ananas i egen juice MIG min uforbeholdne mening mortilmernee.dk tanker

Hvordan gør man det der med at få følgere……

13. november 2015

header3

Det her indlæg har summet lidt i mit hoved over noget tid, og det er ikke sikkert det overhovedet kommer til at give mening…. Men lad mig prøve at sætte ord på de flyvske tanker…..

“pling” siger min mailboks…… og spørgsmålet lyder “bla bla bla…….hvordan gør du det der med at få følgere og læsere på dine profiler??

Hmmmm Det er virkelig et svært spørgsmål, måske også lidt personligt tænker jeg… Jeg får det ofte stillet, og hver gang tænker jeg…. Ja det ved jeg faktisk ikke, og undgår helst at svare konkret….

Min blog startede for over 4 år siden, og allerede året senere kom Instagram på banen, i hvert fald for mig. Hvor længe det helt konkret har eksisteret, det ved jeg faktisk ikke. Men jeg bilder mig ind, at jeg har været med sådan nogenlunde fra start.

Jeg har aldrig…. Læs ALDRIG haft en særlig vision med mit medie, aldrig haft en skabelon at køre efter, aldrig tænkt i planlægning i forhold til hvad jeg skulle vise, hvornår det skulle vises og hvor det skulle vises….. Jeg har sådan set bare GJORT…. Jeg har heller aldrig rigtig brugt # særlig meget. Mange finder jo lidelsesfælder igennem #, hvis du fx elsker nogle bestemt brands, så er # for samme interesser jo super smart. Der er også forskellige nicher man kan putte sig ind under… Og bevares, jeg kan sagtens finde på at hoppe med på en bølge, men jeg glemmer det hurtigt igen, for det ligger simpelthen ikke til mig at tænke strategisk….

Jeg hørte Mascha Vang i radioen igår. Der var fokus på at brande sig selv…. Mascha er jo en af de få bloggere, der bare har fuld kontrol over det med at blogge, hun lever af det, og har endda folk ansat til at hjælpe hende …. wow, det er fandme godt gået…. Så forstår man sgu da at få noget ud af at brande sig selv…. Jeg hørte hende også sige, at man skulle over mindst 50.000 følgere for at begynde at leve af det…. Jeg tænker hun har helt ret…..

Jeg har på nuværende tidspunkt ca. 22.000 følgere på min Instagram, et mega højt antal ifølge mig selv, men set i forhold til mange andre, så er det jo i virkeligheden ikke særlig højt. Og mit tal vokser altså heller ikke stormende fra uge til uge, der er frafald HVER DAG, og der er tilgang HVER DAG…. Alt i alt vokser den bare lige så langsomt, og det er jeg helt vildt glad for.

De sociale medier er nemlig med til at give mig oplevelser og jobs jeg aldrig havde turdet drømme om. Jeg er helt vildt glad og stolt over det sted hvor jeg er lige nu….. Men at leve af det. Der er jeg så overhovedet ikke…. Og hvis det med de 50.ooo holder stik, så har jeg også pænt lang ved endnu, og hvem ved, når man så er nået der op, så er der måske helt andre udsigter til det…. Konkurrencen er jo benhård og kæmpe stor…. Tænker, gad vide hvor mange Instagram profiler der egentlig er, hvor mange er der på ca. mit antal, hvor mange over 50.000 osv. osv…. Det må være helt vildt….

På bloggen går det også ganske fint, stille og roligt, men altid med en snert af fremgang. Men man har altid (det her jeg i hvert fald) sådan en lille rumsterende figur af dårlig samvittighed inde i hovedet, for hver gang med logger ind på sin blog, så er det talene man ser som det første, og har man ikke været aktiv bare få dage, så kan det ses….. Jeg synes egentlig ikke det er verdens mest motiverende fakta, men sådan er det bare, og jeg har nok vænnet mig lidt til det nu…. Min kunst, som jeg øver mig på hele tiden, er at jeg ikke må “give for meget væk” ovre på instagram, for jeg vil faktisk rigtig gerne have Jer med her over på bloggen, jeg vil ofte gerne knytte lidt ord til det vi oplever og ser… Men de hurtige medier får ofte overtaget, og jeg når derfor ikke altid til tasterne helt så ofte som jeg gerne ville…..

Men tilbage til det med, hvordan jeg så kom her til…. Det er det jeg simpelthen ikke ved. Jeg ved i bund og grund ikke helt hvorfor folk læser med her hos mig, hvorfor de følger med ovre på Instagram. Jeg har ofte fået at vide, at min profil formår at holde sig nede på jorden, at folk kan forholde sig til den, at jeg stadig viser en helt almindelig familie i et univers der altid er i forandring….. Nogle har haft det sjovt med at følge med i hvor mange farver mine vægge har haft, og nogle følger bare med fordi…… Dem som startede med at følge med i retrobølgen, de er helt sikkert væk for længst, men så er der måske nogen som er mere til det sted jeg/vi er lige nu, og de derfor vælger at hoppe på…. Det er en verden der ALTID er i forandring, og som der ingen opskrift findes på…..

Vores hjem har efterhånden også figureret som boligreportager i en del blade, jeg kan nævne Boligmagasinet, Boligliv, Femina og ChriChri som det seneste…. Det er naturligvis også med til at skabe trafik og interesse for min profil. Jeg kan godt mærke, når sådan en reportage er aktuel, så kommer der flere følgere dryssende end normalt…..

Men alt i alt, så finder folk selv vej ind til Mortilmernee, og jeg vil sige Jer tusind tusind tak, jeg håber det var besøget værd.

STAY TUNED ;/

IMG_0633

 • Reply
  Jeanette Renting
  13. november 2015 at 14:38

  Fint skrevet! Jeg følger med i mange år, fordi du skriver så fint om livet, om alt I oplever. Ikke skyhøjt jublende, men ligesom det er.

 • Reply
  Lisbeth
  17. november 2015 at 14:48

  Så fint Louise! Jeg har jo fulgt dig helt fra starten. Vi er helt sikkert meget forskellige, men følger med alligevel og synes, at du er skøn;o) Det med følgere… Ja, for mig går det også frem og tilbage og ganske langsomt… Jeg er jo en af dem, der ikke får lagt nok ud til, at folk kommer stormene… Må bare sande, at det ikke duer som situationen er nu med fire børn. Men jeg gad godt at have opskriften, så jeg kunne leve lidt mere af det jeg drømmer om;o)

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar