boligindretning Hjem Julen

Månelanding, julepynt, følgerflugt, ferietid og sygdom….

27. december 2020
Julebordet 2020

Ferietid….. og faktisk skulle jeg lige tjekke kalenderen i min telefon, for at holde styr på hvad dag vi har. Vi er gået helt i zen, man kan heller ikke så meget andet, og det føles dejligt. Der er vendt op og ned på rytmer, vi er længe oppe, Jesper lægger puslespil, jeg stener en serie, vi ser film med pigerne, vi drikker vin og vi sover længe…..

Alt er næsten som det plejer i ferietid, og så alligvel slet ikke….. For når jeg åbner mit tv, snakker de nærmest om “månelanding” i disse dage, at nyheden er på størrelse med en sådan. Og jeg er tilbøjelig til at give dem ret. Der er vacciner, de er kommet til Danmark og de første har fået dem. Men samtidig, så er det jo stadig lysår ude, før vi kan smide mundbind, kramme, rejse og leve vores normale liv. Så en månelanding…. ah, det ved jeg sgu ikke, men historisk, det er det i hvert fald…. og jeg glæder mig stort, til at tage hul på 2021, og til at se hvordan året vil arte sig i den gode retning, fremfor det forgangne…..

Vores jul var rar, den var rolig, vi tillod os både at danse om træet og synge et par sange. Vi var bare os, og mine forældre, som vi ser hele tiden i forvejen, så ingen forskel der…. Der lå gode ønsker under træet, og vi gik alle glade, mætte og tilfredse i seng. Søndag…. traditionen tro, tog vi pynten ned. 3 dage før jul, opdagede vi, at der var edderkopper der havde ynglet i vores juletræ, der var spindelvæv i lamper, i loft og de var fyldt med bitte små edderkopper, pænt ulækkert. Jeg støvsugede og støvsugede for at holde dem væk frem til d. 24, men d. 25, måtte træet ud, og ligeså pynten….. Sådan er det hvert år, og jer der har været med længe, ved, at jeg i starten måtte forsvare det utrolig meget.

Da jeg lagde det op, røg der også godt 100 følgere, og en længere debat fyldte mit feed. Heldigvis, er tonen, som jeg værdsætter, nogenlunde rar, og selvom vi er uenige, så siges tingene stadig på en pæn måde. Og det står altid folk frit for, om har lyst til at følge med eller ej. Jeg kan dog se, at fra jeg var ret alene for år tilbage, og til nu, så er jeg langt fra alene om at bruge de første to juledage på at afjule hjemmet.

Man skal bare huske, at jeg i løbet af de sidste år, har gjort det til mit arbejde, at inspirere, og derfor, starter julen også lidt tidligere hos mig, end den gør hos de fleste. Jeg kan jo ikke rigtig begynde at inspirere slut december, så er det bare for sent. MEN…. når man så er startet i go tid, så har man også brug for, at få lidt luft og friske rum tilbage igen. Vi kunne nok godt vente til d. 26, og det kan også være, at vi gør det med tiden. Men i år, der røg det altså d. 25, og det var 100% også fordi der var gået edderkopper i vores træ. Skulle der en gang, være hvid jul i Danmark igen, så tror jeg også jeg ville ha lyst til at holde fat i den lidt længere…. Men som det er nu, så kan jeg ikke længere, når vi kommer her til, og det er vel fair nok. Vi kan ikke alle være ens.

Hvordan vi gør hos os, det er jo noget vi helt selv bestemmer, og jeg er med på, at når man sidder hjemme i sine egne julede stuer, så føles det lidt forkert, at mine nu ikke rummer en eneste julekugle mere. Og hvis man ikke helt er der, så forstår jeg godt, at det er svært at relatere sig til.

Men inden jeg går videre, vil jeg vise jer årets sidste julebilleder, fra d. 24, som var en vidunderlig dag, med høj sol, god mad, mine ynglingsmennesker omkring mig og julestemning, der kun kunne været toppet af hvidt fra oven.

fra en lille frisk tur, hvor pigerne dansede julefeber dansen. Den kan I se på instagram
julegodter….
over and out…..
Vi ses næste år, jeg glæder mig allerede til at pakke det ud igen….

Men udover at pille julepynten ned d. 25, så var Neel desværre også syg. Ondt i halsen, ondt i hovedet, feber og så kastede hun op. Vi bestilte naturligvis lyn hurtigt en test. For selvom hun stort set ikke har været ude af huset sidste hun fik ferie, så ville vi bare være på den sikre side. Svaret kom idag, og som ventet, ingen corona påvist. Hun har det også allerede meget bedre, så vi regner med, at pigerne som planlagt, stadig skal på overnatning hos mine forældre de næste par dage… Faktisk skulle de ha været på spring camp fra idag, så det er egentlig heldigt nok, at den er aflyst pga. corona, det kunne hun ikke ha deltaget på lige nu.

Min fine julegave fra min mand, har også fået en ramme, og er kommet op på væggen…. Det er nok det mest fantastiske ved at fjerne pynten. Man føler næsten man får 10 kvm mere i sit hjem, der er sådan en rar luft og renhed omkring en. En slags frisk lærred at starte ud på….

Og lige om lidt, starter vi på vores lille ferie projekt, det er ikke alverden, men det kommer forhåbentlig til at gøre en stor forskel alligevel…. Jeg glæder mig, og jeg skal nok vise det frem, når vi er i mål….

Håber I alle nyder dagene, og at I har haft en rigtig dejlig jul.

julegaven lige der på min væg….
reolen kom til syne igen da træet røg ud….
sene nattetimer og vin i glasset
view igennem stuerne og regne pisker ned….. Alt er godt….
    Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

    Svar