Katte mortilmernee.dk tanker

Den falske kat…

28. januar 2020

Jeg er stadig ikke kommet mig over weekendens hændelser, men der er bare noget andet, jeg tilsyneladende stadig ikke helt har fået sat på plads, for jeg får stadig lige tilpas mange irriterende beskeder vedr. Balou og hans ægthed som race.

Så selvom jeg egentlig helst vil bruge min energi på at hele mit barn lige nu, så har jeg i dagens skoletimer været igang med at undersøge “sagen” mere til bunds.

Til jer der stadig er forvirrede, så handler det bassalt set om, at jeg har fået beskeder på instagram omkring Balou. At de synes jeg lavede falsk reklame for en falsk race. Nogle mener han aldrig kommer i nærheden af at være en ægte Hellig Birma, nogle mener han er en Ragdoll race istedet. Det hele gir sig til udtryk, fordi han ikke har 4 hvide tydelige “sokker”. Altså poter i helt almindeligt sprog.

Jeg lavede i sidste uge en lidt ironisk storieline, hvor jeg undskyldte, at jeg “markedførte” en uægte kat…. Det jeg bla. får ballede over er, at jeg ifølge nogen, ikke er oprigtig omkring hans oprindelse, og ligesom når jeg reklamerer for de samarbejder jeg har, burde jeg også skrive reklame for ham, og gøre mine følgere opmærksom på præcis hvad han er, så jeg ikke markedsfører noget forkert.

Først, skal jeg lige gøre opmærksom på, at jeg på INGEN MÅDE gør reklame for kæledyr, Balou er købt og betalt af helt egen interesse og ønske. Han landede lige ned i hjertekulen på os, på et helt rigtig tidspunkt, hvor vores hjerter var aller mest itu, pga Heiko. Hvis man vil læse mere om det, kan det gøres i indlægget HER.

Men hvor om alt er, så gik jeg lidt ind i hvilken race der ville gå bedst i spænd med en kat i forvejen, med børn i huset og have et lidt større behov for at kæle, end ham vi har i forvejen.

Og lige gyldig hvor jeg læste, endte jeg hver gang på racen Hellig Birma. Så jeg gik på jagt efter killinger af den race, og på den måde, fandt vi frem til Balou.

Der findes naturligvis mange forskellige måder at gå ind i sådan et køb på, og hvad har man af ønsker for sin kat. Vi havde ‘et stort ønske, han skulle bare falde til her, og overdænges med kærlighed. Ingen udstillinger og alverdens andre tiltag i forbindelse med det her køb.

Og her kommer også forskellen på pris. Hvis man køber en Hellig Birma med fuld stamtavle, så betaler man omkring 7.000 for den, og stort set INGEN vil sælge, hvis man gerne vil at katten får lov til at komme ud i det fri – altså som de fleste katte gerne vil. Når man køber en kat til den pris, med en helt korrekt stamtavle, så har katten helt sikkert ALLE kendetegn helt iorden. Og for dem der avler kun med udstilling for øje, der er vores Balou en birma med alt for mange fejl, og “kun” en huskat i deres øjne. Men selv katte med ægte stamtavler, laver killinger med fejl.

Begge Balous forældre er købt af sådan en avler, hvor de havde få fejl. Derfor har de ikke stamtavlen, men den ene har helt hvide sokker, den anden næsten hvide sokker. Og jeg har billeder af dem lige her

Balou er derfor heller ikke med stamtavle, men avlet på Hellig Birma katte, og vi har pga det, “kun” givet 3500 for ham. Balou må også gerne komme ud i det fri, hvilket var et krav fra os, da det er kattens natur i min optik. Totte – som vi har i forvejen, styrer fuldstændig selv hvor meget han gerne vil ud, og sådan skal det naturligvis også være for Balou her i løbet af foråret.

Så lad mig slå fast en gang for alle. Balou er en Hellig Birma, i nogens øjne fyldt med fejl, i vores øjne helt perfekt. Han skal ikke på udstilling, han skal bare være her hos os, og han opfylder præcis det, som vi ønskede han skulle, han har verdens dejligste sind, som lige præcis den her race har.

Og ja, så har han altså kun hvide aftegninger på 3 ud af 4 poter. Men han er IKKE en Ragdoll.

Han har naturligvis også sundhedsbogen fra dyrlægen, hvor han også har betegnelsen Hellig Birma, og så tænker jeg faktisk ikke, vi behøver diskutere det her emne mere.

Han er ikke en reklame, han er bare vores lille hvide pelsklump.

 • Reply
  Gitte Henriksen
  28. januar 2020 at 20:18

  Hold nu op en lækker pelsklump ??
  Håber det går bedre oven på weekendens oplevelser.

  • Reply
   Mortilmernee
   29. januar 2020 at 9:18

   tusind tak, jo altså, det går… meget langsomt i den her uge…. Men jeg tror på det går frem af. tak for dine tanker i hver fald

 • Reply
  Rie
  28. januar 2020 at 21:38

  Altså…seriøst!! Jeg bliver mere og mere taknemmelig for at være helt ukendt på det der instagram. Folk har jo ingen grænser! Jeg synes Balou er helt igennem smuk og lige sådan en kat jeg har drømt om i maaange år. Er dog ikke sikker på vores gamle (helt sikkert uperfekte, men i vores øjne verdens skønneste) Maine coon blanding ville acceptere at dele sit hjem.
  Rigtig god bedring til din datter. Det gør mig virkelig ondt på hendes vegne at weekend endte som den gjorde.
  Og tak fordi du har lukket os ind og ladet os inspirere af dit smukke univers i alle disse år ?
  Kram fra Rie

  • Reply
   Mortilmernee
   29. januar 2020 at 9:17

   Jeg overraskes også stadig, selvom jeg efterhånden har været i gamet i virkelig mange år…. Og tak for hilsen til Merle, vi håber sådan hun snart er ude af slyngen og kan begynde at vende tilbage til det hun elsker så højt.

   Tak fordi du har lyst til at være med 🙂

 • Reply
  Pia
  29. januar 2020 at 3:38

  Seriøst? Er der folk der bruger tid på ar diskutere din kat?
  Suk.
  Kæreste Louise, må du få den dejligste dag med din skønne kat ☺️

  • Reply
   Mortilmernee
   29. januar 2020 at 9:14

   Ja åbenbart, jeg havde aldrig aldrig skænket det en tanke, og det har aldrig været noget jeg gik op i, men pludselig at stå til regnskab for den slags, det er altså skørt.

 • Reply
  VenterpaavinBlog
  29. januar 2020 at 9:06

  Haha! Hold op, folk har for lidt at gå op i ?. Tillykke med den nye “falske” pelsboldt – lyder til den er kommet til den helt rigtige familie?.

  • Reply
   Mortilmernee
   29. januar 2020 at 9:13

   mange tak, og ja, jeg tror da også han skal være heldig over at være kommet her… ha ha

 • Reply
  anna
  29. januar 2020 at 23:43

  I’m sorry, this is ridiculous ….I don’t understand everything written as the English translation is hilarious but crap:)so forgive me if I’m wrong, this looks like a very beautiful cat,WHO cares what he is, look at him, he will have a beautiful loving family! I work at a animal shelter so I obviously believe in rescue pets as a first choice but they all need love and care. Thank you MORTILMERNEE for a very lovely blog…..Stor Kram

 • Reply
  Mette Marie Bang
  30. januar 2020 at 0:32

  Bloker bloker bloker. Ud af din hytte med de mennesker.

 • Reply
  Julie
  31. januar 2020 at 22:50

  Who cares!!! Kattemafia & trolls , smut!! Kys jeres kærester istedet!!!
  Han er pisse lækker <3 <3

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar