familie MIG min uforbeholdne mening mortilmernee.dk steder jeg anbefaler Uncategorized

FÅ NU DINE BØRN VACCINERET MED HPV VACCINEN

10. maj 2017

img_3888

 

Jeg har en ret stærk holdning til, om man skal lige sine børn HPV vaccineret, faktisk er der i min optik, overhovedet ikke nogen mulighed for at takke nej tak til det tilbud. Grunden til jeg har den holdning er meget personlig. Jer der læser med fast, I ved godt, at jeg selv har haft det tæt inde på livet, men til jer der ikke ved det, så vil jeg gerne fortælle hvorfor jeg tænker som jeg gør.

I min barsel med Neel bliver jeg kaldt ind til det 3 årige celleskrab, det bliver lavet i samme omgang som min 8 ugers undersøgelse. Jeg tænker ikke yderligere over det, fik det også lavet da jeg var på barsel med Merle, og den gang så alt helt fint ud. MEN…. Indenfor et par uger ringer min læge mig pludselig op, han starter med at sige “nu skal du ikke blive bange”…. Ergo, jeg ryster nu over hele kroppen “Sagen er den” siger han, “at du har fået konstateret svære celleforandringer, og jeg vil derfor videresende dig til gynækolog med henblik på keglesnit”….. Jeg havde selvsagt allerede tabt mælet her, og flæbede nok i virkeligheden mere end hvad godt var. Jeg begyndte at google…. Det skal man aldrig gøre….. Men det gjorde jeg, så inden jeg mødte op til min første undersøgelse hos gynækologen, så var jeg allerede dødsdømt….. Lad mig skynde mig at sige, at det er man selvfølgelig IKKE, MEN…. Det kræver at man får foretaget et keglesnit, så man i bedste fald, får alle de syge celler væk. Man bliver også her anbefalet, at man får HPV Vaccinen, også selvom man altså har og er sexuelt aktiv. HPV vaccinen er nemlig med til afholde virus fra at bryde ud igen. Det jeg fik at vide den gang var, at når man først er smittet med den her virus, så har man den for altid. Sagen var faktisk den, at jeg ca. 2 måneder før det her skrap, faktisk lige havde fået min sidste HPV vaccine. Vaccinen består nemlig af 3 sprøjter, som gives med nogle måneders mellemrum. Det var i sin tid mine forældres ønske at jeg fik den, og de betalte den også. Den er nemlig lidt dyr for os voksne. Danmark giver dog tilskud til den mener jeg, og under alle omstændigheder, så skulle jeg have haft den nu….. I mit tilfælde var jeg jo bare allerede smittet, så den havde ikke nået “redde” mig fra virus, MEN, jeg har nu vaccinen i kroppen, således virus forhåbentlig aldrig bryder ud igen.

Jeg fik lavet det her indgreb ret hurtigt, og da svaret kom, der havde de også fået det hele med. Efterfølgende gik jeg så til kontrol hver 3 måned de første 2 år, efterfølgende hvert halve år i 2 år, og så siden hen en gang om året.

Da jeg var afsted sidst, der viste det sig, at man havde lavet banebrydende ny forskning på HPV virus området, det viser sig nemlig nu, at man har bevist, at man faktisk IKKE har virus resten af livet, selvom man er blevet smittet med den… Og at jeg faktisk nu, IKKE længere er bærer af den. Min gynækolog har derfor sendt mig tilbage i det helt normale turnus system med tjek hvert 3 år…. Igen må jeg bare sige HURRA OG TUSIND TAK til vores system, tænk at vi har de her muligheder.

En anden, og meget mere trist årsag til, at jeg anbefaler HPV vaccine er, at jeg faktisk både har mistet en gammel klassekammerat fra folkeskolen, og en rigtig sød veninde fra min gymnasietid. De er begge døde af livmoderhalskræft, og begge tænker jeg kunne være blevet reddet, hvis for pokker den her vaccine havde fandtes da vi var børn.

Så derfor, kære læsere, skal vores piger naturligvis have den her vaccine når tiden er til det, efter de fylder 12 år. Tilbuddet er gratis indtil man fylder 18. Det er på ingen måde til diskussion, og jeg HÅBER HÅBER at mange mange flere vil tage imod tilbuddet, den redder jo liv for pokker…..

 Danmark er blandt de lande i Vesteuropa, der har den højeste forekomst af livmoderhalskræft, og i Norden indtager vi en kedelig førsteplads. I gennemsnit rammes en ny kvinde af livmoderhalskræft hver dag. Samtidig er antallet af danske piger, der bliver HPV-vaccineret, styrtdykket i de seneste år.
Ifølge direktør i Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen er der allerede bevist, at der med de børnevaccinationsprogrammer der i Danmark har været kørt indtil nu, viser et konservativt skøn, at vi undgår ca. 1.780 tilfælde af livmoderhalskræft og ca. 360 dødsfald.
Det er super vigtigt at man tager stilling, og ikke udskyder beslutningen, at man tager forbi sin egen læge og får en snak med en praktiserende læge, og ikke lader sig påvirke af mediernes snak om risiko for bivirkning.Tilføjer praktiserende læge Michael Dupont.
Ovenstående er et lille udpluk fra en pressemeddelelse jeg har fået fra Kræftens Bekæmpelse…. Den her sag er vigtig for mig, og det er mig derfor meget magtpåliggende, at viderebringe både min egen historie samt bringe fokus tilbage på de gode historier. HPV vaccinen er super vigtig, den kan redde liv…. Den kan redde dit barn…. Tag stilling….
Hvis du har lyst til at få noget mere viden, så kan du læse på STOPHVP.dk og på STOPHPV’s Facebook.

img_3686

img_3887

 

 • Reply
  Jette Thomsen
  11. maj 2017 at 13:48

  Super indlæg…. Kan kun give dig ret.
  Rigtig god weekend herfra:)
  Mvh
  Jette

 • Reply
  Lena
  12. maj 2017 at 9:00

  Godt du sætter fokus på dette emne og jeg er SÅ enig. Jeg selv fik konstateret svære celleforandringer under min sidste barsel, som blev fjernet med keglesnit. Jeg betalte selv for vaccinen efterfølgende – og selvfølgelig ingen bivirkninger overhovedet. Jeg forstår slet ikke, at så mange undlader at lade sig selv og sine børn vaccinere.

 • Reply
  Karina
  13. maj 2017 at 16:47

  Jeg er 41, og starter på vaccinen nu på mandag, og den sidste får jeg så i november (der er jo seks mdr mellem den første og sidste af de tre vacciner).
  Hvis jeg får et barn – jeg håber det virkelig, så er HPV-vaccinen ganske enkelt lagt ind fra min side som obligatorisk for mit barn.

 • Reply
  HPV-cancer.org
  5. juni 2017 at 13:50

  Tak fordi du sætter fokus på HPV-vaccinen og forebyggelse af HPV-kræft!

  • Reply
   Louise
   6. juni 2017 at 14:35

   Tusind tak 🙂

 • Reply
  Stinne
  22. juni 2017 at 6:33

  Hej
  Men husk nu at kigge på dine døtres liv når du giver dem vaccinen. Er de syge, har brækket en arm, har alt for travlt, dyrker sport flere gange om ugen etc. Hvid man giver sit barn HPV vaccinen, så gør det i ferieperioder OG når barnet er fuldstændig rask. Ellers kan den vaccine altså uden tvivl få fatale konsekvenser for dine døtres liv.
  Jeg mener oprigtigt, at det er forældres fulde ret at tilvælge vaccinen. Men jeg har også set hvor stor skade vaccinen kan lave, hvis den gives på tidspunkter hvor kroppens immunforsvar er i bund.

  • Reply
   Louise
   22. juni 2017 at 21:44

   Tak for fakta, vores læge vil naturligvis være fuldt med undervejs når vi kommer der til.

 • Reply
  A.
  22. juni 2017 at 21:41

  Du bliver simpelthen nød til at læse den oprindelige indlægsseddel. Der står faktisk meget tydeligt, at man ikke må få den hvis man har haft celleforandringer. Blot så du ikke opfordrer andre ud i noget som kan blive livstruende. Det er helt ok du er for vaccinen, det er jo dit valg. Men venligst sæt dig ind i fakta ved indlægssedlen.

  • Reply
   Louise
   22. juni 2017 at 21:43

   Min gynækolog, som jeg forventer har styr på sit felt. Han anbefalede på det kraftigste, at jeg fik den efter jeg fik keglesnit. Men da jeg allerede havde fået den var det selv sagt irellevant. Blot for at gøre opmærksom på, at jeg anbefaler hvad jeg selv er blevet anbefalet.

   • Reply
    A.
    22. juni 2017 at 22:30

    Ja der er desværre gynækologer der ikke har sat sig ind i dette, eller er misinformeret. Og det er dybt tragisk, da konsekvensen kan blive stor. I din situation kan du jo intet gøre. Men du formidler desværre forkert viden ud, så tænker på dem som ikke sætter sig ind i det – måske bare følger trop. Det ville jo være forfærdeligt

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar