Hjem

Reol proces…

11. april 2020

Ikke siden min billedvæg, har jeg haft så stor interesse for den her væg, og hvad der har været på den. Reolen er tilsyneladende også gået lige i hjertet på jer, og jeg er dybt taknemlig for alle de søde beskeder I sender min vej. Det er også derfor, at dette indlæg kommer nu, fordi I simpelthen så gerne vil vide hvad den har kostet, hvilke produkter vi har brugt og hvor meget den måler. Med andre ord, byg selv reol processen 🙂

Oprindeligt ville jeg super gerne investere i reolen som sælges hos Studio X viaduct. Men I kender mig, det kan jo være, at jeg finder på at lave det om igen, så jeg er simpelthen nødt til lige at prøve den her reol af, før jeg føler for at investere i en “lidt” dyrere model. Det smarte ved reolen fra Studio X er også, at den har de der kanter på hylderne, som gør at bøger osv har noget at læne sig op af, det synes jeg er genialt. Og virkelig pænt, det rammer ligesom reolen lidt pænere ind.

MEN… indtil jeg en gang får råd til den, så har vi altså købt det her byg selv koncept i Bauhaus. Som helt sikkert også kan købes i Silvan, Hjem&Fix eller hvilket byggemarked man nu har i sin nærhed. Man køber skinner, hylder, hyldebærere og skruer hver for sig, og så samler man ellers selv reolen.

Vores er ca 210 cm i højden, og så har vi købt hylder i længde 200 cm og 30 cm i dybden. Det er dog for langt til vores væg, og Jesper har derfor savet dem ind til en længde på 175 cm. Det får man så en “åben” ende på hylderne af, men her kan man købe sådan noget kantebånd der kan klistres på, vi har det, men det er ikke lige monteret endnu 🙂 Til en bredde på 175 cm har vi købt 4 skinner, jeg vidste jeg ville fylde oceaner af bøger på, så det kræver hellere en skinne fo meget end en skinne for lidt. Hylderne kan nemlig godt finde på at bøje, hvis ikke de har støtte nok.

Hele reolen kostede omkring 1.100 kr, så det er lige til at overse 🙂

De første par dage flyttede jeg meget rundt, det tager lidt tid sådan at tage ejerskab på sådan en stor reol. Det kan lynhurtigt komme til at se for rodet ud, for pænt ud, for bart ud eller ja…. Bare ikke rigtigt. Men stille og roligt kunne jeg bare mærke, at jeg fandt frem til et look jeg blev glad for. Og allerede nu, føler jeg ikke den fylder så meget i stuen mere heller. I starten var det voldsomt, fordi jeg var vandt til en forholdsvis bar væg, men nu har jeg efterhånden gået og kigget på den en halvanden uges tid, og hver eneste aften sidder jeg og falder i staver over ryggen på en bog, en lille favorit dims på en hylde, looket i sig selv. Jeg er simpelthen så glad for at have den her reol tilbage i stuen…..

En reol jeg også selv er ret tosset med, det er den HER hos Fredes Blog, hun har også lavet en ret udførlig guide til hvordan deres reol er lavet. Den er meget større end min, og går fra væg til væg. Hvis jeg havde plads, havde vi helt sikkert også lavet den større, men her må jeg nøjes med at beundre hendes 🙂

Rigtig go påske til jer der ude 🙂

Her reolen fra den ende hvor hylderne er “hele”.
Og her den ende hvor de er savet til, men som mangler at få påsat “kantebånd”
 • Reply
  Jannie
  25. april 2020 at 16:07

  Den er virkelig smuk og det er sjovt, for jeg kan virkelig godt lide, at der ikke er kanter på? Jeg må igang.

  • Reply
   Mernee
   27. april 2020 at 10:56

   Hej Jannie

   Ej hvor sjovt, ja se jeg ender nok også med at blive helt ok tilfreds med det :-9

 • Reply
  Michelle
  26. maj 2020 at 18:53

  Hej Mernee. Så fin reol. Har selv forsøgt at sammensætte min egen i Bauhaus med henblik på at ligne din, men min bliver meget dyrere. fik du nogen form for rabat eller andet, siden din er så billig?

  • Reply
   Mernee
   29. maj 2020 at 8:47

   Hej Michelle

   Nej ingen rabat, vi købte bare de materialer vi skulle bruge, bortset fra skruer, dem havde vi her hjemme i forvejen 🙂

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar