Hjem Mit liv

Coronatest, 3 days of design og beskidte vinduer…

3. september 2020

Ja, som vinduerne afslører, så trænger vores uhørt meget til at blive pudset, det har vi nogen der kommer og gør hver 3. måned, så jeg nægter simpelthen, at gå ud og gøre det selv imellemtiden. Rigeligt synes jeg det er, at skulle gøre det indendøres. Efter processen med gulvene, ligger der sådan et fedtet støvet lag over alt, som vi stadig går og vasker ned. Det tager tid, at komme den proces rigtigt til bunds, rent rengøringsmæssigt.

Jeg hader at pudse vinduer, det er noget af det jeg altid sylter, ved simpelthen ikke hvorfor, men sådan har jeg det bare. Og når den lave efterårs sol rigtigt sætter ind, så er det ekstremt tydeligt, hvad det er jeg ikke gider at gøre rent… ha ha….

I disse dage, hvor mine mave er mentalt forstyrret, så orker jeg det bare slet ikke. Har dog pudset dem indvendigt, men som billedet her afslører, så ses det næsten ikke. Heldigvis er der ikke længe til, at vinduesfolkene kommer igen udendørs, så håber jeg det arter sig bare lidt.

Ugens instagram feed er fyldt med 3 days of design, og jeg ville have elsket at være der. Solen står smukt over København, og jeg ville sådan ha nydt, at følges med søde kollegaer, vandre rundt og se de spændende nyheder, repræsenteret på flotteste vis. Særligt min seje og faste samarbejdspartner Montana ville jeg gerne ha været til. Men der er bare ikke rigtig mere energi på min konto lige nu, jeg havde ikke overskud og energi til at drage afsted. Vores proces her hjemme har trukket tænder ud, og sådan er det bare. Jeg tager revanche, næste gang, det gør jeg simpelthen.

Oven i det hele, så har jeg faktisk også et “sygt” barn hjemme denne uge. Og med de nye regler, så er det ikke nok, at have dem hjemme en dag el. 2. Neel klagede i starten af ugen over ondt i halsen, og som reglerne er, så skal hun jo både testes, og holdes hjemme til hun er 2 dages symptomfri. I skrivende stund venter vi på svaret på corona testen (som jo også kan tage helt op til 72 timer), men pigen er faktisk frisk igen, bortset fra en helt alm. efterårssnue, som jeg forudser mange mange flere af i den kommende sæson.

Jeg følger nyhederne nøje disse dage, og jeg bekymrer mig virkelig for de børnefamilier, med mindre børn. Dem hvor både mor og far ikke lige kan flexe ind og ud af arbejdslivet. Hvordan søren skal de få tingene til at gå op med reglerne for efterårs snue og ondt i halsen? Jeg ved det ærligt ikke. Særligt Neel har altid haft tendens til at blive nedlagt nogle gange, både med halsbetændelse og voldsom hoste. Det kan tage 3-4 uger for hende at være på den anden side (hvor hun egentlig ikke er syg i 3 af de 4 uger, hun hoster bare)….. Skal hun så været hjemme i 4 uger? Det er jo urealistisk !!!!

Igår så jeg, at sundhedsmyndighederne har sagt, at løbenæse i vuggestuer og børnehaver IKKE er grund nok til at sende børn hjem. Men som jeg husker børnehave livet, så havde de stort set gule 11 taller under næsen 24/7. De fleste arbejdspladser har kun barnetes første sygedag, som jeg antager man bruger, på barnets ægte sygedag, men hvad så med selve forløbet, og yderligere 2 dages symptomfri? Jeg ved godt vi skal løfte i flok, og jeg er slet ikke i den kategori, at det bliver et issue rent arbejdsmæssigt her, da jeg arbejder her hjemmefra. Men jeg er bekymret for alle de forældre der ikke har samme situation, for de børn, som skal holdes hjemme i lange perioder, igen og igen….. Og forældre der slet ikke kan få enderne til at nå sammen.

Hvordan tænker I om det her? Jeg har ikke løsningen, det har jeg virkelig ikke, men jeg er bekymret, det er jeg bare. Jeg tror på, at der bliver mange som omgåes “reglerne” med letsindighed, lyver sig til at der er testet, snakker børnene raske før tid osv osv. Og er det det vi ønsker??? Eller burde man liiige se lidt mere ind på, hvordan vi ellers kunne gribe det an?

Jeg er ret sikker på, at vi får et resultat om negativ covid hos Neel, og at hun er på farten igen lige om lidt. Men med det hun reelt har fejlet i den her uge, så havde hun da været afsted allerede idag, og også til gymnastik, som hun naturligvis også holdes væk fra.

Ellers er efteråret for alvor igang her, jeg har nogle virkelig gode kampagner jeg allerede har skudt igang, men også nogle der ligger der ude. Det er det der er det skøre ved den her branche, selvom der kan se stille ud på kanalen, så betyder det ikke, at der er stille her. Jeg udarbejder content på daglig basis, som lige skal forbi til godkendelse, og måske skydes om. Jeg er typen der ELSKER at være lidt på forkant, så det prøver jeg virkelig at være i øjeblikket, alt hvad jeg kan lave til senere udgivelse, forsøger jeg at komme i mål med, det skaber ro i mit hoved, og plads til at udtænke nye kreative løsninger fremover.

Det er skørt, at man kan ligge på sofaen, og være på arbejde, men det at jeg ligger stille, behøver ikke betyde, at mit hoved er i ro. Jeg bruger utrolig meget tid på at udtænke fotovinkler, locations, stylinger osv. osv. Og det ved mine samarbejdspartnere godt. Der er en vis forventning når der købes ind i mit univers, det ved jeg godt, og jeg vil altid gerne yde det mest optimale for hver og en af dem. Og det gør man ikke lige på 5 min.

Heldigvis er vejret vidunderligt, jeg går nogle ture, eller opholder mig i haven, det gør min hjerne godt, med luft, sol og lys… Så tænker jeg så godt…. Og jeg er så glad for, at arbejdshjulet for alvor drejer rundt igen, at corona i hvert fald ikke har sit grumme greb i mine jobs længere. Det føles i hvert fald ikke sådan. Og det har lettet så meget i mit lille arbejdshjerte. Jeg har tænkt mange tanker siden marts måned, aldrig for alvor været helt i hundende, men jeg har virkelig været bekymret for, hvordan vores branche ville reagere på det. Om jeg overhovedet ville overleve på den lange bane. Det ved jeg selvfølgelig ikke en dyt om, men som det ser ud lige nu, så er jeg her i hvert fald også nu…. Og langt ind i 2021 …. Og for det, er jeg dybt taknemlig.

Det var ordene på denne torsdag, må I få den dejligste aften 🙂

 • Reply
  Cristina
  4. september 2020 at 8:14

  Jeg har to store piger på 14 og 16. De har været syge sidste uge,og jeg fik dem ikke testet med det sammen. Men det gør jeg fra nu af, for ellers trækker det bare ud. Så snart man ved at ens barn er negativ, kan det jo komme i skole, om det så hoster i flere uger eller ej. Det er meget mere problematisk med små børn. De kan jo simpelthen ikke forstå hvorfor de skal få en pind ned i halsen. Så jeg håber at der kommer nye retningslinjer til børn. Men også at man selv kan aftale en tid til børn under 15 uden egen læge, som regionerne har foreslået, så man kan undgå unødvendigt ventetid.

  • Reply
   Mernee
   4. september 2020 at 10:49

   Kære Cristina

   Det bliver en kæmpe udfordring for samfundet det her, med den sæson vi går ind i bliver vi jo alle nedlagt på stribe, barn som voksen. Og jeg ved simpelthen ikke løsningen på det, men det er i hvert fald ikke realistisk, at man skal holdes hjemme i mindst en uges varighed hver gang der er en snert at noget. Sådan kan ingen jo få hverdagen til at gå op helt ind til sommeren næste år….

   Jeg er godt nok spændt på at se hvordan det hele udvikler sig.

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar