familie Hjem mortilmernee.dk tanker

Sæt pris på dit hjem…..

17. december 2017

62b7b662-e360-4a5b-9f02-d5a7fd8e2efd

Som overskriften lyder, så skulle man tro vi skulle være med i et boligprogram i nær fremtid, men nej, således forløber det sig ikke. Det er af en lidt mere alvorlig karakter.

Eller, nu skal jeg ikke male fanden på væggen, jeg tror altid på det mest positive udslag, indtil andet er bevist. Men en del af det der med at blive voksen, det er også bekymringerne, når man ejer en ejendom.

Vores vidunderlige hus har vi ejet i nu snart 12 år, vi har lagt oceaner af kræfter i det her hus, og jeg kunne ærligt talt ikke forestille mig at bo andre steder. Eller jo, det kunne jeg godt, jeg ville bare gerne have huset med 🙂 Vi er glade for det her hus, det er her vi har skabt vores rigtige voksenliv sammen. Vi er blevet gift her, vi har gennemgået fertilitetsbehandling her, fået 2 vidunderlige børn her. Oplevet op og nedture på jobbet her….. Sagt med få ord, vi er blevet voksne her.

I øjeblikket, der ligger vi i slutningen af et lån, og derfor, så skal vores hus vurderes. Det skal vurderes, for at se om vi kan fortsætte hvor vi er, om vi skal lave en anden låntype eller om vi mon i virkeligheden skal overveje noget helt andet….. Vi håber naturligvis, at vi kan fortsætte som vi lever nu, men det  kan godt ende ud i noget helt andet, alt efter, hvor meget vores hus er værd.

Se det synes jeg er en meget underlig definition at gå rundt i. For mig, er det her hus ALT værd, jeg kan næsten ikke sætte de kritiske briller på, for jeg synes det rummer SÅ mange gode ting.

Men indenfor ganske få dage, der vil vi få nogle helt andre briller på sagen…. En vurderingskyndig, som skal sige hvordan det ser ud sådan i vores område, med huse ala vores osv osv.

Det er en meget underlig proces…. Vi har været her før, for en del år siden, hvor vi også skulle ha vores lån omstruktureret så de passede til en børnefamilie. Men der var markedet alligevel lidt anderledes, jeg var den gang ikke på samme måde bekymret.

Måske har det også noget at gøre med, at man idag tænker lidt mere voksent. At man faktisk har ansvar for nogen andre, at man ikke bare kan gøre et eller andet og så klarer man sig nok hen af vejen. Nu ejer man sgu det her hus, man har sat børn i verden, og så har man altså også bare, at tilbyde en mere eller mindre stabil tilværelse for dem….  Måske handler det også om, at jeg faktisk er udlært indenfor ejendomsmægler branchen. Min kontoruddannelse blev taget i et firma der stod for salg og leje af erhvervsejendomme. Og der er da alligevel nogle af tingene fra den gang der sidder fast….. Til tider savner jeg branchen, drømte i mange år om at blive ansat ved en ejendomsmælger med salg af privat ejendomme. Som sekretær selvfølgelige, ejendomsmægler, det blir jeg aldrig…..

Se det er voksentanker, som fylder en del i tide og utide….. Lige om lidt er det heldigvis jul, og juleferie. Her skal vi gå og summe, spekulere og snakke, snakke om hvad vores ejendom bliver vurderet til….. I det hele taget, snakke lidt om fremtiden.

Og så skal vi nyde julen, det funklende træ, og børnenes forventning, som i den grad blev vækket til morgen, hvor “julemanden” havde været forbi og fyldt gaver under træet 🙂

img_1775

    Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

    Svar