boligindretning forandringer Hjem Inspiration mortilmernee.dk sponsorerede indlæg

Sydlandsk stemning i soveværelset….

8. september 2019

Reklame Ikea

Jeg er forelsket i vores soveværelse….. Hvis man kan sige det…. Men det er jeg simpelthen. Jeg har altid været kæmpe fan af min seng, af det tidsrum på dagen, hvor det er tid til at finde under dynen….

Jesper plejer gerne at kunne høre, lige gyldig hvor han er i huset, hvornår jeg kryber under dynen…. For helt ubevidst, udtrykker jeg et dybt suk, fordi jeg bare elsker det….

MEN…. Selvom min seng er fantastisk, så har vi – siden vi rykkede i vinterhaven – haft lidt af en udfordring med lyset…. Og jeg især, er indrettet sådan, at jeg helst skal have det helt mørkt når jeg skal sove…. Selv den lille røde prik der lyser på tv’et dækker jeg over, hvis jeg vågner om natten.

Så når man har en vinterhave som soveværelse, med vinduer i på 3 ud af 4 væggee og store franske døre i den 4 væg, så kommer der ekstremt meget lys ind i vores soveværelse.

Vi har haft rullegardiner de sidste mange år, og i vinterhalvåret har de også fungeret ok, men ikke om sommeren, her har bare altid været meget lyst og meget varmt….. Og det har vi gerne ville ændre på længe.

Så da IKEA for nylig gav mig den fine udfordring, at optimere vores soveværelse, således vi kunne opnå den mest optimale søvn, var jeg ikke et sekund i tvivl……

Hvis man har fulgt med over lidt tid, ved man godt, at jeg har en helt særlig kærlighed for at fotografere hotelvinduer, med flagrende gardiner. I min optik noget nær det mest æstetiske, at forevige et flagrende gardin i Italien…. guderne skal vide hvor mange af dem jeg har fotograferet…..

Så det var helt klart min store inspiration, da vi skulle ud og vælge gardiner.

De mange smukke farve varianter af MAJGULL gardinerne
Mange af valgmulighederne til de hvide under gardiner, vores valgt faldt på Hilja

Vores valg faldt på de lækre grå MAJGULL gardiner, hvor vi bag dem har hængt de florlette hvide HILJA gardiner.

Min mor har været så fantastisk at sy dem op, således de passer til vores soveværelse. Her er nemlig ikke helt så højt til loftet som i et alm. rum, så det var nødvendigt at korte noget af længden, særligt på dem, som kører langs vinduerne……

Der er 3 ting som er helt fantastiske ved den optimering vi her har gjort.

– lyset er ekstremt minimeret, det er SÅ lækkert.

– vi har en meget større mulighed for at lukke varmen ude om sommeren.

– Lyden er helt ekstremt dæmpet, det føles næsten biograf agtigt at være her ude nu.

Vi er typerne, der har brug for et TV i soveværelset, vi slapper af med at gå tidligt i seng, og streame en serie eller bare se en TV avis inden vi sover, der er naturligvis nogen, der vil mene det er forstyrrende for søvnen, at se TV inden man sover, men for os, der giver det ro til kroppen, og vi falder helt ned…. Fordi vi også bare elsker at gå tidligt i seng og slappe af på den måde….

Men det at vi næsten føler vi tjekker ind på et et hotel hver eneste aften, det er bare helt fantastisk.

Den der sydlandske følelse når man træder ind i rummet, den er så vild, det kan ikke beskrives, hvor fedt det føles med det mørke kølige rum, vi nu har fået mulighed for at skabe….

Og allerede nu, efter få uger, føler jeg, at der er en helt anden ro over natten, fordi min krop falder bedre til ro, uden alt for meget lys…..

Så med en faktisk, forholdsvis lille forandring, har vi fået en stor ændring i vores soverum…. Det med søvn, er vigtigere end man sådan lige går og tror…. Men det er Så meget lettere, at være den bedste udgave af sig selv, når man vågner frisk og udhvilet…. Det kan jeg godt skrive under på.


På Ikeas egen hjemmesiden, kan man også finde masser af go inspiration til forandringer i hjemmet, der er link til det lige HER. Samt hele deres nye katalog lige HER.

 • Reply
  Lou
  8. september 2019 at 20:41

  Det ser bare så fint og hyggeligt ud! Skal også snart selv i gang med vores soveværelse herhjemme, når vejret bliver gråt og haven ikke skal passes 🙂

  Men jeg vil lige høre, hvilke gardinstang bruger du, når du har undergardiner? Kan man købe en slags dobbelt gardinstang, eller har du hængt to op?

  • Reply
   Mortilmernee
   8. september 2019 at 21:50

   Kære Lou

   Tusind tak, vi er simpelthen også bare så glade for det 🙂 Gardinstængerne er også fra ikea, og man kan sammensætte dem med helt op til 3 lag gardiner 🙂

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar