familie ferie MIG mortilmernee.dk tanker

Om at finde en knude i brystet…. Midt i alt det andet….

13. april 2017

4a3d06c2-d1a6-46ab-a672-2491d7d2c829

Her midt i påskelykken, så går jeg faktisk stadig og rumsterer lidt med en masse tanker. Status er nemlig ikke, at min hævelse i hånden er faldet, den er der fortsat, og da jeg var ved læge i fredags, hvor planen egentlig var, at vi skulle ligge en go plan for nedtrapning af smertestillende (som jeg skrev om lige HER), så endte det med, at jeg faktisk er blevet sendt til endnu flere undersøgelser.

Sagen er nemlig den, at jeg allerede mandag i sidste uge, fandt en ny knude i mit højre bryst. Jeg siger ny, fordi det desværre ikke er første gang jeg finder sådan en. Jeg har allerede for ca 18 år siden fået fjernet min første knude i højre bryst, siden har jeg fået fjernet 2 mere, og jeg går med ca 2-3 års mellemrum til mammografi, fordi der så er dukket en ny op. Lad mig skynde mig at sige, at der ALDRIG har været noget uhyggeligt i dem, jeg er åbenbart af den type, som danner utrolig mange bindevævsknuder, og derfor faktisk altid har dem i begge bryster. Jeg er derfor også ret opmærksom på, når der kommer noget nyt, og det gjorde der så i sidste uge. Oven i alt det andet jeg gennemgår, så er mit indre alarmsystem bare sat på spidsen lige nu, og jeg reagerede prompte….. Nu sidder den så i højre side, og da hævning i min hånd er i den venstre, så har de to ting intet med hinanden at gøre…. Et andet faktum er, at den i starten gjorde ondt, og så er den flytbar. Begge dele indikerer, at den med meget stor sandsynlighed IKKE er farlig. Så det i sig selv er selvfølgelig beroligende. Jeg har jo hørt og prøvet det hele før…. Alligevel er det der bare, lige der i baghovedet, som en lille dum trold der ikke helt vil lade mig være.

Grundet det nye fund, samt min fortsat hævede hånd, så har min læge nu sendt mig til mammografi, mest for at udelukke alt, da han simpelthen ikke kan gennemskue hvad pokker det er der forårsager den væske der ligger i min hånd.

Jeg har en ny tid hos lægen igen i næste uge, og hvis hånden fortsat er hævet, så bliver jeg også sendt afsted til en CT scanning. Og det har jeg så forberedt mig på, da den overhovedet ikke er faldet…..

Nu er jeg selvsagt rasende opmærksom på det, og synes faktisk det generer mig…. Men det er nok i virkeligheden mere psykisk end fysisk…. Ens krop skal bare være normal, og man skal ikke bruge sine tanker på den her slags…. Og når man køre i den rutsjebanetur som jeg gør lige nu, så er man bare meget opmærksom på ALT.

Jeg oplever det her eneste gang jeg finder sådan en ny sag der nu skal undersøges… Samtidig er jeg da også nervøs for, om der nu alligvel skulle sidde noget, som lægerne ikke har kunnet mærke, som ultralyden ikke fangede eller fotos af hjerte og lunger ikke har opdaget…. jeg har virkelig mange tanker i øjeblikket.

Men nu skal I ikke tro, at jeg ikke nyder påsken, for det gør jeg, vi har fri allesammen, og vi har ikke de vilde planer. Vi spiser mad sammen med gode venner, vi holder påskefrokost og vi har besøg. Pigerne spiller UNO og bygger Lego, vi sover længe og vi arbejder på forskellige projekter i huset.

Dagene er præcis som hvis ikke vi havde det her i tankerne, og sådan skal det også være….. For der er INGEN alarmer der siger at der sker noget alvorligt inde i mig, så det forsøger jeg også at overbevise mig selv om. Men dermed også sagt, at jeg virkelig glæder mig til at komme på den anden side af både mammografi og CT scanning…. Disse ligger begge nogle uger ude i fremtiden, så det bliver ikke lige overstået i løbet af næste uge, og også derfor, er man simpelthen nødt til at slippe tankerne, og bare nyde påsken og fridagene…..

Jesper og jeg har også lige haft et par dage i tosomhed, dem tilbragte vi med at køre en tur til Tyskland, og besøge Gram slot undervejs. Som jeg skrev om for nogle måneder siden, så er det ret vigtigt at passe på tosomheden, så vi værner altid lidt om de der alene døgn. Vi beholder dem i tosomhed, og nyder…. Det gjorde vi også forleden, hvor turen gik ud i det blå, endte med bones mad og en go film…..

Tak fordi I ville læse med, og tak for alle de søde mails og beskeder jeg fortsat får. De varmer mig hver og en.

Med ønsket om en rigtig dejlig påske til jer alle.

73a087d1-ce11-48c8-9260-eb3b79810cfe

 • Reply
  Jeanette Renting
  13. april 2017 at 15:59

  Oh Louise, det er så mange tanker en har, når en har fandt en knude i brystet. Jeg håber, at undersøgelser viser at alt er godt. God Påske til dig og dine. Kærlig hilsen fra Holland. (Undskyld for fejl.)

 • Reply
  Helena
  13. april 2017 at 23:50

  Kære Louise
  Du skal vide, at siden jeg læste dit første indlæg om din hævede hånd, har tænkt meget på dig.
  Jeg håber at de næste ugers undersøgelse giver dig et svar på det uvisse.

  Tænker meget på dig.

  Stort Påskeknus Helena

  • Reply
   Louise
   17. april 2017 at 18:04

   Tusind tak for dine tanker, håber også din påske har været dejlig.

 • Reply
  Helena
  13. april 2017 at 23:51

  Mange kærlige tanker til dig kære Louise

 • Reply
  Tina KH
  14. april 2017 at 10:43

  Det må være væmmeligt at lave knuder og aldrig vide om de er gode eller ej!
  Min datter begyndte også at lave knuder i det ene bryst efter et styrt fra sin hest da hun var teenage, da hun var 21 år fik hun alvorlig leukæmi og kom i behandling med kemo og binyrebarkhormon, knuderne forsvandt og er aldrig vendt tilbage, vi og lægerne mener det var binyrebarkhormon som fik dem væk.
  Det er nu snart 6 år siden og alt ånder ok her.
  Håber du kan få en god løsning og få bugt med din knude produktion!
  Ønsker du og dine en god påske og sender tanker vedr. det andet.

  • Reply
   Louise
   17. april 2017 at 18:04

   Kære Tina

   Tak for dine tanker og for at dele din historie. Min mor har altid være af samme støbning som mig, altså mange bindevævsknuder som der skal holdes øje med, så det er måse arveligt…. I hvert fald skal vores piger også være obs på det. jeg håber også jeg snart kan blive klogere om end mere rolig omkring det hele. For det er trættende at være i sådan en proces.

 • Reply
  Julie
  14. april 2017 at 17:24

  Åh Louise, sikke noget. Krydser fingre for dig og så håber jeg du og dine 3 kan nyde påsken 🙂

  • Reply
   Louise
   17. april 2017 at 18:02

   tusind tak for dine tanker, håber også du har nydt påsken 🙂

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar