Fødselsdag Hverdag Merle MIG Mine piger tanker

Fødselsdag, græskar, Kim Larsen og sorg…..

7. oktober 2018

Det er nogle dage siden jeg lige har været forbi her, men det har altså sine grunde. Vi har nemlig en her i huset, der fylder 10 år på fredag, og vanen tro, så skulle der selvfølgelig fejres igennem med hendes skoleveninder, de er 14 unge damer i den klasse, og vi havde som altid, lyst til at give dem et brag af en fest. De sidste par år kan I finde lige HER, hvis I har lyst til at se hvordan vi sådan fejrer fødselsdage her hjemme, og i år havde vi lyst til at gøre noget lidt andet end det vi plejer.

Sidste år havde vi lidt samme ide, men der fik vi så ideen med græskar festen, og den havde vi sådan lyst til at lave, så vi skubbede det til i år. Vi besluttede nemlig, at invitere hele banden med i biografen. For nogle måneder siden undersøgte vi, om der overhovedet gik noget for deres alder på det her tidspunkt, og da vi fandt ud af, at Igbal og den indiske juvel netop havde fået premiere, så var beslutningen taget. Vi fik sendt invitaioner afsted, og kunne heldigvis efter kort tid, booke 17 pladser i bio, med tilhørende sodavand og popcorn. Til vores held lykkedes det også at låne en bus, med tilhørende chauffør, så alt kunne simpelthen lykkedes denne dag.

Vi synes dog alligevel også vi godt liiiiige ville ha alle damerne med hjem også, man ser jo ikke dem alle i hverdagen, så vi bestilte 5 familie pizzaer og jeg gik all in på oppytningen.

Vi hentede dem fra skole fredag, spiste pizzaer, blev hentet af bussen, kørt i biografen, så den skøre film og blev hentet igen. Alt klaret på godt 4 timer…. Det var en helt fantastisk dag, jeg tror og håber, at alle havde en rigtig go oplevelse, vi synes i hvert fald selv, at vi fornemmede de hyggede sig. Rent budgetmæssigt, så kostede det her ikke mere, end det vi alligevel plejer bruge på fødselsdage, så det var ikke nogen større udskrivning. Men vi bruger nok lidt mere på de her dage, end de fleste. Det ved vi godt, vi sætter også penge af til det hver måned, fordi vi bare gerne vil gøre det, og vi ved pigerne elsker det.

I er mange der har spurgt på de kæmpe store balloner over bordet, det er de samme som jeg havde med til Italien i sommers, hvor jeg fejrede min egen fødselsdag, de er fra Confetti by Panduro, og kan købes lige HER. De er liiiiidt svære at genbruge, men de koster altså lidt, så jeg har altså haft succes med at binde knuderne op både i Italien og denne gang, så de kan genbruges 🙂 Så nu ligger de klar til når Neel fylder 8 i januar.

Direkte efter fødselsdagen smuttede Jesper og Neel til social weekend med Aspirantholdet, og kom først hjem igen lørdag sidst på dagen. Merle og jeg fik ryddet op, og så fik vi ellers hygget os med Twiligth på sofaen fredag aften. Lørdag tog hende og jeg en lille tur til Horsens, hvor vi kiggede lidt butikker sammen, og købte lidt forskelligt… Det var sådan en dejlig formiddag, bare hende og jeg, det sker så sjældent, både fordi hverdagen er så fyldt med gymnastik, og fordi vi ofte alle 4 hygger os sammen, når det er weekend.

Lørdag aften var alle mand i seng før klokken var 21, alle var trætte og fyldt med skønne oplevelser fra fredag og lørdag….

Søndag vågnede vi til solskin ind af vinduerne, og en dag der åbnede sig for alverdens skønne stunder…. Vi besluttede at skære græskar og lave det lidt efterårs fint ved fordøren 🙂

Mens vi skar græskar spillede vi Kim Larsen på højtaleren, det gjorde ondt, faktisk blev jeg oprigtig ked af det…. Jeg husker min far har fortalt, at han sådan gik helt itu da Elvis Presley i sin tid døde, hans aller største idol, jeg forstod det, men nok først sådan ægte nu…. Lad mig citere min veninde Sarah, som beskrev det så ægte og smukt på Instagram. “Jeg kendte ikke Kim Larsen privat, og han er ikke på den måde nogen jeg kommer til at savne i min hverdag….. Men alligevel er det som om jeg bærer sorg i dag. Som så mange andre danskere er han en del af min dna. Han er lyden af min barndom, lyden af en bekymringsløs tid, hvor alle man elskede var i behold og ens lille hjerte endnu intakt. Da jeg hørte han var død, var det næsten som om mit liv passerede revy, og at jeg mistede alt det mistede ‘en gang til. Erkendelsen af, at noget virkelig er forbi er virkelig svær. Og om lidt er vi borte….. “ Så smukt Sarah, dine ord er så ægte, så rammende og jeg føler det præcis lige sådan.

Jeg måtte gå for mig selv, jeg måtte be Jesper sætte noget Laban på istedet, de lever sgu endnu, og er også en stor del af min barndom…. Det andet, det er simpelthen for tæt på endnu. Jeg kommer til at høre masser af Kim Larsen igen, men lige nu, der kan jeg ganske enkelt ikke.

Så græskar festen fortsatte med Laban i højtaleren…. Og det var også ganske ok…..

Nu er børnene puttet, og jeg har slået mig ned, til aller sidste afsnit af Mord uden grænser…. Håber I alle har haft en smuk solskins søndag….. Og holdt i hånd med en I har kær 🙂

 

    Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

    Svar