Ikke-kategoriseret MIG tanker

Om at lave ingenting med go samvittighed….

21. september 2018

Det er fredag…. Og jeg vågnede med sådan en nagende fornemmelse…. Igår var jeg “låst” i kælderen, fordi vores hus var lejet ud, det har vi selvfølgelig selv sagt ja til, og det var ikke noget problem, men jeg havde taget computeren med der ned, fordi jeg havde verdens bedste intentioner om, at få produceret en masse, og hånden på hjertet, fik jeg ikke lavet en skid.

Så jeg vågnede idag, med den der ide (og dårlige samvittighed) om, at NU skulle jeg så ha lavet en masse…. MEN…. jeg gad simpelthen ikke, nogen gange, så har jeg også brug for bare at lukke lidt af, ikke producere en masse billeder, svare på en masse mails, eller skrive en masse indlæg. Nogen gange, så har jeg også brug for at ligge på min sofa og streame til øjnene blir firkantede.

Nu ved jeg godt, at jeg alligevel endte med at skrive det her indlæg, men det rumsterede så meget i mit hoved, at jeg godt ville ha det ud….. For jeg tror det er vigtig, nogen gange at tillade sig selv, at lade ting være. Og fortælle, at sådan har jeg det også…. Jeg er faktisk rigtig dårlig til at lytte til de her signaler. Jeg er blevet snottet og  halv sløj i løbet af ugen, og kroppen fortæller mig, at jeg burde sætte mig med noget varmt i min kop og bare være.

Så idag, hvor jeg havde den her ide om hovedrengøring og  masser af arbejde, valgte jeg istedet at tænde en masse stearin lys, og lande på sofaen det meste af formiddagen, og se en masse ligegyldigt tv.

Merle skal på social weekend med hendes springhold her lørdag til søndag, så jeg ville meget hellere hente damerne kl. 2, og hygge resten af dagen med mine kære og en hel masse ingenting. Der er kommet nyt lækkert tema fra Playmobil, som pigerne fik lov til at åbne og kaste sig over, så jeg lå ganske enkelt på sofaen hele eftermiddagen, og rejste mig kun, når jeg blev bedt om at samle et eller andet i Krystal paladset eller lede efter en dims. Min kære mand fordybede sig i et nyt puslespil han havde købt, og som der endelig var en dag, hvor det fik lov at fylde hele spisebordet…. Her i weekenden kan han så gå til og fra, og få samlet sine 1000 brikker, sådan slapper han af, og jeg elsker når vi bare sådan er sammen, men alligevel lidt i hver vores.

Da det blev aftensmadstid rejste jeg mig, jeg elsker nemlig fredags aftensmaden….. Det er sådan en dejlig rolig aften. Det er første aften i denne uge, at vi sidder samlet om maden, da pigerne er til gymnastik mandag til torsdag plus søndag – så den her aften er næsten hellig for os…..

Og imorgen drager Merle så afsted med sit nye hold, hun glæder sig som bare pokker, og jeg forstår det godt….. Os andre 3, vi har ingen planer for resten af weekenden, så jeg håber og tror på, at den kommer til at byde på en masse dejlige timer, i aller laveste gear.

Det jeg ville med det her indlæg var egentlig at fortælle, at det ER helt okay, at lade tingene ligge, og lade beskidt hus være beskidt hus, lade arbejde være arbejde…. Og tillade sig selv, at slappe af, hvis man har brug for det….. Jeg ved godt det ikke er nemt, for der er altid en masse ting man gerne liiiige vil ordne.

Jeg kan også blive ramt at skriveblokade, det tror jeg sker for alle bloggere fra tid til anden…. Og det er virkelig stressende at befinde sig i den der feeling af, at jeg gerne vil levere, men ikke kan levere…. Det er ikke sådan jeg har det lige nu, jeg har egentlig en masse jeg gerne vil levere, men samtidig er jeg lidt vissen og udbrændt, så det må jeg lytte til aller først. Og når jeg blir ramt at skriveblokade, så lader jeg også tingene ligge nogle dage, hellere vente til der igen kommer noget produktivt ud af fingrene, end fyre noget af, bare fordi man skal…. Det duer ikke, det er jeg sikker på, I også sagtens kan gennemskue der ude.

De har varslet storm og masser af regn i weekenden, så helt ærlig, det kalder da nærmest på varm kakao og boller….. Jeg havde dørene åben her til formiddag, og jeg kunne godt mærke, hvordan vinden langsomt blæste op, hvordan æblerne på havebordet begyndte at vippe…. Så jeg var lige ude og fastgøre et par ting, og så ellers bare ind og lytte til vind og vejr.

Jeg håber I alle er landet i en dejlig varm stue her fredag aften…. Husk og tag en stund for dig selv en gang imellem…. det ER ALTSÅ HELT OK…..

GO WEEKEND

Processed with VSCO with g9 preset

 • Reply
  Pia
  22. september 2018 at 9:15

  Jeg kan kun give dig ret! Jeg tror at vi er mange mødre, der har fyldt hverdagen så meget op, at vi er blevet rigtig gode til at ignorere det, når vi bliver små sjøle, fordi kroppen (og hovedet) er ved at have fået nok. Men det er så vigtigt at lytte til, og tage den tiltrængte pause – med god samvittighed, som du skriver. Når jeg kæmper med den dårlige samvittighed, tænker jeg på dem jeg kender, som er blevet ramt af stress – Det plejer at virke ;0)
  Tak fordi du minder os om det!

  • Reply
   Mortilmernee
   23. september 2018 at 15:31

   Hej Pia

   Dejlig at høre du også husker at lytte…. Og du har helt ret, der er mange små tegn på stress, som kan udvikle sig fatalt, hvis man ignorerer dem alle….

   Håber du har nydt din weekend

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar