Uncategorized

Det fineste dukkehus nogensinde…

7. november 2013

Den gang Merle skulle være storesøster, der havde Jesper lyst til at hun skulle have noget helt særligt. Han gik derfor igang med at konstuere sit helt eget og personlige dukkehus, han havde mange ideer og visioner med det, og han brændte virkelig for processen. Der er skåret små sprodsede vinduer ud, der er lavet små franskedøre, der er lavet trappe og trappestige. Undervejs var han dog nødt til at gå på kompromis her og der. Fx var hans først tanke at tagstenene skulle være lavet af ispinde…. Men huset viste sig faktisk at være et ret stort projekt, og pludselig voksede maven sig stor og Neel skulle til verden. Derfor blev det ikke lige ispindetagsten, men tegnede tagsten….

Og et par dage efter vi havde fået Neel med hjem, der fik Merle det fine dukkehus af sin far. Navnet på huset er VILLA MERNE, heraf også navnet på min blog, dog bare med et lille E mere. En sammensætning af pigernes navne Merle & Neel.

Jeg har slet ikke haft indflydelse på huset, det var hans eget projekt hele vejen igennem, helt fra tapetvalg, til rumopdeling, trappe og stige osv osv….. Merle var den gang kun 2 år, og små dukkehus møbler var derfor ikke nogen god ide. Store Maileg møbler har derfor været husets møbler indtil nu. Idag har jeg modtaget de fine dukkehus møbler fra IKEA, en sød følger på instagram har købt for mig, og det lille køkken er fra Skovens dyr, det fik Neel i gave da Merle fyldte 5, der skulle jo også være en lille ting til hende, og hun er ret vild med små bitte ting.

Idag er huset begge pigers, Merle har vidst glemt at det oprindeligt var hendes, og Neel er også meget glad for at lege med det. Og i og med de deler værelse, så er der heller ikke SÅ meget dit og mit.

Jeg får tit mange spørgsmål til det smukke dukkehus, både på min instagram, på mail og på bloggen her, der er mange som gerne vil høre hvor det er købt. Men det kan desværre ikke lade sig gøre, der findes ikke flere af den her slags huse, og jeg tror ikke Jesper liiige gider lave et mere.

Men til Jer der har lyst og tid, så er det noget af det skønneste at gå igang med, omend en temlig stor opgave 🙂

 • Reply
  Marina
  7. november 2013 at 13:49

  Det er da bare den kæreste, kæreste hjemkomst gave. Elsker det og også det at pigerne nu er så gode til at dele det.

  Engang istandsatte jeg et kæmpe håndbygget dukkehus jeg havde fundet til storskrald. Det var simpelthen så sjovt et projekt og Anna og hendes veninder var virkeligt glade for det i mange år. Nu er det givet videre.

 • Reply
  Maiken
  7. november 2013 at 14:13

  Det er så sødt og fint med en helt særlig gave. Personlige gaver hvor der er lagt tid, kærlighed og omtanke i er de mest vidunderlige. Jeg synes det er en meget kærlig gave Jesper har lavet til pigerne.

  Det er rigtig smart med hjul under dukkehuset, så det kan flyttes rundt i rummet og de kan lege hele vejen rundt om huset.

  Jeg husker selv hvordan jeg sammen med min far lavede et dukkebarbie hus af en stor papkasse, og mon ikke pigerne vil huske jeres dukkehus altid? 🙂

 • Reply
  Sandra
  7. november 2013 at 14:25

  sikke en skøn gave. og virkelig gennemført! 🙂

 • Reply
  Mamameena
  7. november 2013 at 15:22

  Det er så smukt og imponerende med alle de detaljer. ! Heldige piger <3

 • Reply
  Betina
  7. november 2013 at 16:50

  Ja det er i sandhed det fineste dukkehus nogensinde:)

 • Reply
  A + K = ♥
  7. november 2013 at 18:07

  Hvor er det dog bare flot! 😀 Når jeg en dag forhåbentlig får en pige eller to, vil jeg også så gerne, lave et dukkehus – husker selv hvor meget jeg elskede at lege med det som lille.

  – Anne

 • Reply
  Karen Elisabeth
  7. november 2013 at 20:08

  Sikke et fantastisk smukt stykke arbejde din mand lavede der…

 • Reply
  Pustetrolden
  7. november 2013 at 20:18

  Det er helt fantastisk det dukkehus, virkeligt smukt arbejde.

 • Reply
  malla
  7. november 2013 at 22:18

  Wow, for et nydelig dukkehjem. Også genialt meg jul på;)

 • Reply
  Kristina/www.myhouseins.blogspot.com
  8. november 2013 at 22:39

  Det er simpelthen det fineste dukkehus 🙂

 • Reply
  Dolls and Darlings
  9. november 2013 at 13:01

  Det er et virkelig fint dukkehus – og en virkelig fin historie bag.
  Håber I vil gemme det altid! 🙂
  Kh.

 • Reply
  Heidi Sønderjyde
  10. november 2013 at 14:25

  Det giver mig inspiration til at mit gamle Lundby dukkehus fra 70erne skal sættes istand, og på hjul, så det måske engang om Maaaange år kan bruges til stor fornøjelse for de børnebørn jeg engang får… Mine egne unger er nemlig på vej ind i de voksnes rækker, men jeg har aldrig nænnet og sælge det, men det trænger lidt til en kærlig hånd… :0) Dygtig mand du har… :0)

 • Reply
  Anonym
  11. november 2013 at 10:04

  Du høre det tit, men bliver nød til, at fortælle dig, hvor en kæmpe inspiration du er:) Jeg er stor fan af din blog. Fantastisk tanke bag dukkehuset og dejligt at de begge kan glædes over det idag:)

  Tusinde tak fordi du deler

  Købte forresten engang et fint hvidt bord af dig, som jeg er så glad for.

  Vh Helle

 • Reply
  et delerum
  11. november 2013 at 10:53

  Super sejt legehus, det kan jeg godt forstå, at du er stolt af og piger vilde med.
  /tina

 • Reply
  Louise
  12. november 2013 at 13:36

  Det var virkelig en fin gave, og Jesper brugte mange aftener flere måneder i træk på at få det færdigt, så vi glædes hver gang de stadig bruger det, og over at begge piger er endt med at have så stor glæde af det.

 • Reply
  Louise
  12. november 2013 at 13:38

  Maiken – Det er nemlig rigtig smart med hjul under, det gør at de kan placere det lige der hvor de synes legen skal være, og jeg kan få gjort rent rundt om det 🙂

  Jeg havde selv et barbie hus i en stigereol som barn, de nederste 4 rum, så det var mega stort, og gud hvor jeg elskede det.

 • Reply
  Louise
  12. november 2013 at 13:38

  Sandra, jeg sådan en tømrer er ikke så god til at nedjustere på detaljerne 🙂 🙂

 • Reply
  Louise
  12. november 2013 at 13:39

  Mamameena – Jeg sender jeres søde kommentarer videre til jesper, og ja, heldige piger 🙂

 • Reply
  Louise
  12. november 2013 at 13:39

  Betina – Det synes vi i hvert fald her i huset, og ganske særligt når der nu kun findes det ene 🙂

 • Reply
  Louise
  12. november 2013 at 13:40

  Anne – Jeg håber du en gang får en lille pige og i kan have sådan et projekt også, det er helt særligt 🙂 Men får du en dreng, så kan man nok også lavet noget garage halløj med lidt andre farver 🙂

 • Reply
  Louise
  12. november 2013 at 13:41

  Karen Elisabeth – Tak, det vil jeg sige videre til ham, jeg er også rigtig begejstret for det, stadigvæk.

 • Reply
  Louise
  12. november 2013 at 13:41

  Det er rigtig rigtig fint, vi er også glade for det 🙂

 • Reply
  Louise
  12. november 2013 at 13:42

  Malla – Ja hjul detaljen er ret smart, i starten var jeg ikke så begejstret for det synsmæssigt, men det har vist sig at være temlig praktisk, både for leg og for rengøring.

 • Reply
  Louise
  12. november 2013 at 13:42

  Kristina – Tusind tak, det vil jeg videregive til jesper 🙂

 • Reply
  Louise
  12. november 2013 at 13:43

  Louise – Jeg håber også pigerne vil værdsætte det, og en af dem måske vil gemme det til deres egne børn en gang 🙂

 • Reply
  Louise
  12. november 2013 at 13:45

  Heidi – Dejligt at kunne give andre inspiration, du skal helt sikkert gemme det til når den tid kommer, jeg er sikker på dine børn vil værdsætte historien bag 🙂

 • Reply
  Louise
  12. november 2013 at 13:46

  Helle – Tusind tak for de søde ord, jeg blir helt rød om ørene. Og dejligt også at kunne inspirere andre.

  Var det dig jeg mødtes med i Århus den gang??

 • Reply
  Louise
  12. november 2013 at 13:47

  Tina – Ja jeg er ret stort at min mand og alt det han får udrettet, pigerne går også meget op i at far har lavet dit og dat…. han er en rigtig handyman, og virkelig godt match til sådan en som mig 🙂

 • Reply
  Anonym
  13. november 2013 at 10:13

  Ja det var nemlig:) Som skrevet, er jeg virkelig glad for købet – god dag til dig:)

  Vh Helle

 • Reply
  Aga
  29. juni 2016 at 17:57

  Hej,
  Et flot legehus 🙂
  Ved du hvordan væggene er sat sammen? Vi er nemlig i gang med at tegne et legehus til Barbie dukker 🙂 er væggene limmet? Eller er de sat sammen med trædutter? Hilsen A.

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar