familie Julen tanker Uncategorized

Far, du lyder som en der godt kunne trænge til lidt mere søvn :-)

14. december 2015

IMG_1449

Apropos mit seneste indlæg, så har der vidst været lidt for meget fart på her i december, og samtidig, så gætter jeg på, at de fleste af Jer med børn, også starter Jeres december morgener liiiiiidt tidligere end normalt. Børn synes simpelthen at være på et eller andet trip i den her måned.

Deres energi niveau ligger på et helt skørt højt plan, alt er bare spændende og der foregår hyggelige ting, hemmeligheder og ting man gerne vil nå ALLE steder. Julefrokost i skolen, julefrokost i børnehaven, Lucia på skolen, Lucia i børnehaven, gymnastikafslutning for Merle og gymnastikafslutning for Neel, bare for at nævne de gænge ting der forekommer de næste dag….

Her i weekenden var Jesper til julefrokost fredag, og jeg havde 4 dejlige damer på besøg, pigerne var på overnatning hos mormor og bedstefar. Lørdag var vi en smuttur til Århus, og bagefter hjem og hente pigerne…. Efter veerne fra fredag aften begyndte at sætte sine spor, og vi gik pænt tidligt til køjs lørdag aften. Men 5.30 søndag morgen var pigerne vågne og klar…. Der var en nisse (som heldigvis kun kommer søndag) som havde været forbi med en pakke, der var julekalender der skulle åbnes, der var noget vi lige skulle vises på Ipad, og der var noget morgenmad de også gerne ville be’ om….. Man lapper vanen tro ud af soveværelset, prøver at lyde engageret og gør alle de ting man plejer, og pludselig lyder det bare fra Neel “Far, du lyder som en der godt kunne bruge lidt mere søvn”…. Hold nu op jeg grinte ude under min dyne…. For det er nok ganske rigtigt, at man både ligner og lyder som en der godt kunne bruge det…. Og en anelse tankevækkende, når en lille næsten 5 årig også bemærker det.

Det gav anledning til lige at tænke lidt over resten af december, og om man mon havde mulighed for at sætte farten lidt ned….. Det tror jeg vi er nødt til, både for vores egen, og for pigernes skyld….

Er det også lige en tand for hæsblæsende hjemme hos Jer??

 • Reply
  A+K/VenterPaaVin
  14. december 2015 at 14:31

  Det lyder som en god idé – men der er jo så mange ting der skal nås, og arrangementer der frister, så man kan hurtigt få fart på 🙂 Skønt foto ellers.

  God julehygge-afslapning til jer.

  – Anne http://www.venterpaavin.blogspot.com

 • Reply
  Karina Carmen Musaeus Schwartz-Arndal
  14. december 2015 at 20:48

  Klassekommentar til farmand. 🙂

  Nu er min situation en helt, helt anden end din, for vi har ingen børn min mand og jeg, og jeg har haft to år med sygdom (slem stress, som fik min hjerne til kognitivt at klappe sammen), som jeg først her i efteråret er begyndt at komme efter sådan for alvor. Af selv samme årsag samt andre faktorer, har jeg valgt alt fra – også gaver, for mit perspektiv har fået så hatten passer i processen.

  Jeg gearer ned hver dag. Jeg skal faktisk geare ned hver dag for at holde stress for døren. Mit nervesystem (det er det parasympatiske – og dermed det, der ikke kan bestemmes over) er så ødelagt, at der ikke skal noget til (pyha, bliver helt ked af det), førend det sætter i gang, og jeg skal bruge en uge på at få det til at forstå, at der ingen fare på færde er. Men, men, men, jeg har lært rigtig meget og mange teknikker, således jeg kan sætte ind hurtigere og af og til også FØR. 🙂
  Nå, men pointen er, at det daglige tempo er alfa og omega her, og det er det langsomme ben foran, som skaber overblik, overskud og glæde.

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar