Blomster Inspiration MIG min uforbeholdne mening Mine piger mortilmernee.dk naturen steder jeg anbefaler

Pluk selv blomstermarker i det ganske danske land….

23. august 2017

01919326-0476-41f6-9564-507dea717c52

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, hvor meget vi holder af marker, blomster, natur…. I det hele taget at være ude og opholde sig i naturen og al dens farverige pragt.

Vi er også heldige med det sted vi bor…. Her kan jeg faktisk godt se fordelen ved lille Hedensted. Nok er jeg ikke top begejstret for selve byen. Er aldrig helt faldet til, men omgivelserne, og letheden til fx Århus, det vejer ret meget op på det hele. Og så trives vores børn virkelig meget. Det er naturligvis det vigtigste. Jeg selv har efterhånden også fået en dejlig tøseflok i byen, og det har også hjulpet meget på, at føle sig hjemme….

Men idag skal det handle om blomster. Jeg får nemlig virkelig mange forespørgsler på, hvor det er vi suser hen og plukker de her blomster. Hvor pluk selv markerne i min nærhed er….

Jeg kan nævne 3-4 stykker sådan i nogenlunde afstand.

 • Der ligger en lige ved Bilka i Vejle, den er ny i år, og hvis man som mig, godt kan lide at fotografere lidt i dem. Så kan den her altså ikke anbefales, da omgivelser er meget industri og trafikeret.
 • Hovedvejen mellem Hedensted og Horsens ligger der også en, den ligger lige ved indkørslen til Horsens ca. Altså små 15 min fra mig. Her har de både Dahlia, Gladiolis og Solsikker lige nu.
 • Hvis man skal i legoland, så ligger der faktisk 2 på den strækning også. Der ligger en ved rundkørslen mod Nørup, og så kommer der ind lidt længere ud på mod Billund.
 • De sidste jeg kender, den ligger på hovedvejen mellem Horsens og Silkeborg. Det er en af de smukkeste jeg har set, dens placering er virkelig fin, og blomsterne står super flot her lige nu.

Så hvis du også har lyst til at besøge de her steder, og bor i min nærhed, så kan jeg i hvert fald nævne ovenstående marker… Men jeg er sikker på der findes mange flere der ude, måske kan I bare google jer til hvor de ligger i jeres område. Som udgangspunk ligger der næsten også altid en kniv eller en saks man kan bruge til at skære blomsterne over med. Men nogen gange er de gået i stykker, så tag evt selv en med i bilen el. cykelkurven.

Nogle steder findes der også vilde blomstermarker, det er i mine øjne faktisk de aller flotteste, men dem har jeg ikke set så mange af her hos os i år…. Men måske du er heldig de er hos dig.

Nogle landmænd har også sat en slags blomster eng, sådan i en meters bredde op mod marken. Nogle steder står der “pluk en blomst og tænk på din landmand”. Sådanne marker findes der også i Hedensted og Daugaard som er tæt på os, jeg mødte også en virkelig fin en på strækket mellem Horsens og Silkeborg. Faktisk har jeg læst, at det er noget med, at de faktisk sætter dem for at tiltrække bier til deres marker…. Så man “slår to fluer med et smæk” i min verden. Jeg sender virkelig den rare bondemand et smil, og håber hans mark er særlig gunstig dette år.

Til slut vil jeg blot nævne…. At jeg af og til får nogle lidt trælse kommentarer vedr. det her med, at jeg fotograferer i marker med korn, majs, raps og hvad de ellers hedder. Det er der millioner andre end mig der gør, men nu kan jeg jo kun tage mig selv i forsvar. For det føler jeg desværre, at jeg er nødt til at gøre. Nu er det sådan, som jeg nævnte før, at vi bor ret heldigt, og har de her marker i et væk omkring os. Og det er også sådan, at vi kender mange af de folk, som rent faktisk ejer de her marker, og VI HAR LOV til at være i dem…. Nogen gange kan det lyde som om, at folk tror vi ligger os ned midt i kornene og laver engle…. Det er ikke tilfældet, vi går stort set altid i sporene, og hvis vi ikke gør, så er det fordi man skal igennem et lille stykke for at komme ind til sporene, og det vigtigste af al, vi har stadig fået lov til at være der….. Det havde jeg brug for at sige, så jeg måske en gang for alle, kan slippe for de der anonyme og lidt trælse kommentarer på instagram…..

Til slut vil jeg blot ønske jer en dejlig onsdag….. Hop ud i det smukke solskin og pluk en blomst……

img_6388

img_6180

img_6161

fa13ebdc-86f5-4ffe-9c23-db9034ecf238

5819016d-b730-41e1-b075-8e6c8947af54

4261c8b9-a213-4446-8e75-fb23b7d75649

0397f8a9-3774-4856-9069-d07184ea4835

36bc9ce4-2922-4d40-b429-8e9339d82c06

0d597a19-fc55-4c8e-abc4-4ca52e83566b

 

 • Reply
  Nanna
  23. august 2017 at 20:52

  Er der virkelig nogle der gider bruge krudt på at kommentere på det?!? 🙈
  Anyway – nu I er så vilde med at tage på ture. Så vil jeg da lige komme med en lille anbefaling:
  Hvis i vil på en udflugt en dag, så vil jeg anbefale en tur til Bindeballe købmandsgård (ligger på kanten mlm heden mod Billund og Ådalen mod Vejle). Derefter kunne i køre ud til Tørskind grusgrav.
  To steder der virkelig er et besøg værd.

  • Reply
   Louise
   23. august 2017 at 21:03

   ja suk, desværre…. Fra tid til anden så kommer de. Altid som anonym og profilen slettet med det samme, forstår ikke man så i det mindste ikke kan stå ved det….
   Anyway, jeg kender godt det sted, jeg har været der som barn, men det er selvfølgelig ret længe siden, ku være man snart skulle ligge turen forbi igen 🙂

 • Reply
  Ulla
  24. august 2017 at 14:55

  Vi kan også anbefale en tur til Trelde Næs. Det lækreste sted, hvis man både kan lide natur og vand.
  Mht blomster fra landmanden bliver jeg nødt til at knytte en kommentar til den. Faktisk er de konventionelle landmænd skyld i, at vi er godt på vej til at udrydde den vigtige lille bi. De bukker under pga. de pesticider man sprøjter markerne med. Men takket være de landmænd som lader ydrekanten stå med vilde usprøjtede blomster, giver de/vi bierne bedre levevilkår. Så send også bierne en kærlig tanke, det er nemlig også et paradis for dem, med de skønne vilde blomster. 🌎❤

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar