.

  Som du selv skriver, så er et barn mere en guld værd…

  Håber det lykkes for jer, hvis i beslutter jer for en lille ny.

  Pøj pøj Knus Susi

 • Reply
  Conner✩s Nest...♥
  17. oktober 2012 at 16:45

  Puha, dén beslutning kan kun I tage! Jeg kender ikke selv til behandling ifht. at blive gravid så ved kun, hvad jeg har fået fortalt om, hvor hårdt det er – både psykisk under forløbet og fysisk pga. de mange hormoner!

  Jeg håber for Jer, at I sammen kan finde frem til, hvad der passer bedst ind i Jeres fremtid – om det er Jer 4 eller om der skal være plads til nr. 5 😉

  Jeg tror, at hvis jeg var i din situation, og jeg havde 2 æg "liggende", at så ville jeg også have fornemmelsen af at måtte gøre forsøget 🙂 Men jeg kan sagtens forstå dit dilemma, hvis du så ikke bliver gravid, som du også skriver. .

  Men HVIS I beslutter jer for at prøve efter et 3. barn, tænker jeg også, at I må tage tiden, som den kommer. Hvis I undervejs alligevel ikke kan, eller begge æg bliver brugt uden et positivt resultat, vil der jo åbne sig nye spørgsmål om, hvorvidt I er ok med "kun" at være 4, eller om I skal åbne op for og finde penge til nye forsøg…

  Jeg tror kun, at man kan tage en dag ad gangen, for du vil ikke nu kunne spå om "hvad nu hvis og hvis nu.." – det kan kun fremtiden… Dermed tænker jeg også, at HVIS I beslutter Jer for at forsøge igen, så gør det med den i baghovedet, at det er JER, der vælger, hvornår I vil fortsætte, og hvornår det bliver for meget – at I sagtens vil kunne og har lov til at vælge til/fra undervejs.. Og et ja til at prøve også ligeså vel senere kan blive til et nej til at fortsætte, hvis I ikke magter det længere..

  Og pøj pøj med at finde de der helt inderste fornemmelser frem, for det er jo dem, man skal ind og have fat i, når så vigtig en beslutning skal tages..

  Bare lige et par tanker fra mig 😉
  Maja

 • Reply
  Christina
  17. oktober 2012 at 21:43

  kære louise – lyt til jeres indre stemmer… til hjertet og maven… jeg tror at svarene på de vigtige spørgsmål i livet kommer indefra…

 • Reply
  Louise
  19. oktober 2012 at 16:44

  Tusind tak for jeres utrolig dejlige og varme svar. Jeg har læst dem mange gange, og ville egentlig gerne give et langt og personligt svar til jer alle…. Men det må blive en anden dag….

  Men jeg er glad for jeres søde svar og tanker, og jeg har taget det til mig helt ind i hjertet.

  Kærligst fra Louise

 • Reply
  Mirjam Theresa
  22. oktober 2012 at 8:52

  Kære Louise,
  tak for et godt og tankevækkende indlæg. Det er meget givende, når folk tager noget personligt op på bloggen på den måde.

  Jeg forstår godt dine tanker om barn nr. tre. Selv har jeg altid forestillet mig at skulle have tre-fire børn, men nu tror jeg desværre at omstændighederne vil at det må blive ved de to. Vi har været heldige med at de kom nemt, men i min anden graviditet døjede jeg desværre med bækkenproblemer, som ikke er gået helt over. Så nu tør jeg ganske enkelt ikke at risikere at det bliver værre.

  Så min historie er en helt anden, men jeg forstår udmærket følelsen af ikke at være helt klar til at slutte det kapitel. For mit vedkommende giver det lidt sig selv, da et tredje barn er lidt en luksus, som ikke er værd at løbe en risiko for – i hvert fald ikke i mine øjne, men Jeres situation er jo en anden 🙂

  Uanset hvad I beslutter ønsker jeg Jer alt det bedste!

  Kh. Mirjam

 • Reply
  Louise
  22. oktober 2012 at 9:25

  Mirjam – Tusind tak for din søde besvarelse her inde… Det er så rart at høre at også andre har mange tanker omkring flere børn. Også rart at høre om andre komplikationer end lige vores. Og som mange skriver, så er jeg jo også dybt dybt taknemlig for at vi overhovedet har fået 2, at de er sunde raske og vanvittig skønne…. Så hvorfor sætte en masse over styr!!?? Men tiden må vise om der vil komme overskud og økonomi til at kaste sig ind i kampen igen….

  Men tusind tak fordi også du deler din historie, og fordi du roser for lidt mere personlige indlæg. Dem holder jeg også selv af 🙂

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar