familie min uforbeholdne mening Mine piger tanker

Et svært valg vi tog… Men det rigtige….

28. oktober 2015

aarets-foerste-rigtige-sommerdag4

Det her indlæg falder ikke rigtig i tråd med de ting der sker i øjeblikket, men alligevel et, som jeg har haft lyst til at skrive.

Jeg ved, at jeg for et års tid siden skrev om vores tanker, og at vi havde et svært valg stående foran os i kommende fremtid, for nogle måneder siden traf vi valget, og vi har heldigvis ikke fortrudt.

Begge vores piger er lavet i kunstig befrugtning. Det var en hård proces. Vi havde forsøgt i et års tid før lægen sendte os videre til fertilitetsklinikken. Jeg husker tydeligt vores første møde. Der var ret mange komplikationer, både med Jesper og mig, så sandsynligheden for vi kunne lave en baby, bare sådan i kærlighed og kildevand, den var praktisk talt ikke til stede …… jeg griner derfor altid lidt når min gynækolog spørg om vi husker at beskytte os, for come on…. det sker jo ikke…. og hvis det gjorde, så skulle babyen være mere end velkommen….

Men efter vores møde på klinikken, lå der pludselig en helt ny verden foran os, barnevogne og gravide maver fulgte efter mig over alt, det var forfærdeligt. Jeg ønskede mig så brændende en lille baby, og pludselig viste jeg ikke, om jeg nogensinde fik en.

Opstartsfasen var lang, de skulle tage prøver med 3 måneders mellemrum, og først herefter kunne vi komme igang med vores første behandling. Nedregulering med næsespray hver dag, sprøjte i maven for at lave flere og modne æg, ægløsningssprøjte, æg ud, æg befrugtes…. vente vente vente…. var der æg der kunne bruges… vente to dage mere, æg op….. vente 2 uger, tage graviditestblodprøve…. vente vente vente…. svar “POSITIV”…. Merle var på vej….. Jeg får stadig kuldegysninger når jeg tænker på det, Jesper var på træningslejr i Florida da vi fik svaret, så jeg måtte ringe til ham derovre, midt om natten, og fortælle han skulle være far…..

I processen havde vi 2 æg tilbage som var frosset ned, dem havde vi mulighed for at bruge i ‘et forsøg indenfor 5 år. Det valgte vi allerede at forsøge da Merle var 9 måneder, men det lykkedes desværre ikke… Ønsket om en ny baby var stort, og vi kunne mærke, at vi gerne ville være forældre til endnu et barn.

Mine forældre var så fantastiske, at betale vores 3 forsøg i det private. Reglerne er nemlig sådan, at ønsker man flere børn i fertilitetsbehandling, så koster det ca. 50.000 for 3 forsøg + det medicin du skal bruge….. (men…. hvis nu Jesper og jeg ikke var sammen længere, og jeg havde fundet en ny mand, så ville det være gratis for os, for så havde VI jo ikke børn sammen) det er simpelthen en skandale… tænk at man ikke yder hjælp til familier som rent faktisk bliver sammen…. Det kræver vidst et indlæg helt for sig selv….

Men vi startede i behandling igen. Merle var her ca. 1 år gammel. Det blev en noget hårdere proces, jeg var igennem 5 opstartsforsøg, hvoraf kun 2 af dem førte til æg tilbage i livmoderen. Det var SÅ hårdt….. Et forsøg tager ca. halvanden til 2 måneder hver gang, og når man så endelig synes man kan se en ende på det, så var æggene overstimuleret, eller var ikke blevet til noget som man kunne arbejde videre med….. Sådan kørte det i et halvt år, 5 opstarter lige i rap, og endelig i marts 2010 havde vi et forsøg hvor æggene blev super flotte, de blev alle befrugtede… Jeg fik zoneterapi undervejs, og pludselig var Neel på vej….. I forsøget på Neel havde vi også æg til fryseren, de blev frosset ned i 2 strå, det vil sige, vi havde to fryseforsøg liggende i 5 år.

Det er ikke gratis at bruge fryseforsøgende, det koster 8.000 kr blot for at tø dem op, og få lagt tilbage + medicin.

De første 3-4 år tænkte vi ikke så meget over det, med 2 små børn har man virkelig hænderne fulde….. Men pludselig snerper tiden mod ende, overskuddet kommer langsomt snigende tilbage…. og en beslutning skal tages.

Vi tænkte og snakkede rigtig meget om det i hele efteråret 2014….. Og vi overvejede frem og tilbage, om vi skulle forsøge at bruge vores to fryseforsøg, og måske få en lille 3’er.

Jeg er ikke i tvivl, hvis vi havde kunnet på naturlig vis, så havde vi helt sikkert haft en baby mere. Men vi magtede faktisk ikke rigtig, at skulle hele møllen igennem  igen, vi har/havde det godt, vi har to sunde og velskabte piger, så hvorfor sætte det hele over styr, for noget som man ikke rigtig vidste, om det ville lykkedes. Jeg var også ret bange for, hvis fryseforsøgende nu ikke lykkedes, havde vi så fået skabt et behov, som vi nu ikke kunne leve uden?? Vi har ikke råd til at købe endnu en pakke til 50.000 kr, så det kunne ikke blive en mulighed hvis hvis hvis….

Anyway, da vi ramte marts 2015 valgte vi, at vores æg måtte blive destrueret, det var meget specielt, og en underlig følelse. Det var jo små embryoer, som blot ventede på at få en chance….. Det var virkelig en svær beslutning…. Som jeg nok også derfor, først er klar til at skrive om nu.

Vi kan mærke, at det VAR/ER den rigtige beslutning…. Men den var svær……

12002322_488634414638235_1479980655264501922_n

 • Reply
  Betina
  28. oktober 2015 at 10:12

  Utrolig stærk læsning – kunne næsten være skrevet af mig selv. Vi fik tvillinger i 2011 og var igennem mange af de samme ting. En så utrolig og sej kamp både fysisk og psykisk. Og man føler sig så alene og ser babyer alle vegne. Tak fordi du havde lyst til at dele ❤️

 • Reply
  Heidi
  28. oktober 2015 at 10:27

  Stærk og ærlig læsning. Flot du er så ærlig. Vi kunne heller ikke ligesådan få børn, det var fandme en svær og hård proces at acceptere. Men det lykkedes heldigvis med hormanbehandling, som rsulterede i tvillinger der i dag er på vej mod de 20. Lillebror kom så helt af sig selv 2 år efter. Dejligt du delte jeres historie med os, og så fint skrevet. :smiley:

 • Reply
  Lotte
  28. oktober 2015 at 12:02

  Flot skrevet. Åh, det er så uendelig svært at træffe sådanne valg. Stor respekt for, du deler det.

 • Reply
  Jannie Johansen
  28. oktober 2015 at 14:10

  Hej Mor til Merle. Da jeg læste din historie var det stort set som at læse min egen. Jeg har i dag Silas fra 2009 lavet i Holbæk, og Malik lavet og betalt for på trianglen i Kbh. Vi gav også afkald på vores æg her starten af året. Alle dine følelser og tanker er præcis de samme som vi har haft. Hvis det er meningen at vi skal have en mere, så må det være naturens gang. Jeg vil ikke fylde mig med hormoner for at beskytte mig, når der ikke er nogen grund til det. Livet er fantastisk med børn så flere er velkomne her, men det er også dyrt. Man gør sig et valg om at man skal ære og sætte pris på det man har og de børn man har fået, og ikke leve i de børn man har givet afkald på eller andrig have fået. ❤️

 • Reply
  Rikke
  30. oktober 2015 at 2:45

  Sikke en omgang i har været igennem
  for at få børn. Har stor respekt for jeres valg. Det giver stof til eftertanke for en som mig, der har fået børn uden de store problemer. Tak for det. Kh Rikke

 • Reply
  Nina / www.vangelyst.dk
  31. oktober 2015 at 0:07

  Puha – det må have været en hård beslutning. Men lyder også til det var det rigtige for jer – og I har jo to dejlige piger 🙂
  Knus Nina

 • Reply
  Trine
  24. november 2015 at 3:27

  Puhaa Louise en omgang – forstår at det har måtte være en svær beslutning… Og hvor var det dejligt fantastisk at det lykkedes – så skønne piger! Tillykke med Jer og alt det bedste til Jer!

 • Reply
  Louise Dahl
  14. december 2015 at 17:51

  Hej Louise. Vi fulgte hinanden lidt da I var i behandling for at få Neel. Vi fik Mathilde i 2007 og forsøgte derefter med flere forsøg der altid endte med en abort. Vi havde som jer også fryseæg, vi valgte at bruge dem for at få en afslutning, og vupti så var jeg gravid og fødte tvillinger i juni 2012. Dejligt for jer at kampen om en familie lykkedes for jer, men synes at det bedste er at det var jer selv der bestemte hvor stor jeres familie skulle være og ikke biologi eller økonomi. Held og lykke fremover fra Louise

  • Reply
   Louise
   15. december 2015 at 9:35

   Hej Louise

   Ej hvor sjovt, jeg kan sagtens huske al den dialog vi havde sammen den gang 🙂 Hvor det også glæder mig at læse der kom flere til børn til Jer, og så tvillinger endda… Fedt.. Omend I må have lidt at se til. Tak for din søde hilsen, og samme til Jer

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar