Ikke-kategoriseret MIG tanker

Er det en trend at have travlt !!!!

31. august 2018

Jeg har tænkt over det i et langt stykke tid, og min første overskrift lød egentlig, om det VAR BLEVET en trend at have travlt, men det tror jeg måske, det har været længe.

Jeg synes ofte jeg læser blogindlæg eller instagram billeder, hvor første linje ofte starter med PYYHHH hvor har vi haft det travlt, eller hæsblæsende eller noget andet i den stil. Jeg falder også selv i til tider, som forleden, hvor jeg lagde et intagram foto op med teksten “this week is like crazy”…. Der har også været lidt mere fart på, end hvad jeg er vandt til, men det er jo ikke sådan, at vi ikke kan overskue det, det er bare sådan en træls tendens synes jeg, at lyde fortravlet.

En af kommentarene til mit indlæg omkring forældre intra lød “nogen bruger tiden på at tage billeder af sit smukke hjem, og vi andre bruger den på vores børn”….. Jeg ved ærlig talt ikke, hvordan den sammenligning kan drages til forældre intra,…. Men jeg er da godt klar over, at den var myntet på mig, og mine billeder, og der blev draget den konklusion, at jeg prioriterer at tage billeder af mit hjem, over at være sammen med mine børn…. Det gider jeg egentlig overhovedet ikke bruge en masse skrevne linjer på at forsvare, for jeg kender heldigvis selv min dagligdag…. Jeg blev sgu bare lidt forstyrret over sådan en kommentar!!!! Mine piger er iøvrigt på en virkelig stor procentsats af mine billeder… 🙂

Men lad mig komme tilbage til den fortravlede livsstil…. Jeg tror særligt, når man bor i en storby, at man kan føle, at livet altid er en anelse fortravlet, fordi man sikkert altid har mennesker og liv udenfor sine vinduer. Lad mig kort forklare, hvordan det er at bo i Hedensted.

For et par uger siden, sidder vi i sofaen en onsdag aften, kl. er nok 21 ish, og vi ser tv… Pludselig høres en voldsom lyd udenfor på vejen. Det er en stor sort amerikaner agtig bil, med røg ud af skorstenen, den drøner op og ned af vejen, i alt for høj fart….. I løbet af ganske kort tid, er der flere fædre ude og råbe shhhyyyy, og stoppe bilen og tage billeder af nummerplader og hvad har vi…. Lad mig sige, det er noget af det vilde der sker her, normalt er her MEGET stille udenfor vinduerne efter arbejdsdagens ende.

Så det er nok bare nemmere, ikke at føle sig fortravlet i en mindre by, end hvor der altid er liv og ting man kan foretage sig.

Jeg synes bare det er så ærgeligt….. Igår til forældre møde hørte jeg en forældre kommenterer på den meget korte middagspause børnene har, ca. 25 min, fordelt på 2 pauser, på en dag på 7 timer. Vi er enige, det ER kort tid, og hun gjorde opmærksom på, at som voksen var det jo ikke noget man ville finde sig i, og det er slet ikke vores kultur….. Jeg synes det var stærkt sagt…..

Når jeg sådan ser ned over billederne af mange af dem jeg følger på instagram, så kan jeg også se, at mange søger tilbage til billeder og stilen fra 80’erne, hvor der bare var lidt højere til himlen og en lidt mere loose tilgang til tingene…. Kunsten må være, at integrere roen, i en meget fortravlet hverdag….

Jeg øver mig i det, det gør jeg…. Og dagens indlæg er IKKE en en løftet pegepinger eller skælden ud på nogen, vi lever jo alle meget forskelligt. Jeg synes bare, man bliver lidt træt, når mange sætninger starter med hvor travlt folk har det, i stedet for, hvordan de faktisk har det!!!!

Bare et lille fredags pip fra mig…. Der drømmer og at leve i nutidens 80’ere…. Hvordan gør man det???

 • Reply
  Anne
  31. august 2018 at 22:59

  Jeg tror, du har ret i, at man skal undgå at lade føre sig med på bølgen. Det er meget nemt at blive fanget i en negativ spiral, hvor man fokuserer på alt det man ikke har, såsom tid. Og det er blevet til at være succesfuld er lig med at have travlt. Ergo virker man travl udad til må det være fordi, det går en godt i livet, der er udvikling og gang i butikken så at sige. Det er var ikke altid sådan, og ej heller det vigtigste i livet, hvis du spørger mig.

 • Reply
  Maria
  31. august 2018 at 23:15

  Hej Louise. Jeg vil blot takke for endnu et godt blog-indlæg. Du er virkelig god til at sætte ord på dine overvejelser om alverden. Du skal bare vide at det virkelig sætter gang i overvejelserne i mit hoved omkring eksempelvis hverdagsmønstre. Du inspirerer, fordi du tydeliggør hvad du mener på den fineste måde uden løftede pegefingre. Bliv ved med det – det er lærerigt for mange af os. Det gør det så heller ikke mindre interessant at følge dig her på IG med de smukke billeder du tager. TAK??

 • Reply
  Louise Kærholm Moritsen
  1. september 2018 at 6:52

  Hej Louise.
  Nyder at følge med på IG og dine blog indlæg og billeder er altid inspirende!!
  Kender godt til hverdags travlhed …. og ja kunne godt af og til, ønske mig tilbage til min 80,er barndoms minder hvor alt var mere loooose, men tror også vi føler og er mere fortravlet idag, hvor der er så mange muligheder, ting vi skal, burde, vil, kan….. jeg vil nyde en weekend helt uden planer og nede i gear med min familie:0)
  Go weekend til dig og dine.
  Vh Louise

 • Reply
  Helene
  1. september 2018 at 9:50

  Endnu et skønt og relevant indlæg. Jeg er ikke i tvivl om, at der generelt er voldsom prestige i (at give udtryk for) at have travlt. Det er udadtil lig med at være en vigtig person, have et job med ansvar, have en god indtægt, kunne mestre både børn og job og interesser osv. Mao være en succes – i andres øjne.
  Det mest påfaldende sted, jeg har oplevet det, er når mennesker går på pension. ‘Uh ha- jeg har da så travlt, som jeg aldrig før har haft det’ lyder det tit fra ‘ny-pensionerede’. Nah – det har vedkommende næppe. Det handler om angst for tab af identitet og prestige, fordi man udadtil ikke længere spinner rundt i hamsterhjulet. Det er et samfundsproblem, og jeg har ikke selv et bud på, hvordan man kan spidde trenden. Det eneste man selv kan gøre er at mærke efter helt nede i maven, når man skriver endnu en begivenhed/møde i kalenderen: Er det her virkelig vigtigt for mig og giver det værdi for mig og min familie?

  Ps. Misunder dig din tid med dine piger, når de stiller op til fotos.

  Pps. Var ung i 80’erne og det var altså bare overhovedet ikke fedt. Jeg husker det som meget lavt til loftet, hvis man boede i provinsen. Og mega stressende, at der gik en uge imellem at man ku se næste episode af Dynasty?

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar