familie mortilmernee.dk naturen sponsorerede indlæg tanker Uncategorized

Sofari var et stort hit, og Økologi er meget vigtig…..

31. maj 2016

Indlægget er sponsoreret

IMG_5767

I søndags var vi på Sofari hos Brian i Brørup, Brian er Økologisk landmand, han fører en Økologisk svineproduktion og har samtidig små 9.000 Økologiske høns gående. Her har han 250 økologiske søer på friland, og producerer ca. 5000 slagtesvin om året. Og der er store planer om udvidelse af produktionen inden for en kort årrække.

Som Økologisk landmand er det vigtig, at tilbyde grisen nogle forhold, der minder så meget som muligt om det, der er naturligt for en gris. Det er selvfølgelig svært at udføre til fulde, det er trods alt en produktion. Men jeg oplevede virkelig et sted hvor man mærkede hvordan Økologi og dyrevelfærden blev prioriteret.

På Sofari dagen var der åben fra 11-15, en slags åbent hus arrangement, hvor der hele tiden var små rundture og sjove små arrangementer for børn. Vi havde pakket madpakker hjemmefra, og havde al den tid vi ønskede. Vi var der i alle 4 timer, for vi var simpelthen så vilde med det her sted. Og vi var ikke de eneste, der stod nogle og guidede os på parkeringsområdet da vi ankom, så mange havde fundet vej til Brians gård idag.

Jeg er nødt til at forberede Jer på fotospam…. Jeg tog virkelig mange billeder der ovre, fordi jeg ganske enkelt ikke kunne lade være. Det ved man godt når man følger mig i forvejen, jeg er svært begejstret for at fotografere, men her, hvor jeg havde mulighed for at dokumentere dyrevelfærd på højt plan, der lod jeg simpelthen bare linsen få frit spil. Og I har endda KUN fået mine favoritter her i indlægget.

Jeg var helt høj, af at se den en fine indhegning efter den anden, med søer og deres små grise på op til 13 styk, eget lille hus, stort grønt areal, et mudderhul at bade i og træer til at finde skygge…. Og kæmpe store områder med høns, der bare gik frit omkring, “badede” i jorden…. som de gør når de gerne vil rense sig, finde skygge under store træer og ellers bare færdes som de ønskede. Faktisk snappede de en del efter mine tæer, da de åbenbart troede det var regnorme…. ha ha….

Begge vores piger har også gået, Neel gør stadig indtil april næste år, i en økologisk børnehave. Her har de både er høns, får, kaniner, marsvin og egen køkkenhave. Seneste tiltag er, at de er igang med at få bier. Så med den baggrund havde de ingen angst for at færdes rundt mellem høns og grise ude i det fri, og det er virkelig dejligt at se.

Vi havde en helt fantastisk dag…. Og hvis ikke jeg havde det før, så har jeg i hvert fald nu, fået endnu større forståelse for, hvorfor Økologisk produktion er SÅ VIGTIG at bakke op om.

IMG_5780 IMG_5772 IMG_5773 IMG_5774 IMG_5775 IMG_5755 IMG_5760 IMG_5763 IMG_5764 IMG_5769 IMG_5771

Vores indkøbskurv idag så således ud, vi har nemlig købt ind til små grønne frikadeller med lun kartoffelsalat, opskriften kan du finde lige HER . På friland.dk kan du finde al den information du ønsker omkring økologi, både om grise og køer, og samtidig kan du finde alverdens lækre opskrifter på både grillkød, julemad, svinekød, oksekød og kalvekød. Vi har i hvert fald fundet mange lækre opskrifter her inde, og nu hvor grillsæsonen står for døren, så er det meget oplagt at kigge forbi specielt den kategori.

Tænk lige to gange når du handler….. Det er faktisk levevilkår for dyrene vi kan hjælpe med at forbedre!

IMG_5781 IMG_5778

oekologisk

  • Reply
    bssb
    31. maj 2016 at 10:16

    ved sgu ikke hvor meget dyrevelfærd, der er i, at opdrætte dyr med henblik på at dræbe dem

    • Reply
      Louise
      31. maj 2016 at 10:22

      Nej du har ret… I virkeligheden var jeg også nødt til at tage en form for skyklapper på i forhold til den del af det. Men jeg er ikke vegetar, og så længe man ikke er det, så er det jo en slags dobbeltmoralsk feeling man altid går rundt med. I hvert fald når man elsker dyr.
      Personligt var jeg bare virkelig glad for at opleve, at de i det mindste har et noget mere rigt liv mens de er her, kontra den måde en ikke økologisk gris har levet.

  • Reply
    SigurdsMoar
    31. maj 2016 at 11:08

    Jeg går ind for økologi hele vejen rundt. Min opfattelse er, at du og din famili også vægter det at tage et ansvar for vores fælles jord….,og derfor undre det mig, at du har en reklame for Roundup øverst på din side 😱😱😱😱

    • Reply
      Louise
      31. maj 2016 at 11:09

      Hej Sigurdsmoar

      Tak for din besked, lige præcis banner reklamerne styrer jeg desværre ikke selv, og de skifter hele tiden, så den havde jeg slet ikke opdaget.

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar