Mine piger Mit liv

Mine piger elsker chokolademadder….. MEN….

22. december 2020

Annonce Solaray

Merle og Neel, i meget klassisk stund her hos os, chokoladepålæg på en bolle, på rugbrud, på knækbrød i fri luft… You name it…. Hvis de kunne, ville de gerne spise det ALTID….. De har hver dag en halv rugbrød med mørk chokolade i madpakken, hvilket jeg ikke tror er specielt usundt, i forhold til alt mulig andet. MEN, de spiser naturligvis ikke chokolade på alt, hver dag…..

Men det er en snak vi har næsten hver dag. Neel fylder 10 lige om lidt og Merle er næsten lige fyldt 12. De er i en alder, hvor alt vokser på dem, hvor hjerne udvikler sig, hvor deres hverdag næsten er mere presset end vi voksnes. De skal derfor have en masse gode ting ind i kroppen, for at den kan udvikle sig og yde sit aller bedste. Pigerne træner gymnastik 4 gange om ugen, og så har de hjemmetræning alle de andre dage, undtagen fredag. Heldigvis har de stadig ikke lektier, så lige der, skal der ikke ydes ekstra i fritiden. Men de skal også sørge for at holde det sociale ved lige, i deres sparsomme fritid, og så skal de sådan set også huske at slappe af.

Men alt det, er naturligvis vores opgave som voksen, at få til at gå op i højere enhed. Og netop derfor, skal de selvfølgelig ikke spise chokolade madder til alle måltider. I en presset hverdag, hvor vi ofte er ude af døren igen ved 17.00, prøver vi at få et godt og sundt måltid aftensmad ind inden træning, det lykkedes næsten hver dag, men ved siden af det, sørger vi også for, at de får deres vitaminer.

I indlægget her, beskrev jeg hvilke vitaminer vi spiser alle sammen, og hvilke der virker præcis på hvad. Men idag har vi pigerne i fokus, så der vil jeg godt lige gentage, hvilke de får.

Calcium Kids – indeholder både calcium og magnesium og D vit. Den er god til opbygning af knogler og tænder. Her tager de én daglig som helst skal tygges om aftenen, hvilket gir super fin mening, da pigerne træner om aftenen 4 gange om ugen.

C-Rex får de her i efteråret, den er god til at forebygge forkølelse. Den indeholder C vitamin der er rigtig god til at hjælpe immunsystemet.

Du kan læse mere om deres produkter på deres Facebookside her.

Vi har et par grundspørgsmål, som vi gerne stiller pigerne, når de stiller spørgsmålstegn ved det der NEJ til evige chokolademadder.

Kan I godt lide at når det går godt i skolen? Kan I godt lide at gå til gymnastik? kan I godt lide at udvikle jer?

Og sjovt nok, så svarer de ALTID JA, til alle 3 spørgsmål, og når vi så igen spørg “hvad skal der så til for at nå her til? Så svarer de dejlig teenage artigt ” sund mad, søvn, at træne, at øve sig og god søvn

Det er evigt træls, når mor og far har ret, det husker jeg tydeligt, og det mest irriterende er, at jeg oftere og oftere, hører mig selv gentage sætninger, som jeg hadede at høre fra mine egne forældre. Men som det er med alt andet, så gentager cirklen sig generation efter generation.

Og det har nu en gang altid været bedst for kroppen, at passe på den fra inderst til yderst. Man overraskes over, hvor meget den så faktisk kan og vil gøre for os 🙂

Vi ved godt, at vi måske sætter lidt høje krav her hjemme, men vi har en hovedregel, i hvert fald i forhold til gymnastikken, at så længe de synes det er fedt og sjovt, og vokser med deres udvikling, så står vi bag dem 100%. Men vi skubber også lidt, når det nogen gange ikke er så sjovt. For det er sundt, at blive udfordret, og det er sundt og stærkt, når man kommer over en svær tid, og opnår succes igen….. Det er – som jeg har skrevet mange gange – en hårfin grænse at balancere på…. Men håber og tror på, at vi lykkedes okay med, at have to børn, der pt stadig formår at være til stede både i skolen og i gymnastikken….. Og det ville de ikke være, hvis de fik lov til at leve af chokolademadder…. ha ha 🙂

    Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

    Svar