mortilmernee.dk sponsorerede indlæg

Sig “HEJ” til din nabo…..

23. oktober 2017

Sponsoreret af Fucking Flink & Hjerteforeningen 

1c635b36-fbca-4469-8ddc-27d96107cd44

Huset der til højre med de røde træer er vores….. Alle de andre rundt om, det er mine naboer. Vi har boet her nu i ca. 12 år, og jeg må ærligt indrømme, at jeg stadig ikke ved hvad de alle hedder og ej heller hvem der bor for enden af vejen.

Da vi fik Totte for 2 år siden var jeg i starten meget bekymret for ham. Jeg var helt slået ud når han var væk mere end et par timer, og det skete et par gange, at han pludselig var væk i et døgn, hvilket resulterede i, at jeg var rundt til samtlige naboer og banke på, for at høre om de havde set ham. Det betød, at jeg de efterfølgende uger ofte blev spurgt når jeg mødte dem “har du fundet din lille kat?” Det var med til at skabe en tryghed ved at være her, og en viden om, at de lige husker hvis de ser ham. Idag har han en sådan nogenlunde rytme han lever i, alt efter årstiden. Men jeg er ikke helt så bekymret mere. Og går derfor ikke rigtigt på nabobesøg længere.

Men jeg har et budskab, som jeg gerne vil udbrede. Det er nemlig vigtigt at passe på sine omgivelser, at lære sine naboer lidt bedre at kende. Og det hele kan starte med, at man bare siger “HEJ” til hinanden. Man kunne også gå lidt længere og inviteret på kaffe, eller måske bare stikke naboen dit telefon nummer, just in case de skulle opdage et eller andet atypisk, og så kan de få fat på dig. Det giver allerede et lille bånd imellem dem og dig, således de måske lige kigger en ekstra gang når vinduerne er mørke eller de ved man er på ferie.

Jeg har i den her uge øvet mig i at sige “HEJ” til dem som jeg ikke normalt siger hej til. Og jeg har hver eneste gang fået både et smil og et “HEJ” tilbage….

Nu sidder du måske og tænker, men skrev hun ikke lige, at hun kendte alle naboerne fra dengang Totte var lille. Og jo, det gjorde jeg måske, men mange af husene på vores vej er faktisk udlejningsejendomme, og det gør, at der af og til er udskiftning, nogle af beboerne er også ældre mennesker, og på et tidspunkt når de også til, at de gerne vil videre. Så indenfor de sidste 2 år er der faktisk kommet mange nye til vejen. Og jeg synes derfor det var meget oplagt at få sagt “HEJ”….

Jeg kan virkelig anbefale det, både fordi det er med til at skabe et bedre naboskab, men også fordi, det faktisk skaber tryghed iblandt jer.

Så frem med smilet og lov mig, at I siger “HEJ” til naboen næste gang i ser dem. Bare en enkelt dag, jeg er sikker på I vil have en go fornemmelse omkring det bagefter 🙂

0b3cab28-5f5b-4dc2-921a-1259ed4f5888

 

undefined_b01310d9a17c3a8169cc5725f447fb1d_1_hej-nabo-576px

    Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

    Svar