Oplevelser Rejser

Sommerferien 2022, WAUW vi glæder os :-)

24. april 2022

Sommerferien 2022 nærmer sig langsomt, og vi har efterhånden fået styr på, hvor vores rejseplaner går hen i år. Jeg oplever også, at flere af Jer begynder at finde mine tidligere rejse indlæg frem, og nogen har endda booket flere af de steder vi har rejst og boet. Det glæder mig meget, når vores rejser kan inspirere andre.

Derfor tænkte jeg også, at jeg i år, ville lave dette indlæg, før vi rejser, som inspiration, til endnu en kør selv ferie syd på.

I år skal vi køre meget. Det vælger vi selvfølgelig selv, men det handler om, at der simpelthen er så meget vi gerne vil se, noget af det, ligger bare med pænt store afstande. Men sådan er det, for os er det en del af turen, at vi alle sidder i bilen, og kører mod dejlige destinationer.

Klart, det første lange træk på de tyske motorveje er ikke verdens mest spændende, men vi hygger os alligevel med det, gør stop, spiser, strækker ben og får det bedste ud af det.

I år skal vi bo 3 forskellige steder, overnatte 9 gange, og så har vi ca. 2 køre nætter. Så vi ender med at være væk 11 dage i alt.

Billedet øverst er et billede af Mont Saint-Michel i Normandiet. Det sted har jeg ønsket mig at se utrolig længe, og i år bliver det så endelig en realitet.

Vores rejse starter derfor i Normandiet, fra os har vi ca. 16 timers effektiv kørsel her til. Vi har booket 2 overnatninger på en gammel Herregård ca. 5 minutters kørsel fra selve slottet. Det er et helt bevidst valg, da slottets historie bla. indebærer at det alt efter tidevandet, enten ligger på “land” eller er omgivet af vand. Og hvis muligt vil vi rigtig gerne opleve begge dele.

Vi har booket på Hotel Montgomery – som vi synes virker rigtig dejligt 🙂 Rent tidsmæssigt ved jeg ikke om vi når så meget andet end slottet, men hvis der er mulighed for det, er naturen jo helt vild langs kysten, og også her gad jeg godt opleve en masse. Men da sommerferien for os, også er ret vigtig rent varme og sol mæssigt, så ville vi i denne omgang, helst ikke bruge for mange af dagene her, da vejret godt kan være lidt usikkert.

Efter 2 overnatninger i Normandiet har vi yderligere 11 timers kørsel til næste destination. Vi skal simpelthen hele vejen igennem Frankring, helt over til den anden kyst.

Menton var vores primære søgs destination, men det viste sig, at vi fandt en lille perle af et hotel, præcis på den anden side af grænsen, så hotellet ligger derfor i Italien, men forholdsvis tæt på det vi gerne vil se. Fx er der kun 20 min til Monaco, og endnu kortere til Menton. Vi valgte at finde et hotel lidt højere oppe, og på den måde også have dejlig udsigt udover vandet.

Menton

Når vi søger på hoteller søger vi altid efter hotel med pool og meget gerne med morgenmad. Eftersom det er en familieferie, og vores piger ELSKER at bade i pool, har vi altid det som et krav. Vi voksne har altid nogle ting vi gerne vil se, og derfor planlægger vi sådan, at vi både har badedage og kulturelle dage. På den måde får vi det optimale ud af at rejse. Jesper og jeg vil også gerne ligge lidt på langs og pigerne vil også gerne se noget.

Vi har booket på La Riserva di Castel d’Appio. Og vi har betalt lidt ekstra for at få værelse med balkon og udsigt over vandet. Som på værelset herunder.

Vi booker gerne på forholdsvis små steder. Vi holder meget af, at finde steder hvor der ikke bor så mange, som er en smule mere autentiske end de store. Sådan synes vi det skal være, når vi er på de her kør selv ferier. Men det er jo bare vores ønsker, alt andet er bestemt lige så fint 🙂 Det er jo alt efter hvad man er til.

Her på hotellet har vi booket 5 overnatninger, hvilket er det eneste, der pt er planlagt herfra. Vi har et par steder vi gerne vil se, men hvilke dage vi gør hvad, det finder vi først ud af når vi er på tur. Eftersom vi også har lidt køre tid her til, så forestiller jeg mig, at den første dag i hvert fald bliver pool dag 🙂 Måske med en en tur til Menton og spise aftensmad og dyppe sig i havet :-).

Ofte finder vi også endnu flere ting vi gerne vil se, når vi lander. Hotellerne er altid søde til at fortælle om spændende steder, og nogen gange, så spørg jeg også ud til Jer, mine søde læsere, og ligeledes her, er der kommet mange gode forslag, som vi impulsivt har besøgt på vores rejser. Og sådan bliver det helt sikkert også denne gang.

Efter 5 nætter her, kører vi mod vores sidste destination. Der har vi ca. 5-6 timers kørsel. Her har vi booket 3 nætter på Villa Barberino, Meleto. Villa Barberino stammer tilbage fra 1300 tallet, og har originale træk gennem sin indretning. Her er også pool, og restauranten serverer traditionelle toscanske retter. Ca. 8 km her fra er der togstation som fx kører til Firenze eller Arezzo.

Stedet her fandt vi efter mange timers søgning. Jeg har en bestemt kirke, som jeg virkelig gerne vil opleve, men vi kunne simpelthen ikke finde et sted at bo, i nærheden af kirken, så derfor udvidede vi vores søgning.

Sidste år boede vi også i Toscana i vores sidste del af ferien, og Firenze var en af de ting vi gerne ville have besøgt, men nåede det ikke, så det bliver måske en mulighed i år, i hvert fald er det en ganske go mulighed, når nu vi er så tæt på igen. Vi ser hvad dagene og vejret byder på, hvad vi har lyst til, og hvad vi måske finder når vi kommer frem.

Men selve stedet, virker også helt fantastisk, når jeg googler det, kan jeg se det er populært som bryllups destination, og det forstår jeg godt. Sikke en drøm, at invitere sine gæster med der til. Jeg er sikker på vi kommer helt i zen når vi tjekker ind her….

Kirken jeg før omtalte er Madonna de Corona. Og stedet vi bor nu, er fundet ud fra, at vi så kan opleve kirken når vi kører mod Danmark igen. Det glæder jeg mig ret meget til også at opleve….

Og således ser vores ferie ud for sommerferien 2022. 11 vidunderlige dage, fyldt med oplevelser og km i bilen….. Vi glæder os helt vildt :-).

Under vores søgning efter stedet at se og opleve, fandt jeg også et utal af nye vidunderlige perler, så jeg tror faktisk allerede vi har næste år godt på plads, i hvert fald hvor vi vil hen af…. Men det tager vi næste år :-).

Og til Jer der spørg, hvordan vi finder de her steder, så findes der nok ikke den nemme løsning. Det tager LANG tids søgning, og i år, var vi faktisk sent ude, tror vi havde sidste bookning på plads for en lille måned siden, og vi oplevede, at flere hoteller simpelthen blev udsolgt fra den ene dag til den anden. Det optimale tidspunkt at booke, er nok allerede i december/januar. Der er mulighederne i hvert fald større. Men vi har også oplevet, at vi har fundet fine perler senere på året, så der er helt sikkert stadig masser af fine muligheder, alt efter hvor man ønsker at rejse hen.

Alle billeder er lånt vi hotellernes side eller google, da jeg naturligvis ikke har mine egne endnu 🙂

 • Reply
  Trine
  23. maj 2022 at 10:41

  Hejsa. Det ligner en så skøn ferie 🙂
  et lille spørgsmål: kan i alle 4 være på 1 værelse, eller booker i 2. vi har nemlig også 2 piger i samme alder som jeres, og vil egentlig gerne bo sammen, men det kan man ikke altid..
  hilsen Trine

  • Reply
   Mernee
   6. juni 2022 at 20:17

   Hej Trine

   Vi bor altid sammen, og sørger kun for at booke ind på hoteller der har værelser som har mulighed for evt opredning hvis værelserne er mindre. Så til dit spørgsmål, så ja, vi bor alle 4 på samme værelse 🙂

   KH

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar