Uncategorized

Havedag….. & masser af såning….

9. maj 2013

Havedag har der stået på programmet her idag…. Faktisk havde vejrudsigten sagt masser af regn, men da vi nåede middag, og det stadig kun var sol og lunt udenfor, så besluttede jeg altså at dagen idag, den skulle bruges på at få sået højbede, stolt kavaler, ærteblomsthæk og sommerlevkøjer….. Jeg er ikke helt sikker på Jesper synes lige så godt om ideen som mig, men heldigvis kunne han overtales.

Pigerne gik også all in på det der såning, De stod nærmest på hovedet ned i højbedene for at være med, jeg var dog nødt til at være lidt obs på, at alle gulerødder ikke blev sået i samme hul, men sjovt og hyggeligt, det var det godt nok…. Det er vores første år med drivhus og højbede i foråret, og hold nu op hvor jeg nyder det…. Her til aften har jeg set både bondrøven og Søren Ryge, Jesper synes jeg er dybt håbløs, i hvert fald når jeg ser Søren Ryge, men alt hvad der drejer sig om have og gør det selv, jeg sluger det råt.

På hver side af pegulaen er der idag lavet fine nye tiltag. På den lille side har Jesper gravet et bed til mig på ca. 2 kvm, her har jeg sået ene stolt kavaler, det er en af mine absolutte yndlingsblomster, så nu hvor der endelig var mulighed, så ville jeg gerne have et større område KUN med dem. På den anden side har vi sat et grønt hønsehegn hele vejen over, og langs med det, der er sået ene ærteblomster, jeg håber på der kommer den fineste og duftende lille ærteblomsthæk i løbet af sommeren. Ude i bedene er også sået lidt ekstra stokroser og valmuer samt et lille område med sommerlevkøjer.

Nu mangler vi bare at købe agurkeplanter og jeg mangler at fylde det store zinkbadekar med dr. Ingrid…. Og så er jeg igang med at overtale Jesper til, at vi skal have en flagstang der ude et sted, det kunne være noget så hyggeligt….

 • Reply
  Heidi Sønderjyde
  9. maj 2013 at 21:58

  Der er kun en ting at sige, det ser SÅ hyggeligt ud, og hvor er dine børn heldige med en mor der giver sig tid og overskud til at børnene er med… :0) Og Hr. Ryge skal man altså ikke ryste på hovedet af… Han var pioner for alle de have og madprogrammer der er i dag… Uden Søren Ryge, havde vi ikke haft Bonderøven og Fru Plum… ;0)

 • Reply
  Sandie
  9. maj 2013 at 22:06

  Hvor er det bare en fantastisk have i har. Og ikke mindst den lille køkkenhave, som i mit målestok er kæmpe stor 🙂 Har selv kun en altan, og det er begrænset hvor meget dr kan presses ind på den 😉

 • Reply
  Helena
  9. maj 2013 at 23:42

  Rigtig smuk have i har, man får jo helt selv lyst til at få have, men så er det godt man kan tage ud til sine forældre og grave lidt i deres jord.

 • Reply
  Mai-Britt
  10. maj 2013 at 8:13

  Det bliver den rigtig fin have, du får skabt Louise.

  Kan anbefale dig at se og læse camille plum. Hun har lavet en smuk bog kun om blomster. Med masser af gode råd.

  Go Dag
  Mvh
  Mai-Britt

 • Reply
  Regnbuebarnet Vigga
  10. maj 2013 at 12:10

  Hvor ser det bare skønt ud.

  Hvis man dog bare havde en have…. 🙂

 • Reply
  Louise
  11. maj 2013 at 18:58

  Enig – fed have – kan du huske at I lavede pallerammerne sidste år – hvordan holder de sig?

 • Reply
  Louise
  13. maj 2013 at 8:55

  Heidi – Ja det med tid til børnene, det synes jeg er vigtigt… Nogen gange er tiden bare knap, så det er ikke alt de når at være med til. Men køkkenhaven, det var et must. Både for mig, og for dem 🙂

  Sandie- det med haven, det er helt utroligt som det har groet på mig de seneste år, jeg elsker det helt vildt… At se noget gro og formere sig og give afkast, det er fantastisk.

  Helena – tusind tak, vi er også meget meget glade for den efterhånden, kunne godt ønske mig den var en smule større, men sådan er det vel altid.

  Mai-Britt – Den bog må jeg da klart have kigget på, har den en tittel, eller har hun bare lavet en enkelt havebog??

  Vigga – Tusind tak, vi er også rigtig glade for den.

  Louise – Pallerammerne holder sig lige så fint som sidste år, jeg kan ingen forskel se på dem… Endnu.

 • Reply
  Mai-Britt
  13. maj 2013 at 9:05

  Har lagt et billed på ig. Med nogle af hendes bøger:-)

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar