Hjem Ikke-kategoriseret

Den nye fordør er “prikken” over i’et

2. juli 2020

Reklame for Vinduesgrossisten

Som I er bekendt med, har vores hus efterhånden undergået den helt store forvandling her i løbet af foråret/sommeren. Huset har fået frisket facaden op, vi har bygget ny terrasse, drivhuset er fornyet med nedgang og nu kom turen til vores facadedør, som stammede helt tilbage fra husets oprindelse, nærmere betegnet 1947.

Fordøren har fået MANGE lag maling indendørs, så her fra synede det ikke helt så voldsomt, hvilken forfatning den efterhånden var i, men udendørs, var en helt anden sag. Døren var meget slidt, og vi kunne også mærke træk ind flere steder efterhånden. Det var bare en af de der ting, man ligesom “glemte” når først man var indendørs. Dog var det ‘en af de ting, som synede meget tydligt udefra, særligt nu hvor facaden står knivskarp.

Vinduesgrossisten har været vores samarbejdspartner gennem hele forløbet. På deres hjemmeside kan man designe og personalisere sin facadedør ud fra specifikke mål og ønsker til farver og design.Det hele foregår online, hvilket også er med til at holde priserne nede, da de dyre mellemled spares, og produktet kommer direkte fra fabrikken. På Vinduesgrosisstens hjemmeside går man simpelthen ind og og kigger på de mange muligheder for design. Glastype, fyldninger, farver, mål osv osv. Vi fik også lidt hjælp via telefon, og i løbet af ganske kort tid kunne vi lave beregningen af dørens pris, og klikke den hjem. Det hele foregår lige på Vinduesgrossisten hjemmeside, hvor du også kan se deres udvalg af døre.

Den gamle facadedør var hvid og med det oprindelige gamle glas, den havde også glas hele vejen ned, så vi var vandt til masser af lys ind den vej. Men når nu vi endelig skulle forny vores dør, så skulle det også gerne kunne ses, at der var kommet en ny dør i.

Vi er derfor kommet frem til en måske lidt anderledes løsning, men som vi synes er helt genial, følg processen her i indlægget, så kan I se det færdige resultat til sidst 🙂

Som det kan ses var døren virkelig slidt
Facaden med den gamle dør
Den gamle dør indefra

At skifte en facadedør er måske ikke noget alle har lyst til at kaste sig over, men selvom jeg er gift med en håndværker, så er den her proces, faktisk ikke noget man nødvendigvis behøves en håndværker for at udføre. Vinduesgrossisten har selv en masse “gør det selv” videoer og vejledninger på deres Youtube kanal og på deres hjemmeside. Disse kan både downloades og printes.

Vi har taget udgangspunkt i vores gamle fine hus, da vi sad og designede looket på vores nye dør. For os var det vigtigt, at den på fineste vis, stadig har noget “gammelt” over sig i sit udseende. Og da vi har dør lige ud til vejen, havde vi også brug for noget glas, som man ikke kan se igennem.

Der er mange farve og glasmuligheder, men da vores hus primært kører i sorte og hvide nuancer, så var naturligt for os, at blive i den genre. Vi har derfor valgt, at dørens yderside er sort, og indenfor er den hvid. Det valg er baseret på, at vores store hvide facade ud mod vejen, faktisk trængte til lidt kontrast, samtidig med, at vi ønskede et helt nyt “look” til huset.

Men indvendig har vi brug for lys, da døren vender mod nord, så derfor også glas i den øverste del af døren. For neden har vi valgt 2 fyldninger, igen for at bevare det udtryk som hører til huset.

Sidste weekend blev så tiden hvor hele processen foregik, og den kan ses i de efterfølgende billeder.

Den gamle karm skæres ud
Dørens inderside
Dørens yderside
tofarvet karm er nu sat i
Der indsættes isolering, og efterfølgende lysninger og fuges.

Den nye dør er ikke helt så bred som den gamle, Jesper har derfor bygget nye lysninger, og indsat et lille ekstra bundstykke i samme mahogni som den døren er designet med. Lysningerne er malet i samme farve som døren, og det hele ser derfor nu helt færdigt ud.

Vi er HELT VILDE med det look vores hus nu har fået. Det er en kæmpe forvandling for husets udseende udefra, at der nu sidder en sort dør i. De første par dage måtte jeg lige stoppe bilen når jeg trillede ud af indkørslen, for jeg troede jeg havde glemt at lukke døren, sådan synede det lige, med det mørke udseende. Naboerne har også været ovre og sige tillykke og beundre det nye look. Særligt dem overfor, er begejstrede for et det fine nye view de ser ud gennem vinduerne. Det blir man sgu da ret stolt over at få at vide.

Så nu sidder den der, den nye facadedør. Med sort ydre og hvidt indvendigt. Med ornament glas og fyldninger. Vi synes den passer perfekt ind, både inde og ude. Vi føler faktisk, at vi har fået et helt nyt hus.

Vores helt specifikke hoveddør kan ses via linket, men hvis man har andre ønsker og ideer, kan det også beregnes og designes på Vinduesgrossistens hjemmeside.

Jeg tror aldrig, man blir færdig når man har valgt at bo i et gammelt hus, men for nu, kan vi i hvert fald godt vinge en hel masse af, i forhold til husets ydre. Den nye facadedør var prikken over i’et for os, den har vi ønsket at skifte i mange år, så det er i sandhed en fornøjelse nu at komme hjem til vores fine lille hus 🙂

Smukkeste kontraster
Hej fine lille hus…
SÅÅÅÅ PÆN
 • Reply
  Victoria_Alittlebliss
  4. juli 2020 at 16:38

  Men wow, så snyggt! Vilket lyft!

  • Reply
   Mernee
   6. juli 2020 at 10:43

   tusind tak, vi er simpelthen også så glade for det 🙂

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar