Hjem Mit liv Søndagsreflektion

Havestatus, skolestart og søndagstanker….

19. april 2020
Et lille syrentræ der møder mig ved hoveddøren

Søndagsreflektionen rummer idag lidt af hvert, jeg har lige skullet tage det her skolestart ind, før jeg var klar til at skrive om det…. Og samtidig har vi simpelthen fået lavet så meget lækkert i haven, så jeg følte at det også skulle have spalteplads i dagens indlæg.

Det er nemlig sådan, at der lige nu vælter nye skud op af jorden, og for hver eneste dag der går, kan jeg se hvordan det hele springer mere og mere ud. Jeg kan også godt se, at frosten stadig er hård ved de spæde skud. Flere stauder er allerede sat tilbage flere gange, men de kæmper, og små nye skud vælter frem, når første led er skudt i sænk. Foråret er kommet for at blive, nu mangler vi bare at få bugt med den sidste nattefrost.

Af selvsamme årsag er vi overhovedet ikke startet på drivhuset endnu, det venter vi gerne med til omkring mors dag, og måske endda lidt længere, vi har i hvert fald flere gange erfaret, at særligt agurkeplanterne IKKE overlever, hvis man starter for tidligt.

Jesper har også knoklet her ude i weekenden, har har nemlig bygget en ny havelåge, som skærmer udsigten fra vejen, og om til vores have. Vi havde også en låge før, men nu hvor huset er så smukt og nymalet, så stod den gamle låge altså ikke til at redde. Carporten er også nymalet nu, og så har han selv bygget en låge, kraftigt inspireret af min søde veninde Mille aka Mille Emilie/Sonoma Seven, hvis mand der også lige har bygget låge i til deres fine terrasse i Dragør. Milles låge er ikke landet på bloggen endnu, men der er masser af smukke billeder fra deres fine nye hus og have, hvis man følger med på Instagram.

Vi har også fået udskiftet 7 af vores pilehegn, de stod simpelthen ikke længere, og flere af dem der stod særligt ved trampolinen, de var helt ødelagte. Det pokkers der er ved at starte med den slags er, at man sagtens kunne skifte dem allesammen. Men de koster jo også lidt, så vi tager et par stykker hvert år, på den måde mærker vi det ikke heeeelt så meget.

De blir heldigvis hurtigt grå, så mænger de sig lidt bedre med de gamle 🙂

De alle første tydelige skud er kæmpe valmuerne og lupiner, det plejer være nogle af dem der er først oppe, og sådan er det også i år. Rabarber, bonderoser og høstanemoner er også godt på vej, men de er ikke nær så langt som de andre. I toppen af trækronerne begynder syrenerne også så småt at vise sit værd, jeg gætter på de står i fuldt flot indenfor et par uger, sammen med den flotte clematis, der snor sig rundt om en stor del af vores overdækkede terrasse. Det lover jeg at vise når vi kommer der til.

Vi har nemlig også i denne weekend, tegnet og beregnet præcis hvilken terrasse vi skal have bygget, nu skal vi bare have hentet et par tilbud hjem, inden vi går igang. Men hold nu op hvor jeg glæder mig. De er så grim og slidt vores terrasse nu, det bliver så smukt med en ny, som også får et helt andet look og udtryk end den gamle……

På terrassen er også allerede de første krukker fyldt op med blomster. Det er nok endda lidt for tidligt, men jeg kunne simpelthen ikke vente, nu hvor vejret er så fantastisk, og huset står så flot. Dog står krukkerne helt oppe vej huset, og får på den måde lidt varme fra muren. Jeg tror det er derfor, de ikke har bukket under for nattefrosten. Jeg vil dog ikke anbefale at man gør det helt endnu, vent et par uger, medmindre du har sådan et overdækket sted med læ og masser af sol, så kan man altså godt 🙂

rabarber der skyder op af jorden
En af de 5 kæmpe valmuer vi har i haven
Lupiner…. hvor jeg kan se at valmuer har fundet vej ind imellem, de får lov at blive
Krukker på terrasen
Magnolia, som jeg sjældent går forbi uden lige at fotografere, de er SÅ FLOTTE

Men lad mig vende tilbage til det som fyldte i onsdagens indlæg, nemlig skolestarten, som for Neels vedkommende startede torsdag, og for Merles fredag…. Jeg har faktisk stadig ret blandede følelser omkring det. Rent fagligt, der tænker jeg de kommer efter det, det er helt nye roller for alle, og de her ekstreme omstændigheder skal finde sit leje, jeg er sikker på lærerne nok skal få puttet noget mere fagligt ind i det.

Men den ekstreme håndvask har fuldstændig ødelagt Neels hænder, de er helt røde, tørre og prikkede langt op af armene. Vi har smurt og smurt hele weekenden, jeg ved godt, det tager tid at bygge hændernes fedtbarriere op igen, men jeg troede ikke det gik så hurtigt med at bryde dem ned. Jeg har ikke tal på hvor mange gange om dagen de skal vaske dem, og med 1 minuts varighed hver gang. Det er så ekstremt, og det er jeg ærligt lidt bekymret for, hvordan de skal holde til det over længere tid. Vi snakker 2 dage, og så sprækker de allerede. Og Neel er IKKE den eneste der oplever dette.

Pigerne havde også selv ret blandede følelser omkring det at være afsted, som jeg har sagt før, så er Neel en pige der tænker meget, og gerne vil vide. Jeg kan derfor også mærke, at hun går og rumsterer lidt med tankerne i sit hoved. Hun har sådan en lidt bekymret “maske” på her i weekenden. På et tidspunkt igår løb hendes næse en smule, og straks spurgte hun om hun så ikke måtte komme afsted på mandag….. Merle, hun sys bare det var fedt at være afsted og se sine veninder igen. Hun trængte til at komme ud og være social, men hun synes det hele var virkelig underligt. Neel, hun ku godt være fortsat meget længere tid her hjemme, og nuldre rundt i sin egen lille verden.

Jeg er spændt på hvordan den næste uge skal gå, om tingene normaliserer sig lidt mere….. Det gør de nok, på sin helt egen måde…. Men jeg er nu stadig ikke der, hvor jeg er kæmpe tilhænger af, at det var de små der skulle starte det hele op….. Man må bare sige, at det her helt vanvittige verdensbillede, er en periode vi aldrig glemmer.

Weekenden har vi som sagt brugt på at være i haven, og spise go mad…. Og nårrr ja, så har vi lavet lidt mere Tik Tok, som tilsyneladende er taget ret godt imod ovre på instagram. Jeg har tilladt mig at kalde det Corona kuller, for jeg havde ikke i min vildeste fantasi forstillet mig, at det var noget jeg skulle deltage i, men pigerne synes det er helt fantastisk når vi laver det sammen, og helt ærligt, så er det faktisk også ret sjovt.

Jeg må dog gå til bekendelse og sige, at jeg vågnede lørdag morgen, og troede jeg havde fået influenza, jeg havde og har stadig enormt ondt i hele min krop, jeg forstod ikke en dyt af hvorfor. Indtil jeg kom til at tænke på, at vi jo lavede den her dans fredag aften, hvor jeg skulle ned i en bestemt position MANGE gange før den lige sad i skabet….. Og det resulterede i, at min snart 41 år gamle krop er helt enormt øm nu…. Mine lår, mine baller og min ryg…. AV….. Jeg har været en tur på massagebriksen her til aften, og jeg er blevet “forkælet” med varmecreme de værste steder…. Så hvis i begir jeg ud i disse fine danse, så varm lige op først ik…. ha ha

I kan iøvrigt se vores danse lige HER. Hvis I trænger til lidt at grine af 🙂

Rigtig dejlig aften til jer alle.

    Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

    Svar