familie Fødselsdag Merle Mine piger mortilmernee.dk tanker

Festlig efterårsferie….

15. oktober 2015

AA096921-F30E-4FD2-80C8-5598D05EE288

Hurra og halløj hvor den her efterårsferie flyver afsted….. Men sådan er det altid i vores efterårsferie. Merle har nemlig fødselsdag, og dagen efter hende har Jesper.

Og her hjemme holder vi ikke bare fødselsdag med et flag på bordet og boller om eftermiddagen, jeg går altså all in på det der pyntning…. Og jeg gør det fordi jeg elsker det. Jeg elsker når pigerne bliver puttet dagen før fødselsdag, og hvordan vi bruger aftenen på at hænge flagguirlander og balloner op. Hvordan vi forbereder gaver og bare sørger for, at de vågner med stor glæde i øjnene. Det skal naturligvis siges, at jeg er også er temlig træt når det så har stået på flere dage i træk….. Men jeg synes det er det hele værd.

Det gode ved, at det ligger i efterårsferien, er også, at man så har fri til det, og ikke skal andet. Det er guld værd.

I år havde Merle stort set kun ønsket sig Lego Friends og Lego minecraft, og det var derfor en stor del af hendes gaver…. Så vi har ligget på gulvet og samlet og bygget i et væk lige siden… Jeg indrømmer blankt, at jeg faktisk synes det var ret sjovt 🙂

Merle er blevet 7 i år, jeg forstår det simpelthen ikke…. Men hvor om alt er, så har vi simpelthen været forældre i 7 år. Hun er startet i første klasse, hun øver sig i at tale engelsk, hun kan læse små bitte bøger for Neel…. Hun kan og vil simpelthen så meget. Samtidig vågner hun om natten og har drømt uhyggeligt, og vil gerne have sine forældres beroligende ord. Hun har vokseværk i knæet som kræver omsorg og hun balancerer rundt i et præteen og smaskforvirret børneunivers, som i den grad er svært for hende.

Der sker mange ting med ens barn når de starter i skole. De er pludselig langt væk fra børnehave niveau, men også oceaner langt væk fra at være store skolebørn. Der er ingen tvivl om, at der sker utrolig mange ting inde i hendes lille hoved, og jeg håber, at vi som forældre, er med til at skabe en rolig og tryg base, således hun med stolt sind og rank ryg kan rumme de udfordringer hun møder. Og selvom hun måske ikke helt ønsker det, ej heller opdager det. Så er vi der lige bag ved, observerer, holder øje og griber ind, så snart det er nødvendigt.

Jeg bliver altid sådan lidt tænkende når vi runder børnenes fødselsdage, endnu et år er gået, og jeg forstår aldrig helt hvor det er blevet af. Men jeg tror bare, at sådan er det at være forældre. Hverdagen suser afsted, og vi er ikke så gode til at være i nuet…. Jeg øver mig, og jeg elsker at jeg har bloggen, som faktisk er med til at skabe tankestorm og reflektion over mit liv…. Det er sundt for mig….

Tilbage til fødselsdagen…. som gik helt forrygende, Merle blev vækket med sang, vi spiste rundstykker sammen, Jesper tog på arbejde, pigerne og jeg byggede Lego, vi hentede kagekone ved bageren, vi lavede en lagkage og vi hyggede os. Om aftenen kom der gæster, vi spiste Taco skaller ( Merles favorit ), vi sang og vi legede…. En dag som var helt i hendes ånd…… Eftermiddagen synes hun var en anelse lang, gæster med gaver trak utrolig meget i hende, og jeg greb hende flere gange siddende i vinduet og spejde efter dem. Sødt…. Man husker godt selv hvordan det var, ik 🙂

Dagen efter fejrede vi Jesper, og igår var jeg en tur til København for at mødes med Juila omkring vores indretningsopgave for DBA…. Men det kræver et helt indlæg for sig selv.

Jeg håber I alle der ude nyder efteråret, og måske endda har efterårsferie…. Går en tur i skoven, holder i hånden med den i elsker og bare stopper op, og nyder NUET 🙂

IMG_0128

5C61E199-777D-43A9-AB45-8BCB40F228CD

4AF1C3B8-37FD-489D-B0E7-941A3BF30229

A6467EFE-8534-446F-9B8E-FD63AA5054CC

8BDAAB7F-3D4D-4BCA-B613-356034073EB6

FCE072AD-7464-4B54-A238-082F26DE8A11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Reply
    Karina Viki
    15. oktober 2015 at 19:28

    Fødselsdage er fantastiske – men ja, hvor bliver tiden nogen gange af, her bliver Magne også 7 om mindre end en måned og jeg fatter det simpelthen ikke 🙂 Din beskrivelse af Merle rammer spot on på den alder de har nu, og passer perfekt herhjemme også, de vokser så meget, men er stadig små ind imellem (selvom de ikke altid vil erkende det) 🙂

    Ser ud som en skøn fødselsdag – jeg er særligt vild med det sidste billede, så meget stemning 🙂

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar