Fødselsdag Hjem Ikke-kategoriseret

12 år, nu er det alvor….

14. oktober 2020

Nu er det sådan ægte, jeg har et barn på 12 år, 12 år, som er den alder, hvor man anbefaler, at børn skal vaccineres mod HPV.

Vi har aldrig været i tvivl, men alligevel, har jeg faktisk ikke bestilt tid endnu, det skal vi naturligvis, for hun skal have den. Jeg har også selv fået den, endda efter, at jeg allerede havde fået virus, og jeg fik lavet kejlesnit pga svære celleforandringer. Og hvis den har vaccine kan gøre, at mine piger ikke får den virus, som kan udvikle sig til noget uhyggeligt, så skal de naturligvis det.

Men det er lidt vildt, at vi nu er her, hvor det er blevet alvor. Hun er 12 år….. Og jeg har en lille snert af usikkerhed omkring den. Jeg ved godt, at alle de bivirkninger, som man i sin tid sagde den havde, idag er modbevist, men Merle og Neel er gymnaster på ret højt niveau, og det var jo piger, som trænede på “eliteplan” der pludselig mærkede, at de ikke rigtig kunne mere, at energien havde forladt dem. Kroppen ville ikke lege med på det plan længere. Og jeg skal ærligt indrømme, at det naturligvis også rumsterer i baghovedet på mig….

Gymnastik skal selvfølgelig overhovedet ikke sammenlignes med at blokerer for udvikling af sygdom, det er ikke der jeg vil hen. Men det er klart, at noget af det, som fylder så meget i deres liv. Som de elsker så højt, også skal varetages og passes på. Merle valgte jo fx at flytte sin fødselsdagsfejring, fordi hun gerne ville til træning.

Jeg tænker vi sørger for, at hun får den første op til juleferien…… Hvad med jer, der har piger i den her alder eller over, har de mærket nogen form for bivirkninger på den? Har I min gjort jer tanker omkring emnet overhovedet??

Ellers har vi brugt de sidste 3 dage på at fejre fødselsdage. Som altid har den fået fuld gas. Også fordi, min kære mand, blev 40 igår. Han har aldrig brudt sig sådan super meget om, at der blir gjort alt for meget væsen ud af ham. Men jeg ville nu alligevel gerne overraske ham lidt. Så jeg havde bestilt de her kæmpe store kasser, med personlig gjorte balloner, der symboliserede ham 🙂 Og jeg sys nu alligevel, at jeg fornemmede han blev lidt rørt min søde mand. Der var fine kort, og fine gaver. Der var kærlige ord fra os alle omkring ham, og jeg fornemmede, at han nød at blive fejret. Og han fortjener det…. Han er i sandhed min klippe, min soulmate om man vil…. Vores liv sammen, er det bedste jeg kunne forestille mig 🙂

Ballon overraskelserne er bestilt hos by CERISE, som jeg nok vil sige, kan skabe den mest magiske fest. Aldrig har jeg da set så fantastisk et udvalg af festlige detaljer…..

Igår aftes tog pigerne med mine forældre hjem, og der skal de været indtil torsdag aften. Idag sov jeg længe…. Det må jeg ha trængt til, for jeg vågnede med et sæt, da klokken var omkring 10. Kan simpelthen ikke huske hvornår det sidst er sket. Jeg må ha trængt til det….. Ulempen ved at starte dagen sådan er, at jeg egentlig synes det er pænt svært at komme sådan ægte igang.

Jeg har dog fået gjort rent efter de seneste dage, arbejdet på et par udgivelser, og skrevet dagens indlæg. Men nu tror jeg faktisk heller ikke, jeg får lavet mere idag. Og det er vel egentlig også okay 🙂

I aften skal Jesper og jeg i biografen og se druk. Det er første gang vi skal det siden Corona, og jeg glæder mig…. Bare os, hånd i hånd.

 • Reply
  ChristinaS.
  14. oktober 2020 at 13:02

  Kære Du.
  Tillykke med din dejlige datter ❤️
  Jeg kan virkelig godt følge dine tanker og overvejelser omkring vaccinen. Som du skriver, er vaccinen blevet ‘frikendt’ og en HPV-infektion kan have så fatale konsekvenser. Jeg har to piger på 9 og snart 14 år og min store datter er vaccineret uden de mindste spor af bivirkninger. Jeg var ikke i tvivl om, hvorvidt min ældste datter skulle vaccineres, men må indrømme, at jeg også trak den lidt. Ret skørt, men jeg havde brug for at være sikker-sikker. Og hvornår er man så det? Jeg kender desværre mange yngre kvinder, der har haft svære celleforandringer, så det er ikke noget, man skal spøge med. Men følelsen af at gamble lidt med sine børns helbred er virkelig skræmmende.
  Nå, det var vist en god blanding af tanker. Jeg havde bare lyst til at sige, at jeg virkelig godt forstår dine overvejelser ?
  Kærlige tanker fra en anden mor til to piger ❤️

  • Reply
   Mernee
   14. oktober 2020 at 14:56

   Kære Christina

   tusind tak for at dele dine tanker og egne erfaringer med mig. Og ja, jeg synes også at alle artikler med skræmme scenarierne findes en del år tilbage, og at bivirkningerne er frikendt idag…. Så jeg skal ganske enkelt, “bare” ha bestilt en tid til hende. Tror dog vi gør det op til juleferien, således den ømme skulder får lidt ro til at komme sig 🙂

 • Reply
  Kat
  14. oktober 2020 at 15:40

  Jeg er blevet opereret for livmoderhalskræft i en alder av 35. Hvilket betyder at jeg ikke kan få flere børn. Mine drenge skal have HPV-vaccine når de bliver gamle nok, uden tvivl. Vacciner dine piger. Alternativet er så meget verre ❤️

  • Reply
   Mernee
   14. oktober 2020 at 21:34

   Kære K

   tusind tak for at dele din historie med mig, og jeg er helt enig, de skal naturligvis vaccineres, men jeg er oprigtig glad for, at jeg med dagens indlæg og opslag på instagram, får så mange historier med, fra rigtig mennesker, og ikke blot artikler 🙂

   Hvor er jeg glad for at høre, at du er rask idag.

 • Reply
  Camilla
  14. oktober 2020 at 19:39

  Hjertelig tillykke med din smukke datter??
  Jeg har jo fire piger og har naturligvis gjort mig tanker om vaccinen. Mine to ældste er blevet vaccineret og begge er også spring gymnaster. Dog ikke på ligeså højt niveau som dine piger. Men alligevel træning to gange om ugen og min ældste går på en springgymnastik linje i skolen.
  Jeg har ikke mærket nogle forandringer hos dem. Da du skriver det med at nogle gymnaster oplever et fald i aktivitet, så kan jeg godt nikke genkende til det. Men det har jeg aldrig tillagt vaccinen. Hjernen og hele kroppen er jo i rivende udvikling og jeg tror nærmere det skyldes det i mine pigers tilfælde.
  Jeg synes det er sundt at være undrende og naturligvis har tanken om bivirkninger strejfet mig. Men aldrig i en sådan grad at jeg ville overveje at fravælge noget, som dem der har forstand på det anbefaler. Jeg ville ALDRIG tilgive mig selv, hvis ulykken skulle ramme en af mine piger.
  De bliver så store. Det er så fantastisk at følge deres udvikling og retning i livet. Men sommetider ville jeg ønske at de for altid ville forblive små og beskyttede af os forældre.

  Stort kram til dig søde Louise

  • Reply
   Mernee
   14. oktober 2020 at 21:39

   Kære Camilla

   Jeg har egentlig aldrig været i tvivl, indtil lige nu, hvor Merle pludselig er 12. Den lille ene procent der nager mig, vil nok være der uanset. Men idag er jeg bare så glad for, at så mange har valgt at dele deres holdning og egne erfaringer omkring vaccinen. For alle de skræmme eksempler der findes, hører jo tilbage til 2010, hvor man tillagde den skylden for mange ting. Men jeg synes at være så godt informeret, at alt det er modbevist idag.

   Jeg er bare typen, der stadig lige har en snert at usikre tanker omkring den. Og selvfølgelig vægter vi ikke gymnastikken over helbreddet, hvis det nogensinde kom der til, jeg håber bare, at der bliver plads til begge dele, og at pigerne kun mærker lidt ømhed efter stikket, som alle andre.

   Som du, ville jeg dog også ønske, at vi bare kunne for evigt være i den tid, hvor de stadig har behov for mor og far, og vores beskyttende vinger, at de aldrig flytter hjemmefra…..

   Men samtidig er livet også en kæmpe gave, som jeg vil glæde mig til at følge hele vejen op .

   Kram retur

   KH

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar