Uncategorized

Højbede blir til…..

15. juli 2012

Ja altså kalenderen siger godt nok Juli, sommer og ferietid, men jeg synes ikke rigtig der er meget der minder om det…. Idag har jeg været pakket ind i både strømper og jakker…. Jeg har ellers pure nægtet at klæ mine fødder med strømper i disse måneder, men jeg piv hamrende frøs idag… ØV…..

Nå, men da den rette påklædning var fundet, så brugte vi det meste af eftermiddagen i haven, vi har haft snakket lidt tid om nogle højbede og et drivhus, og nu skal det altså være….

Min kære mand har fundet disse fine pallekasser, de er helt perfekte, fine i str. og rigtig rustikke at se på… Lige mig…..

Pigerne synes det var spændende at være med, så de vadede godt nok mere i vejen end de hjalp til, men det går nok, vi skulle ikke nå noget….. Og der blev virkelig leget med både larver, regneorme og snegle…. Merle samler dem gerne i alverdens skåle.

I hverdagen er Jesper tømrer, og han arbejder (læs: generelt fungerer) bare bedst med en radio kørende, jeg får ofte pip af det, og slukker den virkelig mange gange i løbet af dagen… Men idag vakte den glæde i haven, Neel skruede højt op for musikken og dansede løs….

Et enkelt lille æble havde også allerede forladt vores små æbletræer, de er piv hamrende sure, men Neel var ligeglad, et æble er vel et æble….. Hun så dog lidt sjov ud undervejs, og efterlod det også ret hurtigt….

Og op kom også de fine højbede, jeg er simpelthen så tilfreds. Jesper har lagt filtdug og sten imellem, det er gamle haveflisser, så intet ser nyt ud…. som jeg bedst kan li det….

Imorgen skal vi ha fyldt dem op med jord, og så kaster vi os ud i at så lidt i dem… Det er ikke sikkert det vil lykkedes på denne tid af året, men vi prøver….

Vi leder også med lys og lygte efter et gammel drivhus, men hold nu op de er svære at finde…. Vi har været ud og kigge på 2, det ene var simpelthen for dyrt dets stand taget i betragtning, og i fredags brugte vi 3 timer på at forsøge at grave et fri…. Men det var håbløst, så vi måtte opgive og få vores penge tilbage….. Jagten er derfor stadig igang…. Sig endelig til hvis nogen kender nogen…..

 • Reply
  Anonym
  15. juli 2012 at 20:13

  Hvor ser det bare fantastisk skønt ud, hvem der bare havde plads til så mange bede 🙂

  Ærgeligt vejret ikke var med jer, her på Sjælland har det været fint.

  Har før påpeget vi også har en lillesøster Neel i vores hjem, men faktisk ligner min Neel, din Neel en smule 😉 Lidt sjovt.

  Undskylder mine anonyme indlæg, men jeg har hverken blog eller andet 🙂

  God Søndagaften.

  Vh-Stine.

 • Reply
  Line
  15. juli 2012 at 20:31

  Det ser så godt ud med de højbede af pallerammer 🙂

 • Reply
  Marolle
  15. juli 2012 at 20:38

  hvor ser det bare godt ud. Og smart med fliser imellem, kunne være vi også skulle gøre det her 🙂

 • Reply
  Stine -Auvills univers
  15. juli 2012 at 20:55

  Det ser rigtig fint ud!! Vi skal også finde en anden løsning til vores køkkenhave, så måske det skulle være noget lignende… Og ps. her på sydsjælland, har det været fint vejr, men det er også Astrids 1 års fødselsdag:-)

 • Reply
  Mit Lille Landsted
  15. juli 2012 at 21:46

  Rigtig god idé med palle-rammer! Jeg har 6 højbede, men de er i rimelig dårlig stand, så tror kun de lever i år med! Så det er dejligt med nogle idéer til nogle andre:-)

 • Reply
  Karen Elisabeth
  15. juli 2012 at 22:05

  Sådan nogle skal jeg også have når der er penge til det…
  Det er SÅ meget lettere end at få min mand (der for øvrigt også er tømrer) til at lave dem :0)

 • Reply
  drudeblaa
  15. juli 2012 at 23:37

  Så flott med de høye bed. Det er nok noe å tenke på for oss. Vi har fått de ekle brune snilene her på hytta. D

 • Reply
  ffluwer
  16. juli 2012 at 9:00

  De er fede fordi de netop er så rustikke. Hvor har i skaffet dem henne? Har selv højbede, men til en anden gang, vil jeg da ha' sådan nogle som jeres.

 • Reply
  Louise Sloth
  16. juli 2012 at 9:49

  Vi har også højbede og skal have lavet endnu et i næste weekend og jo- du kan sagtens så i dem nu. Grønkål, rødbeder, persillerødder (rodfrugter i det hele taget), forspirrede porrer, bærbuske og krydderurter naturligvis. Der findes mange grøntsager, som skal såes i juli, så du kan lige nå det. Jeg såede rødbeder i går. Men når varmen ikke er der, så trives de ikke så godt, desværre.

 • Reply
  KagerbagerRikke
  16. juli 2012 at 10:33

  Hvor blir det fint Louise :)) vil også have en større have NU

 • Reply
  Annchen
  16. juli 2012 at 10:49

  De er blevet rigtig fine..!!:) Elsker også mine….

 • Reply
  Line Jepsen
  16. juli 2012 at 16:29

  Det ser super fint ud. Overvejer selv lave noget lign, der var en artikel om det i sidste Boligliv. Det er lidt rustikt og en fin måde af lave bede på.
  Line

 • Reply
  Louise
  16. juli 2012 at 17:34

  Det er virkelig en skøn ide at bruge pallekasser som højbede, det ser super fint ud!
  Kh. Louise

 • Reply
  Louise
  16. juli 2012 at 20:22

  stine – ja det lyder da til vejret har været noget bedre hos jer…. Håber sørme snart det kommer til jylland.

  Line – Tusind tak

  Marie – Ja det er nemlig rigtig pænt, uden at se nyt ud… er vild med det.

  Stine – Stort tillykke med Astrids fødselsdag igår, dejligt hun havde godt vejr… det havde vi IKKE her….

  Mit lille landsted – ja det er bare en rigtig go ide, men jeg ved selvfølgelig ikke hvor længe de holder.

  Karen Elisabeth – Jesper har bestemt heller ikke lavet disse, de koster nærmest intet på byggemarkeder, de vælter sig i dem.

  drudeblaa – Tusind tak, vi er også meget godt tilfreds 🙂

  ffluwer – de kan købes på alverdens byggemarkeder

  Louise – Fedt, jeg har faktisk også købt en masse af de frø du nævner, så vi prøver at kaste os ud i det…. Måske snakker de også om sol i næste uge, så det ville da give en go start… Masser af vand og så solen 🙂

  Kagebagerrikke – Håber du snart får dig en større have… vores er dog heller ikke ret stor… overhovedet…

  Anne – Har i også højbede af pallerammer?? det er virkelig en super ide… har du billede?? vil meget gerne se hvad du har i dem???

  Line – Det kan jeg slet ikke huske, men tak for tippet, må lige finde den boligliv frem.

  Louise – Ja er det ik, vi synes også ret godt om det.

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar