Mit liv Søndagsreflektion

Nye ferieplaner…. & drivhus status…

7. juni 2020

Og således gik den sidste forlængede weekend på hæld. Jeg ved faktisk ikke helt hvor den blev af, for den har været i et hæsblæsende tempo….

Fredag havde vi fars dag, hvor alle mand havde fri, og mine forældre kom til lækker tapas, det blev en dejlig aften med go mad, vin og grin samt ferie planlægning…. Utroligt så hurtigt man egentlig ikke kan huske, at man ikke kunne se hinanden i 2 måneder…. For nu ses vi jo ganske som vi plejer igen 🙂

Men fredag blev også den dag, hvor vores spinkle håb for sommerferien blev definitivt slukket. Vi vidste godt den hang i en tynd tråd, og vi havde da absolut også vores betænksomhed ved, at rejse med mine forældre til nogle af de hårdest ramte områder, de er trods alt noget mere i risiko gruppe end os. Hovedferien var netop planlagt i Nord Italien. Så den helt fabelagtige tur vi havde planlagt, er nu blevet 100% udsat og flyttet et år frem.

Vi havde selv haft et naivt håb om en plan B, at vi kunne bevæge os til Østrig eller Italien…. Men det kommer vi ikke i år, og det gider vi ikke spilde mere krudt på nu, vi har i stedet booket ferie i syd Tyskland, faktisk et sted vi har været før. Det var et sted vi også var med mine forældre for nogle år siden, og det var bare så lækkert et område. Vi har spottet nogle smukke natur områder vi kan køre efter, og ellers skal vi bare nyde at stikke afsted væk hjemmefra, nyde hinanden, ro, natur, bade i søer og FERIE….. Når vi kommer retur har vi et par dage hjemme, og herefter drager vi til Nord Sjælland med mine forældre i 4 dage. Ferien i år bliver ikke som vi havde tænkt, men jeg er sikker på den bliver helt i top alligevel….

Jeg glæder mig til at vise frem af de smukkeste områder i Syd Tyskland…. Når tiden nærmer sig 🙂

Lørdag formiddag/eftermiddag arbejdede jeg på en kampagne for Visit Vejle – eller det gjorde vi lidt allesammen, da opgaven var for alle mand :-)Resten af dagen brugte min kære mand i bagenden af haven.

Billedet er fra WOW parken i Billund, hvor vi var i forbindelse med kampagnen for Visit Vejle

Min mand bruger stort set alle hans ledige timer på projekt drivhus, det er en lidt heftig omgang, da det kræver meget gravearbejde. Det meste af sidste uge gik med at rive det gamle ned, og ligeledes det gamle slidte hegn der stod bag. Vi havde en masse stubbe liggende til “pynt”, men de pyntede ikke mere, så han valgte at kløve dem op til brænde, og så bygges der helt nyt hegn istedet. Det er typisk, et lille projekt udvikler sig ofte til et nyt og større….. Det skal man vide, når man køber et gammelt hus på en gammel grund. Man er aldrig færdig…..

Det gamle drivhus er væk, hegnet står der endnu på det her billede

Først skulle der graves og graves, siden hen støbes fundament, til det nye drivhus, der gerne skulle komme hen i næste uge.

I var en del, der ikke helt forstod ideen med at man skal kunne gå ned i det, så derfor en lille midtvejs status, så håber jeg det hele gir lidt bedre mening.

Der var en på Instagram der skrev til mig, at man kalder det et orangeri hvis man støber fundamentet, men det skal så være hele fundamentet, og det er det ikke i vores tilfælde. Derfor kaldes det IKKE et orangeri her hos os. Men soklen er støbt ned langs hele drivhuset, og så er der ligeledes lavet sokkel der hvor man skal gå ned i midten. Der er lavet en lille flisegang og et par trin der ned.

Helt normale drivhuse måler ikke så meget mere end 195 cm i højden, derfor synes vi det var en fed ide, at gøre plads til kapilær kasserne nede i fundamentet, så planterne på den måde kan få lov at boltre sig endnu højere op af, og vi kan nede fra, meget lettere komme til planterne undervejs. Når de en gang når helt til tops, så kræver det måske en lille skammel for mig 🙂

Drivhuset vender også en anden vej nu, og så er det 1 meter længere end det gamle. På den plads, hvor der før var udgang, har vi skabt en lille krog, hvor der kommer til at stå en bænk, det bliver noget så hyggeligt lige der, jeg forstiller mig en kold cola og udsigt til masser af fine spring på trampolinen….

Den kommende indgang til drivhuset 🙂 Og nedgang….
Et lille kig fra siden, den store vin håber vi at kunne få viklet godt op i taget på det nye drivhus.
Her er et par fliser og planter flyttet rundt, så der kunne skabes den kommende plads til en lille bænk.

Idag søndag er brugt i enden af haven for Jespers vedkommende, og jeg har gjort rent, lagt rent sengetøj på og solgt en hulens masse ud af pigernes garderobe.

Jeg havde nemlig sådan en lækker “aha” oplevelse forleden, Merle kunne ikke passe ‘et eneste par shors fra sidste år, for selvom hun er tynd, så sad alt alligevel meget tæt og kort på hendes lange krop, hun er simpelthen skudt i vejret IGEN…. Det samme kunne jeg konstatere ved Neel, men heldigvis kunne lidt af Merles ting overgå til hende…. Ikke alt dog, for de har simpelthen ikke samme kropsbygning, og derfor sidder ting absolut ikke ens på de to damer…..

Det kræver en masse tid at sortere ud, ligge op, svare på spørgsmål og pakke pakker…. Men det er det hele værd, når jeg nu her til aften, har afleveret en stor stak hos posten, og jeg i næste uge kan ta mine to damer med ud og sommer shoppe lidt…. Det vil de nemlig rigtig gerne…..

Skulle I få lyst til at tjekke ud hvad der stadig er til salg, så kan det gøres lige HER.

Næste uge blir dejlig travl, der er for alvor kommet gang i min branche igen, og jeg elsker det…. Sommeren plejer ligge lidt stille hen, men jeg fornemmer, at branchen synes foråret har været stille nok, og nu vil de gerne igang igen. Jeg har det ligesådan, jeg vil gerne arbejde meget længere ind i sommeren end jeg plejer, både for min egen skyld, og i særdeleshed også for at hjælpe alle de virksomheder, der gerne vil have lidt fokus igen…..

Med ønsket om en dejlig aften til jer alle…. og hey, hvis I skal ud og gå, og plukker en lille valmue med hjem, så husk at brænd dem i enden med en lighter, det er det magiske trick til at få dem til at holde 🙂

    Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

    Svar