boligindretning ferie forandringer Hjem Julen Køkken Malede vægge

Julen er væk…. og køkkenet er frisk malet.

26. december 2019

Vanen tro, forlod både julepynt og juletræ matriklen d. 25 december, sådan har det været i mange år, og jeg synes jeg fornemmer på instagram i år, at der er mange der følger den tradition efterhånden.

Nogen gange har jeg næsten skulle forsvare at vi gør det, fordi, julen for mange, først rigtigt starter nu. Det er jo meget meget forskelligt, hvordan dagene fejres ude i alle de små hjem.

Hos os starter julen tideligt, pynten sniger sig ind allerede i november, og weekenden omkring 1. søndag i advent, er altid den weekend, hvor juletræet fældes, kommer ind i stuen og pyntes. Så her fejrer vi jul hele december. Det er mega hyggeligt, og vi nyder det virkelig. Men når man så har det inde, i næsten 4 uger, så kan det heller ikke mere, når vi rammer det her tidspunkt. Og jeg har faktisk også brug for ro i mit hoved igen. I den forstand, at jeg har brug for lidt mere luftige og rene rammer omkring mig. Julen er så hyggelig, finurlig, duftende af gran, fyldt med lyskæder, levende lys og småkager og gode stunder. Men den roder også lidt for mig, og jeg får en lille smule fniller til sidst. For vores børn er det også helt normalt, og sådan det foregår her, og tro mig, de er altså ikke snydt for julestemning, på INGEN måde.

Tvært imod, når vi så har fjernet det hele d. 25, så har vi faktisk alle dagene bagefter, til at gøre en masse sammen, bare i rene og luftige rammer…

Sagen er også den, at min far fylder år her d. 30, så er det nytåret d. 31 og Neel har fødselsdag d. 6 januar. Så der kommer mindst 2 oppyntninger på matriklen inden den næste halvanden uge, og det har altså også lidt at sige for mig, at jeg har bare en smule dage imellem hver oppyntning.

Nå, nok om det….. Vi havde en fantastisk juleaften hos mine forældre, vi var først færdige med pakker og ris ala mande over midnat, der kunne børnene ikke mere, spændingen var udløst og de små øjne trætte, jeg var simpelthen også så mæt, at jeg ikke kunne rokke med ørene overhovedet. Men aftenen var skøn, rig på gode stunder, dybe snakke, juletræsdans og forventningens glans omkring pakker og den gode mad. Præcis som det skulle være.

Mit GULD….
fyldt med spænding lige inden vi kørte mod mine forældre

Og så har jeg altså lige fået køkkenet malet. Kan I huske, at jeg for nogle måneder siden, malede køkkenet i sådan en creme farvet? Jeg ønskede den gang, at væggene blev malet med kalk maling, men overskuddet var simpelthen ikke til det, det er ret hårdt, at male så mange vægge med pensel . Men inden vi gik på juleferie, der købte jeg malingen, så havde jeg den, hvis jeg en dag fik lyst. Og det fik jeg faktisk allerede d. 23, for der fik det første lag, og d. 25, fik det så andet lag.

Det er lidt svært for mig, at fange den rette struktur på kamera, men særligt i dagslys er det simpelthen så lækkert, det giver noget helt andet til rummet. Det fremhæver gerigter omkring døre og vinduer, og så har det bare et hele andet look over sig, end en alm. malet væg. Det ER hele arbejdet værd, men jeg synes det er tough for armene at male med det.

Idag, har jeg så bare nydt de rene rum, vores rengjorte hus, og det nymalede køkken, vi har også været i biografen og se FROST 2, og så har vi lavet go mad til aften. Imorgen skal vi spise hos gode venner, og lørdag/søndag skal Jesper og jeg have et par kæreste dage…..

Sådan en ferie går i flyvende fart, og særligt tidspunktet den ligger på, sætter mange tanker i gang. 2019 har været udfordrende for os, på mange områder, men det har også været det meste spændende år rent jobmæssigt for mig, modstridende følelser har fulgtes hånd i hånd, måned efter måned. Og ofte har vi haft lyst til at trykke på fast forward til 2020, fordi vi ikke rigtig kunne mere….. Men nu, hvor ferien har ramt os, og tiden til at snakke, være sammen og bare være, så må den godt slå lidt i bak, og helst ikke gå alt for hurtigt….. For inden vi får set os om, så ruller det nye år der ude af…

I aften skal jeg stene til en serie, Jesper bygger puslespil – og lige præcis sådan, er ferien helt rigtig for os…..

Håber I alle har lige præcis den jul og de juledage, som I måtte ønske jer.

Da solen kiggede ind i formiddags…
Strukturen på væggene
Funklende julegave fra min mand
Mens det tørrer, måske fornemmer man de mange penselstrøg
Det jeg stod op til imorges…. aaaahhhh
Rene overflader
  • Reply
    Janni Seehausen
    26. december 2019 at 20:48

    Ih altså med julepynt og uden, så er dit hjem skønt. Jeg starter også allerede i november med julen herhjemme og når 2 juledag er slut og julefrokosten er færdig, så pakkes det væk – vi skal også have ryddet lidt rundt på nogle møbler og der skal gøres klar til et nyt år. For mig er det lidt som om noget nyt starter når man pakker julepynten væk. Især når hele hytten er rengjort.

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar