Mit liv

“Græs”enke hed det en gang, men gør det stadig det?

15. september 2021

Jeg har været alene hjemme de seneste 3 dage, og har af gammel vane, egentlig bare kaldt mig selv for græsenke, men så kom jeg til at tænke på, den betegnelse, hørte den mon kun til, den gang min mand var prof fodboldspiller, eller hedder det egentlig stadig det?

Jeg kan også kalde det kursusenke, efteruddannelsesenke, gymnastikenke, arbejdsenke, golfenke…. Jeg aner faktisk ikke, om betegnelsen kun er tiltænkt fruer hvis mænd, tager på fodbold rejser, eller om det faktisk er betegnelsen, på alle former for kortvarigt fravær, jeg aner det ikke. Gør I??

Anyway, faktum er, at Jesper har været på efteruddannelse i Rungsted de sidste 3 dage, han har knoklet med de “små grå” fra 8 morgen til 22 aften, og jeg vil sige, det er godt han sådan bare overnatter, og skal holde sin fokus på sine opgaver og paragraffer. Så har vi, her hjemme, fokuseret på at hverdagen skulle “rende” rundt.

Vi har stadig pænt højt tempo på, også i weekenderne, den forgangne var Jesper og pigerne på overnatning med gymnastik holdet, hvilket lige her, nok passede rigtig godt, fordi jeg stadig havde en krop, der bare trængte til at ligge og bliver rask.

Den kommende weekend er “kun” lørdag booket op, og den næste, bliver den første siden sommerferien, hvor der pt ikke er nogen planer, og det har vi besluttet, at der simpelthen heller ikke skal.

Ugens start, har udover “græs” enke titlen, budt på gode stunder. Jeg har plukket smukke blomster, gået lange ture, både med min veninde og med pigerne, fået arbejdet og om aftenen, tjekket ud og streamet serier.

Og så har jeg, til dagens indlæg, fotograferet lidt oppe fra 1. salen, fordi den ikke vises så tit. Det mærkes tydeligt, at jo større børn man får, jo mindre behov har de for, at man sådan kommer på deres værelse hele tiden, det betyder også, at der naturligvis roder meget mere, og at hygge for dem, har en helt anden betegnelse, end den har for mig. Men her har jeg lige “stjålet” et øjeblik, før de igår kom hjem med aftaler, og bombarderede det hele igen. 🙂

Det var bare et lille onsdags pip fra mig, jeg nyder i dag, at regnen siler fra oven, skaber liv og energi til haven, inden den sådan helt officielt kan tillade sig at gå i vinterhi. Vi har stadig et bed, der skal have den helt store tur, inden vi kan “læne” os tilbage, og nøjes med at slå græs. Og så har vi et større projekt i vores indkørsel, som jeg glæder mig sådan til. Det bliver nok hen omkring efterårsferien, så lige tidsnok, til at få på plads, inden det bliver rigtig mørkt om eftermiddagen.

Ønsker jeg alle en dejlig aften 🙂

Efterårsbuket 🙂
Så hyggeligt at vågne her, ik?
Neels skrivebords hjørne 🙂
Den fine tapet væg hos Neel 🙂
Et lille hjørne hos Merle
View ind til Merles værelse
Det lille repos, som findes mellem pigerne værelser 🙂
 • Reply
  Hanne
  15. september 2021 at 22:22

  En græsenke er et spøgende udtryk der benyttes om en kvinde, hvis mand er midlertidigt bortrejst. Det kommer af det tyske “Graswitwe”. Oprindeligt betegnede det en kvinde, der efter at være blevet forført ude på marken, deraf græs, blev forladt af manden.

  • Reply
   Mernee
   16. september 2021 at 10:55

   Ej okay, en sjov beskrivelse… Så det har i virkeligheden ikke en skid med fodbold fruer at gøre. 🙂

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar