boligindretning Hjem Inspiration

Mønstermix – Og mange stilarter – Det er der jeg er lige nu….

15. april 2021

Indeholder reklame for FDB Møbler

Jeg omgiver mig med mange forskellige stilarter, mønstre, tekstiler og farver. Nogen gange mere voldsomt end andre. I øjeblikket kan jeg godt fornemme, at jeg over den sidste tid, har bevæget mig mere og mere mod farverne igen. Det startede nok da vi i efteråret fik vores enormt farverige og smukke MATCH køkken fra Reform. Det lagde ligesom standarden for, at det er svært at tone helt ned. Man kunne vælge, at lade køkkenet stå og “larme” for sig selv, hvilket det også har gjort et stykke tid, men så kom julen, med masser af grønt og rødt og gammelt, og efter julen, så var det, at jeg lige skulle mærke efter.

Kort tid efter, hentede jeg det flotte skab som står i stuen, og som jeg hver eneste dag, bare drømmer mig ind i, udtrykket i sig selv, og de skatte det gemmer på, jeg elsker det 🙂

Og når jeg kigger ind i skabet, kan jeg se, at patchwork, stofæsker, vintage og farver dominerer. Og det har jeg bare fået lyst til at lade det gøre mere og mere i hele vores hjem.

Min garderobe har altid været lidt skæv og farverig, og moden lige nu, gør det så legende let at blande sjove mønstre og farver…. Så også her, lader jeg ofte lidt tøj hænge fremme, alene fordi, det skaber en fin mønster farveklat der, lige mellem soveværelse og spisestuen.

For lidt tid siden, blev der lukket et lækkert samarbejde. Jeg skal “lege” med FDB møbler resten af 2021, og jeg glæder mig meget, samarbejdet er skudt sådan officielt igang idag, og med det, er der landet den mest vidunderlige J148 sofa i vores stue. Sofaen fåes i mange smukke farver, men jeg var faktisk ikke i tvivl, da jeg skulle vælge, for jeg er bare vild med det rødternede hestedækken. Det minder mig om barndom, om mine bedsteforældre, som startede med at have deres møbler i samme tern. Min morfar, der var møbelsnedker, som sværmede for det gode danske håndværk. Den her sofa, den rummer alt det, som i min optik, er så meget FDB møbler.

Så det jeg egentlig ville indlægget, var at vise jer, hvordan man aldrig skal være bange for at købe forskellige mønstrer og farver. Jeg har i mit hjem, en jævn blanding af kelim, vintage tekstil, liberty, ensfarvet og blomstret….. Og jeg synes sagtens de kan noget sammen.

Jeg er med på, at nogen vil synes det er alt for meget, og det er selvfølgelig også meget individuelt, hvordan man har lyst til at præge sit hjem. Men jeg synes aldrig man må lade sig forskrække over, at et mønster måske stikker lidt af, for det er også ret lækkert, når det kan larme lidt isoleret set. Og tro mig, den første ting skaber mod til en mere, og pludselig, så er man ikke så afhængig af om tingene passer sammen, da farve og mønstermix i sig selv, også er en stilart.

Jeg er selv optaget af 3 forskellige indretningsstile, af butikker som rummer dem, kan jeg nævne Les Coulisses, Studio X og The Apartment. Det er 3 meget meget forskellige steder, og til min pengepung, også ofte liiiidt for dyre. Men jeg er virkelig glad for at lade mig inspirere af alle 3 universer. De kan så meget hver for sig, men jeg synes også godt, at man kan elske en vase det ene sted, et møbel det andet sted og en farve på væggen det tredje sted. Og det er jo lige præcis det, som skaber ens eget hjem i den sidste ende.

Billederne herunder, rummer lidt af de forskellige farveklatter, der illustrere hvad det er jeg mener, med de mange forskellige stoffer, i et og samme rum. Og ja, så viser det også, den fine lille nye sofa, i vores stue 🙂

Rødternet hestedækken på FDB’s J148 sofa blandet med en kelim pude fra Kelim kiosken og en lyserød hørpude
En pude syet i vintagestof fra en af mine yndlings butikker på instagram, nemlig Neroli Vintage
Flere kelim puder, og et tæppe der skal lægge i vores gang når den er færdig. Alt er fra kelim kiosken
Skjorte fra Milsted og Søstjernen
Stuen, omgivet af alt det jeg holder af 🙂
Små detaljer i min vindueskarm, perleblomsterne er lavet af Camilla Tange fra Hunch living.
    Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

    Svar