tanker

Er Instagram ved at dø???

10. maj 2016

IMG_5011

Jeg har gjort mig nogle tanker omkring Instagram over den sidste tid, jeg synes jeg oplever en lidt mærkelig stemning der inde…. Og jeg fornemmer en summen i krogene, fra andre, som oplever det samme. Og folk som jeg taler med, de synes også der er sket en forandring der ovre….

Nu er bloggen her, jo egentlig ikke Instagram, men det er bare meget nemmere for mig, at sætte mere ord og feelings på et indlæg, end det er på et enkelt foto på Instagram. Så derfor må I, som kun læser med her, lige bære over med mig, da jeg synes det hele på en eller anden måde, alligevel hænger sammen.

På en helt alminelig og kedelig søndag for ca en månes tid siden, opstod der nærmest en panik agtig stemning på Instagram. Hele mit feed flød over med ønsker til folk om, at man SKULLE slå notifikationer til, de berømte 3 … prikker, for Instagram ville dagen efter fjerne resten fra dit feed. Det vidste sig lidt at være en storm i et glas vand, og dem som havde nået at gøre det, havde pludselig en hysterisk skærm aktivitet kørende, som mindede dem om HVER GANG dem de havde trykket på, havde lagt noget op. Instagram meldte ud, at de lyttede til folket, og at de INTET ville gøre endnu.

MEN…. siden den gang, der har jeg bare oplevet en nedadgående kurve, både i mit feed, i mit følgertal og i det hele taget hele aktiviteten på Instagram. Og jeg synes det er SÅ ærgerligt….

Instagram er mit daglige fiks, jeg ELSKER den inspiration jeg hidtil har kunnet finde der inde, fundet spændende og kreative menesker at følge, gode venskaber og bekendskaber, små hyggelige daglige samtaler og en stille og roligt voksende tilgang af søde nye følgere.

NU… er der kommet en mærkelig opsætning af mit feed, jeg har “mistet” så mange, som jeg før i tiden synes var hyggelige at følge med hos, fordi de ganske enkelt ikke kommer frem i mit feed længere, det er ikke fordi jeg har tykket unfollow, men jeg skal selv kunne huske dem, for at gå ind og se hvad der mon er sket hos dem. Og så er de store profiler, butikker, kunstnere og den slags, dem som fremgår forrest hver gang, dem som fylder og dem som jeg næsten altid kun får scrollet mig igennem.

Jeg oplever også, at stort set for hvert foto jeg ligger op, så mister jeg følgere. Jeg får også stadig nye hver dag, men det er ikke i overtal de nye, så følgertallet falder også en smule fra dag til dag…. Så går det pludselig lidt op igen, for langsomt at falde igen….

Jeg hører fra mange, som nævnt i starten, at de oplever præcis det samme, og det synes jeg bare er SÅ ærgeligt. Det dræber det skønne forum som jeg synes Instagram var/er, det ødelægger muligheden for mindre profiler, der har mindst lige så meget kreativitet, smukke fotos og dejlige stemninger at vise frem, men jeg får bare slet ikke set det længere… og det ærgrer mig…..

RÅB OP FOR SØREN….. Er vi flere der ude…. så må man da kunne gøre noget…… Jeg gider ikke at Instagram skal FACEBOOKES, således det kun er dem med flest likes der får sine ting vist…. Det er så dræbende med den kultur…. og totalt uinspirerende…….

 • Reply
  Cecilie
  10. maj 2016 at 9:30

  Jeg har tænkt nøjagtigt det samme, Instagram er blevet kedelig og der er slet ikke samme aktivitet. Jeg kan pludselig komme i tanke om en hvor jeg tænker at det da er længe siden vedkommende har lagt noget ind. Når jeg så søger på profilen er der en masse billeder som jeg ikke har set. Jeg begynder derfor ikke at kommentere eller like da det virker “for sent”
  Jeg har ikke selv specielt mange følgere, men jeg plejede da at få likes og kommentarer med på vejen. Nu kan der gå lang tid imellem, og jeg tror simpelthen det skyldes at jeg ikke dukker op i folks feed.
  Men om vi kan gøre noget ved det – det aner jeg ikke, men det er da værd at undersøge.

  • Reply
   Louise
   10. maj 2016 at 9:33

   Hej Cecilie

   Det er lige præcis det jeg oplever, og ligeledes hører mange andre oplever, og det er bare SÅ ærgeligt…. Tåbeligt af Instagram at ændre noget, som var så godt, og som nu desværre kun gør de helt store større, fordi det er de eneste der rangerer højt i folks feed… ØV….

   Jeg håber man kan gøre noget, nu har jeg i hvert forsøgt at sætte et par ord på, at starte et opråb… Som jeg håber folk vil joine og bakke op om.

 • Reply
  Anne-Dorte
  10. maj 2016 at 9:41

  Jeg kan kun være enig! Jeg savner updates fra de små kreative profiler og fra dem der reelt er mine venner og som ikke har en kæmpe blog eller butik i ryggen. Jeg synes det er SÅ ærgerligt!!

  • Reply
   Louise
   10. maj 2016 at 9:52

   Det er nemlig bare SÅ ærgeligt, vi skal altså forsøge at få det stoppet….

 • Reply
  Stinne
  10. maj 2016 at 9:56

  Kære Louise, jeg har ligesom du også undret mig den sidste tid. Jeg oplever nøjagtigt det samme, og synes det er så trist. Jeg savner det hyggelige og inspirerende frirum det var engang.
  Kærlig hilsen Stinne

  • Reply
   Louise
   10. maj 2016 at 9:59

   Hej Stinne

   Åh det er så ærgeligt…. Altså jeg er super ked af at høre du oplever det samme, men samtidig glad for at høre, det IKKE kun er mig…. Og jeg tænker… man må kunne gøre noget…. Jeg skal bare lige gennemskue HVAD….. Instagram var så skønt et frirum, præcis, fyldt med inspiration og hyggelige små samtaler…. Det må bare ikke dø eller overtaget at snapchat, som jeg synes er hæslig….

 • Reply
  helena
  10. maj 2016 at 12:23

  kære Louise
  Jeg har også i den seneste tid synes at aktiviteten har været faldende derinde efter alt det ståhej for en måned siden.
  Jeg synes det er fedt, at du råber op, lad os håbe, at IG ikke bliver som Facebook, hvilket jeg måske godt kan gå hen og være bange for.

  • Reply
   Louise
   11. maj 2016 at 15:51

   Nej det ville bare være for ærgeligt… så dør det altså langsomt…..

 • Reply
  Maria
  10. maj 2016 at 18:19

  Hej
  Jeg har tænkt at der var et eller andet der skete da jeg syntes de feeds jeg søgte var det samme og det samme. Jeg skal også ind under hver enkel for at se nye ting, hvor jeg før havde en slagstidslinie jeg bare kunne følge ned igennem. Men hvad skal vi så gøre ?

  • Reply
   Louise
   11. maj 2016 at 15:52

   Hej Maria

   jeg ved det simpelthen ikke, men det er det samme jeg oplever, og det er super super træls 🙁 og netop derfor jeg råber lidt op

 • Reply
  Anna
  10. maj 2016 at 21:32

  Nå det er derfor, at tingene er ændret – jeg har samme oplevelser, men dejligt at få sat viden bag. Så du tænker, at se har gennemført de annoncerede ændringer selvom de har sagt, at de ikke ville? Jeg synes også, det er ærgerligt – højst sandsynligt er det fordi, at Instagram kan tjene penge på denne måde?

  Kh
  Anna

  • Reply
   Louise
   11. maj 2016 at 15:53

   Hej Anna

   Jeg har dem i hvert fald mistænkt for det ja…. for jeg synes det er super mærkeligt alle de her forandringer er kommet snigende siden da…. Det er så dræbende for den fine stemning der var/er der inde.

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar