boligindretning Hjem Inspiration Malede vægge MIG min uforbeholdne mening mortilmernee.dk

Hvad er egentlig en trendsætter

17. marts 2017

97d7d644-4d66-4292-8fa2-a8ca565469a3

Ja hvad er egentlig det?? Det undrer jeg mig faktisk næsten over dagligt. Jeg synes der er så mange parametre der spiller ind, og som også får mine tanker til at gå i 10.000 forskellige retninger når jeg tænker trends.

Er man trendsætter når man indretter sig ligesom bladene? Er man trendsætter når man har meget trafik på sine sociale medier? Er man trendsætter når man går mod strømmen? Er man trendsætter når man holder fast i samme indretning? Er man trendsætter når man boycotter kød eller lever økologisk?

Og sådan kunne jeg så blive ved….

Med fare for at træde nogen over tæerne, så er der bare forskellige stilarter jeg ikke rigtig forstår, det er nok heller ikke meningen jeg skal det, og det står os jo 100% frit for, hvordan vi selv indretter os, klær os og lever. Men nogen gange, så forstår jeg ikke, hvordan sådan en hel bevægelse pludselig kan få så meget “magt” eller interesse er nok et bedre ord.

Når jeg rammer en niche, hvor den ene pastelfarve konkurrer med den anden om at være mest pastel, og diverse designer dimser står og troner i samtlige opstillinger, så er det jeg ikke helt forstår, hvordan pokker det kan blive en trend.

Jeg er også helt mættet af planter i hjemmet, jeg forstår ikke det der med 100 grønne planter på hver hylde…. I virkeligheden, så er jeg heller ikke til malede vægge, altså på den der pæne måde. Og det er også derfor, jeg så ofte ender med at male mine egne igen, fordi det simpelthen bliver for pænt.

Boligmagasinernes boligreportager er også ofte et år gamle før de lander på gaden, det ved jeg af egen erfaring, fordi vores hjem har været i flere forskellige magasiner. Så hvordan pokker kan det være trenden, når boligerne er over et år gamle?

Nu ved jeg godt, at de fleste mennesker, naturligvis IKKE har så stor udskiftning i møbler, malede vægge, tapet og billeder som jeg har, og det derfor er så godt som umuligt, at lave en tidsvarig reportage fra vores hjem. Men der fra, og så til at ramme trenden et år senere, det synes jeg altså er lidt underligt.

Jeg ELSKER at følge hvad der rør sig, hvilke “trends” der tangerer, men det er bestemt ikke en selvfølge, at jeg hopper med på den.

Over den seneste tid er jeg selv blevet fanget af nutildags 80’er trends. Jeg er tosset med billeder hvor det er tydeligt, at der er lagt et 80’er ish filter hen over, at det ikke nødvendigvis står knip skapt, at stemningen med de gyldne varme farver bare toner ud igennem billedet.

Ikke at forglemme messing og sølv trenden…. Den er jeg også selv hoppet på med begge ben.

Som jeg startede indlægget, så kan jeg været forelsket i 10.000 forskellige retninger selv, og jeg er ret sikker på, at de langt fra er trends alle sammen. Jeg kan lide det gode gedigne danske design i møblere, så kan jeg li det skindende og gyldne look som skriger af 80,er, neon og farver, jeg kan li store farverige blomsterbuketter, og jeg kan li en helt enkel orkide i en vase. Kunsten er selvfølgelig, at balancere igennem de her stilarter, og få dem til at passe sammen….. Nogen gange lykkedes det, andre gange overhovedet ikke. Min energi og min drivkraft skabes i forandring, og det er selvfølgelig også derfor, at jeg rykker så hurtigt, når jeg ser noget jeg kan li eller får en ide. Jeg tror aldrig jeg kommer til at “hvile” i en stil….. Men er det måske også en trend?

Jeg kunne simpelthen så godt tænke mig at høre fra jer, hvad inspirerer jer, er det instagram profiler, hvilken genre? Er det boligblade og hvilke? Eller hvad søren er det der gør, at i vælger at indrette jer, på den måde som I gør? Og hvilken form for inspiration finder i fx her hos mig???

 

 • Reply
  Mette Kirstine
  17. marts 2017 at 12:09

  Hej Louise, spændende artikel eftersom jeg også selv har undret mig over, hvem det egentlig er, der sætter de der trends? Hvor kommer de fra? Og er det i princippet alle der kan være trendsættere? Jeg tror mest på, at det er et flow af alle mulige tanker, ideer og påvirkninger fra nær og fjern, som når folk har set det tilpas mange gange tager de det til sig som en ny trend. Og det gør det fordi de har behov for at udvikle sig, skabe fornyelse og følge med tiden. Og når de så er blevet mættet af det, ja så er det ikke ‘trendy længere’, for så er man jo bare lige som de andre. Så hungrer de efter en ny trend at følge, for ellers går selvudviklingen, personificeringen og alt det andet jo i stå 😉
  Det med boligreportagerne må jeg lige kommentere på, eftersom at jeg selv er i den branche. Tror magasinerne ville elske at kunne vise en ultra frisk reportage. Men det tager jo tid at redigere fotos, layoute, skrive og trykke. Og der er ikke nogen, der gider se på billeder af et Magnoliatræ i december, eller smukke farverige efterårsblade i maj måned. Så der har bladene desværre ikke rigtig noget valg.
  Nå, det var bare lige lidt tanker fra mig.
  Kh Mette Kirstine

  • Reply
   Louise
   17. marts 2017 at 12:56

   Kære Mette Kirstine

   jeg ved selvfølgelig, at du ved en hel masse om boligmagasinerne, og det gør jeg jo egentlig også selv, og det var absolut slet ikke for at forklejne det. Tvært imod. Men jeg undres bare over, specielt nu, hvor instagramprofiler, blogs og hvad har vi, er så meget med…. Om det så ikke er farligt, at reportagerne kan være så gamle når de først udgives…. Det er selvfølgelig her magasinerne forsøger at vise nyhederne, hvis man vil bo som vedkommende i bladet.

   Jeg har bare over længere tid gjort mig tanker om hvad det er, at man dumper ned i de her nicher, om man kan flytte sig uden at det virker upersonligt, om man kan leve pastelfarvet og alligevel være personlig….

   Jeg håber der er mange flere der vil ligge en kommentar, da jeg synes det er ret interessant at høre om emnet fra andre end mig selv om mine tanker.

   Rigtig dejlig weekend

   • Reply
    Mette Kirstine
    22. marts 2017 at 11:31

    Hej igen. Jeg tror desværre også at de trykte magasiners dage er talte, dels fordi folk bliver mere krævende med at få de nyeste trends, og dels fordi det er nemmere, hurtigere og billigere at lade sig inspirere på nettet. Gammeldags som jeg er, håber jeg det virkelig ikke. Elsker at sætte mig godt til rette i sofaen med en kop kaffe og det nyeste boligblad. Det er altså ikke helt det samme på Ipad’en 😉
    Mht det med “find stilen” efter hver boligreportage, synes jeg sagtens at man kan nuppe et par ideer, hvis blot man husker at blande med sine egne, og måske med en helt anden stilart, lånt fra et andet magasin, Pinterest eller hvad man nu inspireres af 🙂

 • Reply
  Anne Hundborg
  17. marts 2017 at 23:24

  Ret vedkommende betragtning – især i IG regi, hvor “trends” tydeligt sætter dagsordnen i mangt et hjem. Min holdning til indretning er, at man skal have en holdning(!) først og fremmest, og at den holdning skal være sin egen. Køb hvad end man lyster, hvad end man synes er interessant, uanfægtet af hvad tidens mode dikterer – se det er vel egentlig i min optik de største trendsættere; dem der i bund og grund er ligeglade med hvad omverdenen mener, men som fra hjertet – og en ofte kreativ sjæl – indretter sit hjem kompromisløst i forhold til egen holdning og egen smag. Og på denne baggrund har langt større potentiale for at starte en trend, end dem der fx er firstmovers på en upcoming.
  Jeg synes der er en kedelig tendens til at folk hiver alt personlighed ud af sine hjem, så de ofte tangerer et showroom i et bolighus. Det bliver monotont og ensformigt og ærlig talt; dødkedeligt🙈. (beklager om jeg træder nogle over tæerne). Personligt elsker jeg profiler med ja: personlighed! Som din for eksempel. Jeg fascineres af de profiler der tør at skille sig ud og have en holdning der tydeligt afspejler dem selv, deres egen ikke-kompromitterede tilgang til hvad de kan lide – og ikke er et udstillingslokale dikteret af den gældende mode.
  Og ellers har jeg den holdning til “trends” at jeg egentlig ikke kunne være mere ligeglad. Det materielle har ingen reel værdi for mig, andet end at være en legeplads for min kreative side og et “forum” hvori jeg kan skabe et hyggeligt hjem. Hvis jeg alligevel inspireres, så er fordi det rammer noget i 80er-barnet i mig og i givet fald, vil inspirationen altid været kommet fra IG. Andre medier, hverken online eller på tryk, beskæftiger jeg mig ikke med.
  Og det blev vist en lidt lang omgang – anyway; rigtig god weekend!:D Mvh Anne @by_blogliv

 • Reply
  Anja
  20. marts 2017 at 23:02

  Hejsa.. Min stil er temmelig fast og har været det i mange år.. elsker teaktræ, vitrineskabe og retro i hvide omgivelser. Købte mit første teak-møbel i 1998, det er dog forlængst solgt.. men teakmøbler
  køber jeg stadig. Jeg er i virkeligheden nok mest til boligindretningen som den var for 5 år siden.. dog har jeg taget bambus og lidt grønne planter til mig.. Er ikke til malede vægge, velour eller hængende planter 😀 @vintageroom.dk

  • Reply
   Louise
   21. marts 2017 at 7:57

   Hej Anja

   Dejligt at høre du ikke lader dig rive med at strømmen. Det er den forskellighed der gør indretning så spændende, at vi ikke alle bor ens. og det vigtigste er jo, at man bor i det som gør en glad 🙂

   Rigtig dejlig dag

 • Reply
  Trine
  21. marts 2017 at 15:53

  Hos mig dominerer bøger meget min indretning. Har så mange – og derfor ender
  Min indretning ofte med at rage udgangspunkt i min bogreol som blot vokser og vokser. Derfor ligner mange af mine hjem – det samme- selvom jeg skifter løbende ud i billeder, keramik, farver mm. Men bøgerne har været med til at danner n tryg ramme om mit hjem @trinebrunsvig

  • Reply
   Louise
   23. marts 2017 at 10:05

   Hej Trine

   hvor lyder det fantastisk med alle de bøger. Jeg har også selv en del efterhånden, primært indretning og livsstils bøger, men jeg vil gerne have dem alle fremme, så vores bogkasser i stuen er spids belastede 🙂 Bøger er nemlig præcis hyggeligt, jeg har det fuldstændig lige sådan.

   Hej fra Louise

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar