boligindretning forandringer Inspiration Kreativt mortilmernee.dk tendenser

Næsten nyt køkken, til næsten ingen penge….

20. august 2016

IMG_8840

Yes….. Så står vi her, små 6 dage senere, og køkkenet er færdig….

I mit seneste indlæg “køkkenforandring på budget” skrev jeg om, at vi sidste weekend impulsivt endte med at sælge vores gamle SMEG køleskab, og pludselig skulle finde et nyt… Det nye vi købte er i rustfrit stål, og så var det, at vi begyndte at tænke i helt andre baner i forhold til køkkents udseende. Men vi havde et meget lille budget at gøre godt med, så kreativiteten blev i den grad sat på spidsen.

På de fleste områder er vi meget tilfreds, og vores køkken har fået et HELT andet look. Det eneste der driller os lidt, det er bordpladen. Vores gamle bordplade, som var Birk med oliebehandling, har Jesper slebet ned (gud hvor var den smuk da den stod helt lys og ubehandlet)…. Efterfølgende har vi givet den antracit grå bejdse. Den har fået 2 lag…. Den farve eller det udtryk som bordpladen gav, det er jeg simpelthen bare ikke vild med. Jesper faktisk heller ikke. Men vi gider heller ikke have en helt alm. træbordplade igen, og så længe vi ikke lige ved hvad hulen det så skal være, så bliver det sådan her.

Alligevel endte jeg med at bruge en times tid af min fredag aften i Bauhaus. Jeg gik og kiggede på bordplader til jeg var helt skør i hovedet. Jeg snakkede længe med en medarbejder om, om man kunne konstruere en bord plade ud af OSB plader. Det kunne man som sådan godt, men det ville være lidt omstændigt, og kræve et rigtig værksted… Øv….. Da jeg så kom hjem, og sad og kiggede på vores nye og meget pææææne køkken, så fik jeg pludselig ideen, at vi kunne skifte hele fronten på køkkenet ud med en OSB plade. En nem og meget billig løsning.

Jeg havde en forventning om, at det kunne bryde det meget og alt for pæne look, og samtidig skabe noget hygge og kontrast til rummet. Så imorges hentede vi en OSB plade, og Jesper skiftede den hvide front ud med en OSB.

Nu ser køkkenet sådan her ud, færdigt… BUM….. Bordpladen er jeg stadig ikke helt crazy med, men jeg kan ikke lige pt finde en bedre afløser, og OSB pladen elsker jeg i samspil med resten. Den hvide klinkevæg, den lyse fyrtræshylde og vores nye gigantiske køleskab, det hele er super lækkert. Det føles fuldstændig som om vi har fået et sprit nyt køkken…. Bortset fra alt det støv der er fløjet ned i skufferne, og som jeg nu kan begynde at gøre rent… ha ha…..

Anyway….. Står du med et gammlet køkken, som trænger til at blive piftet lidt op, så kan man gøre meget med få penge og knofedt. Opmuntning og ide er hermed givet videre 🙂

Vores budget ser således ud:

klinker – 450 kr (fugemasse havde vi på lager)

OSB plade – 169 kr

Køleskab – 2000 (fordi vi også havde penge stående fra det gamle)

Bejdse – 180 kr

 

I næste uge fortsætte vi så med Neels værelse, det skal have den helt store tur…. Og jeg glæder mig helt vildt….  Stay tuned og følg evt med undervejs ovre på Instagram.

IMG_8796

IMG_8799

IMG_8837

IMG_8838

IMG_8839

 • Reply
  Pernille
  20. august 2016 at 16:38

  Hej, hvor er køleskabet fra? Er selv i gang med køkkenplaner og synes det ser flot ud.

  • Reply
   Louise
   20. august 2016 at 16:42

   Det er fra whirlpool, købt i elgiganten

 • Reply
  Maja
  20. august 2016 at 20:40

  Hold kæft, det ser bare godt ud, Louise 😉

  Selvom du måske ikke er helt vild med bordpladen, så er der bare en god ro og alligevel også et råt naturligt look over det hele med materialerne, stentøjet på hylden, klinkerne osv. I LIKE 😉

  Sommerhilsener,
  Maja

 • Reply
  Snullemor
  20. august 2016 at 22:01

  Tillykke med det flotte køkken : ) Jeg kender to par som begge har lavet en køkkenbordplade selv, ved at lave en lille kant ved hjælp af en liste (træ eller stål fx) og derefter hælde flydende cement ud over bordet. Selvnivilerende gulvspartel tror jeg nok det var… Og det kan indfarves, hvis man ønsker det ; ) det bliver pivflot!, Ideen er hermed givet videre, hvis I skulle få lyst til at eksperimentere lidt ; )

  • Reply
   Louise
   22. august 2016 at 12:19

   Snullemor, har du mulighed for at finde ud af lidt mere præcist hvordan de har lavet?? Og hvilken kant man kan montere på??

   KH Louise

 • Reply
  Stine
  20. august 2016 at 22:13

  Hej! Super flot løsning. Hvor er lampen mon fra?

  Mvh Stine

  • Reply
   Louise
   22. august 2016 at 12:18

   Hej Stine, tusind tak… Hvilken lampe er det du mener??

   KH Louise

 • Reply
  Gitte
  21. august 2016 at 0:01

  Det ser rigtig godt ud! Meget roligt og stiligt 🙂

 • Reply
  A+K/VenterPaaVinBlog
  25. august 2016 at 11:11

  Jeg er bare så imponeret, perfekt balance mellem industrielt og uformel varme. Det er meget uprætentiøst og elegant på samme tid (:

  – A

  • Reply
   Louise
   26. august 2016 at 19:54

   tusind tak 🙂

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar