Uncategorized

“Leg er for alle”, det er i hvert fald mit højeste ønske…

6. november 2017

Indlægget er sponsoreret af IKEA

1f737ad9-6fb7-4fb1-8134-26436841c2c2

logo

Den her eftermiddag ligner så mange andre hjemme hos os, klokken har passeret 14.30, pigerne er kommet hjem, har smurt sig en mad, og fundet en leg eller noget andet at fordybe sig i. De trænger ofte til ro oven på en lang skoledag, og derfor har de ret frie tøjler de første par timer når de kommer hjem.

Idag havde vi lidt en plan med legen, idag skulle der nemlig produceres fantasidyr til en tegnekonkurrence, som netop er løbet af stablen hos IKEA. Konkurrencen laves til fordel for IKEA Foundation, som gør et fantastisk stykke arbejde for børn i verden.

Måske ved du det allerede, men hvis du ikke gør, så vil jeg gerne fortælle lidt om, hvad IKEA Foundation er for noget. Hvad deres grundlæggende tanker er, og hvad den her tegnekonkurrence rent faktisk har til formål at udrette.

IKEA Foundation arbejder med, at skabe bedre muligheder for børn og unge i nogle af verdens fattigste samfund. Det gør de ved at fokusere på 4 meget grundlæggende områder af barnets liv:

 • Et sted at kalde “hjem”
 • En sund start på livet
 • En god uddannelse
 • Stabil familieindkomst.

For at sætte ekstra fokus på leg, så har IKEA startet kampagnen “LEG ER FOR ALLE”….. Og det er her tegnekonkurrencen kommer på banen. Tegnekonkurrencen er startet d. 1 november og kører frem til og med d. 30. november 2017. Børn i HELE  verden kan deltage ved at aflevere deres tegning af et fantasidyr.

Under hele kampagnen donerer IKEA 10 kr. pr solgt SAGOSKATT bamse, dette er bamserne som blev produceret af sidste års vindere. De 10 kr. pr. bamse bliver doneret til arbejdet med rettighedsskoler i Gentofte, Taastrup, Odense og Aalborg. Derudover støtter IKEA foundation “LEG ER FOR ALLE” kampagnen, ved at donere 45 mio euro de næste 3 år, uagtet af, hvor mange bamser der bliver solgt i perioden.

Jeg har tidligere været inde på det her emne, hvor vigtigt jeg synes det er, at børn har lov til at være børn, at de får lov til at lege. Hvor vigtigt det er, at de netop under leg, har muligheden for at “glemme” den tragiske omstændighed de måske befinder sig i, hvis vi snakker børn i de udsatte områder.

Det kan være svært for danske børn, at sætte sig ind i, hvordan det er at være barn i de udsatte områder rundt om i verden. Men nu er vi så heldige, at vi faktisk har været på besøg i FN Byen for ikke så længe siden, så mine børn, var meget parate til at yde en indsats for at sætte fokus på at hjælpe andre. Ifølge FN-konventionen om børns rettigheder, lærer børn nemlig igennem leg, de lærer om verden og hvordan tingene hænger sammen.

Hvis man nu ikke har været så heldig som os, at have været på besøg i FN Byen. Så ved man nok alligevel godt, hvor dejligt det er, for børn at have lov til at lege, at være kreative, at fordybe sig i lige præcis LEG. Det er noget vi sætter højt her hjemme, og giver plads til. Vi er kreative sammen, vi er køkkenet sammen og vi leger sammen….. Og jeg vil så gerne opfordre alle til at afsætte tid til netop det.

Jeg håber, at jeg med dagens indlæg har inspireret dig, til at sætte dig ned med børnene og kreere et fint fantasidyr, det har i hvert fald været en rigtig dejlig eftermiddag her hos os, nu er pigerne bare spændt på, om de mon er blandt de heldige der får sin bamse produceret…. Fik jeg sagt det, det er nemlig sådan, at dem der vinder, de får deres bamse produceret…. Det er da vildt sjovt 🙂

For at deltage skal bare bare lige sørge for, at man er medlem af IKEA FAMILY, at barnet er under 12 år og tegninen skal afleveres fysisk i ‘en af alle IKEAs varehuse…. Men altså, det er jo så det mindste problem, i hvert fald hvis man er lige så tit i IKEA som mig….

Ellers vil jeg bare ønske jer alle en dejlig uge, og tusind tak fordi I læste med.

img_0548

img_0551

img_0555

b48f81bf-9786-4b65-81b4-fe73d18635b1

9f8211b4-ef90-4733-9114-a5ddaa712b4a

 • Reply
  Ditte Hartvig Bak
  7. november 2017 at 8:52

  Dejligt at høre, at jeres besøg hos os i FN Byen stadig motiverer pigerne. Pøj, pøj med bamse-tegningerne. De er super nuttede. Bedste hilsner Ditte fra UNICEF

  • Reply
   Louise
   7. november 2017 at 9:03

   Kære Ditte, det var simpelthen sådan en god og informationsrig dag, vi taler stadig om det 🙂 Er så ærgelig over vi ikke kan være med på jeres store arrangement om et par uger 🙂

   Dejlig dag til dig

   KH

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar