Katte Mit liv

Jeg skylder jer en status på Balou…

7. april 2021

Ja bedst som jeg lige havde malet en væg søndag, og troede jeg skulle nyde det sidste af påskeferien, blev status en helt anden. Jeg lagde en story op på instagram igår, fordi, når der er stilhed, så er I så søde at spørge til om man er okay, og det var vi ikke….

Balou, vores yngste kat, den hvide på billedet her over, begyndte nemlig natten til mandag at kaste op og op og op….. Jeg troede først, at det var hårboller han havde svært ved at få op, og tænkte, at det nok ville gå hurtigt over når den kom op. Han har jo en del pels, og han ELSKER at gøre sig fin, derfor kommer der en del flere op fra ham, end der fx gør fra Totte….. Men der kom ingen, og opkastningen fortsatte, morgenmaden tog han lidt af, men den kom også op. Og som dagen skred frem, blev han mere og mere slatten.

Normalt er han meget deltagende i hvad vi foretager os, meget snakkende, og meget legesyg. Så det var hurtigt at opdage, at han ikke var sit eget lille frække jeg…..

Pludselig kommer Merle i tanke om, at hun ved morgenmaden søndag, havde ladet ham slikke en smule nutella af sin pegefinger, og at hunde jo ikke kan tåle den slags, så vi google omgående, om det var samme tilfælde hos katte. Det anede vi simpelthen intet om, men det er åbenbart lige så farligt for dem, som det er for hunde. Jeg ringede straks til akut dyrlægen, som dog mente, at den meget begrænsede mængde, ikke var farlig, og at vi ikke kunne stille noget op her 30 timer efter, andet end at se det an. Og hvis han stadig var dårlig tirsdag, ringe til egen dyrlæge.

Merle elsker at træne med Balous, sådan som sit, og hop osv, og han er vild med det. Men ikke en eneste godbid eller sit kunne vi få ham til hele søndag. Vi prøvede med alt hans yndlings, vand i pipetter osv. Men intet ville han, og tirsdag morgen kastede han op igen. Jeg ringede til dyrlægen, og fik en tid 8.30.

Han blev tjekket godt efter, dog ikke blodprøver el. røntgen, da han grundet hans alder (1 1/2 år) ikke umiddelbart allerede skulle bøvle med organer. Han virkede heller ikke dehydreret. Så han fik et par sprøjter, bla. mod kvalme. Han fik ormekur, og så blev vi sendt hjem med kvalmepiller og skånekost, som han skulle spise 3 dage frem.

Hvis der ingen bedring var i dag onsdag, skulle vi ringe, og lade ham indlægge til grundigere undersøgelse.

Jeg tog hjem, og han lagde sig direkte ud på gulvet i soveværelset, fandt en solstråle, og foldede sig sammen…. Jeg var knust…. Et par timer senere vågnede han op, og gik for første gang i et døgn ned i sin kattebakke, jeg forsøgte straks med lidt af skånekosten, men stadig INGEN interesse. Han gik ud og sov videre.

Jeg ringede til dyrlægen, for at høre hvornår jeg skulle forvente at han ville spise lidt, hvis medicinen ville virke, og om jeg skulle vække ham. Men hun sagde jeg bare skulle lade ham sove, og så skulle der gerne ske lidt bedring til aften.

Sidst på eftermiddagen vågnede han op igen. Jeg prøvede igen med pipetten, som denne gang var med succes, 3 sprøjter med vand fik han ind, og herefter, begyndte han LANGSOMT at slikke lidt på kosten jeg serverede for ham. Samme proces foretog vi 4 gange inden vi gik i seng, og med tålmodighed, lykkedes det næsten at få hele den lille dåse i ham.

Kl. 5 imorges blev jeg vækket af mjaven og riven i gardinerne….. Og en sulten kat….. Jeg foer op af sengen, gav ham den lille kvalmepille for en sikkerheds skyld, og serverde en portion skånekost…. Han gik omgående om bord i det. Og siden, er han blevet mere og mere sig selv. Han er nysgerrig, undersøgende, deltagende og spiser lystigt når jeg serverer hans kost.

I dag og imorgen må han fortsat ikke få tørkost, så det står ude på terrassen til Totte. Han forstår ingenting af alt det mystiske der foregår, han har endda været henne og slikke på Balou flere gange, han plejer jo bliver overfaldet hver eneste gang han kommer ind, så selv han har nok savnet det lille urolige væsen.

Men nu er han altså på vej til at blive sig selv, det virker i hvert fald sådan, og vi er noget så lettede….

Tusind tusind tak for alle jeres beskeder, personlige historier og gode råd jeg har fået i min indbakke på instagram, jeg har læst og værdsat dem alle….. Og nu håber vi bare, at alt er tilbage til normalen i løbet af et par dage, det ser i hvert fald ud til, at det går den rigtige vej nu 🙂

    Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

    Svar