MIG min uforbeholdne mening tanker

Tirsdags trouble…. :-(

21. august 2018

Apropos problember, tanker, bekymringer…. Så var der jo i sidste uge ‘en, der efterlyste nogle ægte nogle af slagsen…. Og som jeg ofte har nævnt, så deler jeg gerne, når jeg selv er klar….

Jeg har nemlig tumlet med en del tanker over de sidste måneder…. Som kulminerede idag…. Så nu er jeg først sådan rigtig klar til at sætte ord på dem.

Jeg har nemlig i løbet af meget få dage haft celleforandringer, mørke modermærker, flåt bid (borrelia) og forkølelsessår tæt på kroppen …. YES….

For år tilbage fik jeg foretaget keglesnit pga svære celleforandringer, efterfølgende har jeg gået til mange og hyppige kontroller, for endelig for et år siden, at gå op til hver andet år. Den undersøgelse var i fredags…. Og selvom man har gået til utallige undersøgelser i den “region” i forbindelse med fertilitetsbehandlinger, så bliver jeg aldrig helt dus med, at der sidder en mellem benene med LUP og instrumenter….. Svaret får jeg først om et par uger, så den er ikke helt vinget af endnu….

Før sommerferien var jeg til mit årlige tjek for modermærker, jeg har MANGE, som jeg skal holde øje med ALTID. Ved dette tjek, får jeg fjernet ‘en (har fået fjernet 12 tror jeg), og så er der 2 som der skal holdes øje med til efter sommerferien. Det tjek var jeg til igår, jeg ku så her ånde lettet op, da ingen af dem havde forandret sig så meget som 1/4 millimeter…. Så nu kan de få lov at sidde “ubekymrede” et år mere….

Idag vågner jeg så op til det syn på billederne her under, en stor rund ring på armen, rundt om et bid – som jeg ikke ved hvad er fra, men det har kløet helt ekstremt den sidste uge. Ringen er dog først opstået nu – tror jeg – hudlægen bemærkede den i hvert fald ikke igår.

Så jeg startede dagen ved lægen, som omgående har sendt mig på penicillin mod borrelia, som jeg skal spise 3 gange dagligt de næste 10 dage. Det er selvfølgelig overhovedet ikke sikkert det ER det, men man tager altså ingen forbehold og chancer her….. så jeg røg på penicillin, og så må de næste dage vise, om kløen og cirklen forsvinder….. Jeg håber ret meget….

Jeg har også fået sådan en underlig prikken i overlæben…. Har ALRIG haft et forkølelsessår, så jeg ved intet om hvordan det føles, men min far har altid døjet meget med dem, og han beskriver altid den der prikken, så jeg røg tilbage på apoteket, og har nu smurt mig ind i zovir lignende creme… Også 5 gange dagligt….

Idag er jeg faktisk slået lidt omkuld rent mentalt…. Konsultations-tiderne fredag og mandag har jeg haft i et par måneder, og jeg har mærket, hvordan de har ligget og ulmet der i baghovedet…. Hvordan jeg virkelig har set frem til, at komme på den anden side… Naturligvis også af det sidste svar på celleskrab….. At jeg så lige fik borrelia tanker oven i, det havde jeg sgu ikke lige regnet med….

Jeg havde egentlig tænkt at kalde indlægget for double trouble…. Som blev til trible trouble… og pludselig meget mere….. Så derfor bare tirsdags trouble…..

Heldigvis skal resten af ugen foregå i mit helt eget tempo, med opgaver jeg kan klare her hjemme, så hvis det skulle bryde ud til et forkølelsessår, så kan jeg da gemme mig lidt i stuen…..

Har nogen af jer nogensinde været på penicillin for borrelia??? Eller oplevet insektbid som giver samme underlige ring og vanvittig kløen?? Så vil jeg super gerne høre hvordan det forløb?!

Ja idag, kan jeg ikke levere pæne billeder, overhovedet…. Just life… som det så ud lige idag.

 • Reply
  Chresta
  21. august 2018 at 19:41

  Jeps, havde en allergisk reaktion på et alm myggestik som så ud på præcis samme måde. Kæmpe hævelse og smerter i hele armen som følge. Der gik 10 dage med antihistamin og creme mod infektion før armen så almindelig ud. Nu er den fin igen

 • Reply
  Rikke
  21. august 2018 at 19:56

  Ja jeg fik 10 dages kur mod borrelia sidste sommer, hvor jeg udviklede et udslæt, der var rødt i midten, omgivet af en hvid ring og derefter en rød ring mere, så det lignede en dartskive (hvilket er et klassisk eksempel på borreliainfektion). Når man får kuren, behøver man ikke være bange for videre udvikling feks til hjernen.
  Godt du er i behandling 🙂

 • Reply
  Nanna
  21. august 2018 at 20:20

  Jeg fik penicillin for borrelia for et par år siden – opdagede ligesom dig pludselig det klassiske ringformede eksem med en sort prik i midten på mit inderlår, fordi det begyndte at klø… Regnede mig frem til at jeg måtte være blevet bidt ca. en uge før, hvor jeg havde siddet i en park. Eksemet gik væk under kuren og der skete aldrig mere! Men kuren er skrap, og hvis jeg var dig ville jeg skynde mig på apoteket og få en kur mod svamp forneden – ja undskyld, at jeg bringer det på bane, men sådan en hård penicillinkur smadrer alle bakterier, også de gavnlige. Så særligt hvis man har haft svamp før, så er risikoen stor.
  Men ellers burde der ikke være nogen problemer, nu hvor du har fået medicin og du ikke har haft andre symptomer end eksemet!

 • Reply
  Caroline / Silverstories Blog
  21. august 2018 at 20:27

  Åh nej altså. Jeg ved hvordan du har det. I juli måned blev jeg behandlet for modermærkekræft og fik fjernet tre lymfeknuder under operation og fire modermærke. Har nu to lange år over brystet og en stor forskrækkelse. Heldigvis bliver der holdt godt øje med mig de næste fem år.

  Sender dig gode tanker og ønsker dig god bedring <3

 • Reply
  Anne
  21. august 2018 at 20:27

  Jeg har ikke haft borrelia, men forkølelsessår har jeg jævnligt, og den stikken du beskriver bliver ret hurtigt til en blæne, du kan se, som sprækker og væsker før der tilsidst kommer sår. Man kan være heldig og nå at smøre en masse lige når blænen kommer, så det ikke bliver et særlig langt forløb. Men hvis du ikke kan se en blæne endnu, så er det nok ikke et forkølelsessår. Skulle du få såret, så kan man få nogle gennemsigtige plastre, der også er hjælpsomme.
  Rigtig god bedring med det hele, og krydser fingre for det ikke er borrelia.

 • Reply
  Line
  21. august 2018 at 20:32

  Øv, du er ramt. Det er hårdt at bekymre sig. Mht flåtbid, så var jeg selv i tvivl, for et par dage siden. Min søn var blevet bidt af et eller andet. I den sammenhæng talte jeg med lægen som sagde, at det kun er 1-2 % af flåterne, der bærer sygdommen. Men nej, ingen grund til at tage chancer. Kender faktisk mange som har været på penicillin i den forbindelse. Uden problemer. Og tror egentlig bare det er dét, der er vigtigt. At man opdager, at man er bidt og får noget for det!
  Min far er blevet bidt mange gange og har også fået penicillin for det mange gange. Det er derfor det er vigtigt at tjekke, hver aften, hvis man har været ude.
  Lægen sagde også, at hvis det udviklede sig, så kunne vi sagtens nå at gøre noget efter weekenden (talte med hende fredag) og bidet var fra i mandags… Så! Håber det kan berolige dig lidt. Du har fået noget for det, så er der noget, skal det nok tage det 🙂
  I øvrigt, kan det give udslet op til 14 dage efter du er blevet bidt ?? Tak for en dejlig blog/Instagram profil ❤️
  Alting bliver godt igen. Kram

 • Reply
  Gitte
  21. august 2018 at 20:46

  Åh❤️
  Jeg sender alt det gode karma, varme tanker og krydsede fingre jeg kan finde, i din retning ❤️

 • Reply
  Sofie
  21. august 2018 at 20:46

  Jeg kender det – både keglesnit og borrelia. Jeg var ved lægen med mit flåt bid flere gange over 3 måneder, hvor han blev ved med at afvise, at det var noget. Efter 3 mdr. var jeg ved en anden læge, som kunne se at jeg var hævet i hele højre balde og øvre lår. Jeg mindes ikke det kløede med den røde ring var tydelig og voksede. Efter en ordentlig omgang penicillin var jeg god som ny igen, men det var ubehagelig mens det stod på ? God bedring til dig og pøj pøj ?

 • Reply
  Line
  21. august 2018 at 20:48

  Vores datter prøvede det for ca en måned siden og det var et helvede. Hun er kun knap 4 år og skulle også have pencillin imod det. Hun kunne ikke sluge pillerne. så det endte med pulver blandet med vand, hvilket smager helt af helveds til 🙁 stakkels pige . Hun kom igennem og der hjalp heldigvis hurtigt. Hun blev bare meget træt af pencillien og hendes tænder fik en mærkelig belægning som heldigvis er gået væk efterfølgende.
  Håber det hurtigt virker på dig ❤️

 • Reply
  Trine
  21. august 2018 at 20:59

  Øv for nogle dage, jeg kan sætte mig ind i flere af dine “udfordringer”?
  Jeg har to gange fået pencillin med mistanke om borrelia og det lignede ret godt det du har. Der er begge gange gået et par dage, inden det begynder at forsvinde lige så stille, så det håber jeg også sker for dig ??
  Jeg kan kun opfordre til at være opmærksom for faktisk blev min datter for et år siden indlagt med en ansigtslammelse. Det vidste sig at være borrelia der havde spredt sig og været i kroppen mellem 4 og 6 måneder. Hun blev helt rask efter 14 dage med IV behandling og mærker intet i dag. Vi har aldrig set en ring på hende, vi har fjernet flåter men aldrig set udslættet før det var helt galt. Kan derfor kun opfordre til at man holder øje, og kontakter lægen ved den mindste mistanke, for min datter gik det godt, men andre har men resten af livet.
  Det var en lang historie? men blot for at sige at du har gjort det helt rigtige.
  Rigtig god bedring ?

 • Reply
  Venterpaavinblog
  21. august 2018 at 21:06

  Puh, sikke en omgang – rigtig god bedring med kroppen 🙂

  – A

 • Reply
  L
  21. august 2018 at 22:49

  Min mor fik penicillin fornyeligt mod borelia. Penicillinen hjalp ikke og det viste sig at være noget eksem. Men også sådan noget med en ring eller flere… bare til info! Håber det går væk med penicillin og håber der er gode nyheder på celleskrab ?

 • Reply
  Sidsel
  28. september 2018 at 11:26

  Har haft borrelia – hvor pencilinen ikke virkede fordi det allerede havde spredt sig til nervebanerne/neuroborreliose.

  Jeg kunne mærke det ved prikken i den ene side i ansigtet, og var træt og trist. Jeg blev indlagt og fik pencilin IV i 14 dage herefter. Tough behandling men lykkelig over at de kunne måle bakterien i min spinalvæske. Hvis du er det mindste i tvivl om det er væk så skriv dagbog over symptomer og forlang grundig test. Mange går ikke rette behandling/diagnose i DK.

  Gid bedring!

  • Reply
   Mortilmernee
   30. september 2018 at 17:17

   Tak Sidsel

   Det skal jeg have i tankerne…

   KH Louise

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar