haven Hjem

Min lille lokale perle…

11. juni 2020

Hver eneste gang jeg viser billeder her fra, så blinker min indbakke, selv udenfor Danmark vil folk gerne vide hvor det er, og jeg kan godt forstå det…. Faktisk har jeg slet ikke lyst til at dele det alt for meget, for det her lille lokale sted, vil jeg egentlig gerne have lidt for mig selv…. ha ha

For nogle år siden delte en veninde og jeg, at vi besøgte en lupin mark på Fyn, det viste sig at blive en mediestorm, og bondemanden der forpagtede jorden var rasende…. Så man skal passe på med hvad man begiver sig ud i…. Men det her sted vil jo gerne sælge sine planter, og jeg ELSKER det, af flere årsager. Det er lokalt, det er af den gamle drivhus skole og så er det lige tilpas tilgroet, så min kamera linse er på arbejde hver eneste gang. Og det sjove er, jeg tror slet ikke de ved, hvilken perle det er det har. De har bare grønne fingre, de sår en del af deres planter selv, og ja, når man på den måde dyrker det hele fra hjertet, så ser det nok bare sådan her ud.

Udvalget af blomster minder mig om min mormor og morfar, det er ægte kolonihave stil, masser af farver og mange klassiske varianter.

Jeg er også stor fan af plantorma, den har vi både i Vejle og Horsens, og det er her jeg henter alt det som er lidt mere specielt, den gode jord, og lige om lidt alle planter der skal sættes i drivhuset. Hvor er vi faktisk heldige, at være omgivet af de her grønne steder 🙂

Her hjemme arbejder vi på livet løs med vores egen lille perle af en have, det nye hegn er oppe, soklen er færdig og malet, drivhuset er kommet, så nu skal det “bare” samles. Jesper har dog et par ting de næste par dage, så han kommer ikke videre før vi rammer weekenden, og det er nok også meget godt, han har arbejdet virkelig mange af døgnets timer de sidste mange dage.

I forhold til vores egen have, så har jeg et bed, som altid er bagud i forhold til resten af haven, og det er som om, at jeg har svært ved at få stauderne til at komme igen, sådan rigtigt…. Derfor har jeg besluttet, at jeg vil prøve sætte høstanemoner i stort set hele bedet. De har det smukkeste store grønne dække, og når vi rammer højsommeren, begynder de at strutte med smukke lyserøde blomster, og det gør de faktisk lige indtil frosten sætter ind. Men det er selvfølgelig ikke helt billigt at fylde et helt bed op, så jeg tager lidt af gangen. Igår hentede vi 6, Neel og jeg, og det var derfor vi var forbi vores lille perle.

Stedet hedder Korshøj Gartneri, og det ligger på Korshøjvej 5, 8721 Daugaard. Så hvis I nu bor i nærheden, eller har sommerferieplaner her i det jyske, så kan man jo kigge forbi, og se om I blir lige så fortryllet som mig 🙂

De følgende billeder er hapset igår, da Neel og jeg var forbi 🙂

    Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

    Svar