boligindretning forandringer Inspiration mortilmernee.dk tendenser

Ny køkkenbordplade for 340 kr. – NU ER VI TILFREDS…..

26. august 2016

IMG_9006

“It’s all in the details” ….. Må være vores motto for det her lille køkkenprojekt…. De sidste uger har I fulgt med i vores mini køkkenrenovering. Som dog alligevel endte med at blive lidt mere omstændig end først antaget. Ikke økonomisk, men arbejdsmæssigt….

Bordpladen med antracit grå bejdse, den fungerede simpelten ikke, det fik jeg også ud mellem linjerne i mit sidste indlæg, så jer der “kender” mig godt, I vidste nok, at der hurtigt ville ske noget andet.

Vi havde besøg af både familie og venner sidste weekend, og mange ideer blev kastet op i luften. Vi var faktisk parat til at ofre lidt mere, og købe en ny bordplade…. Jeg smed mine frustrationer på ig, og så skal jeg lige love for der kom ideer på tapetet…. Fedt altså….. Vi endte med at blive ret hooked på ideen om at beklæde bordpladen (måske endda også skuffer og skabe på sigt) med linoleum og sætte trælister på, jeg fik så mange søde og dejlige råd og billeder fra mine følgere, så vi havde både en ide til hvordan det ville se ud, og hvordan man skulle gøre de forskellige steps. Vi havde også midt på ugen prøver med hjemme i forskellige linoleums farver.

Men så fandt Jesper alligevel frem til, at der fandtes en maling fra Jotun, en helt mat sort i glans 5. Den ville fungere næsten som linoleum i udseende, men naturligvis ikke helt så slidstærk… Malingen kostede 280 kr, Linoleum ville koste ca 1500 kr, så vi besluttede at forsøge med maling først, og sætte trælisterne på som finish på kanterne. Fyrtræslisterne koster kun 40 kr. pr stk i jem og fix.

Den rå OSB plade fik den samme maling som bordet, da den stak helt af i forhold til både den lyse fyrtræskant, og resten af køkkenet. Den gjorde at det på en eller anden måde ikke så helt færdigt ud. Nu er den samme farve som bordet, men med den fine OSB struktur tydelig igennem. Det ser vildt godt ud.

På et af de nedenstående billeder er listen ikke sat på endnu, billedet tog jeg i eftermiddags, men nu er den limet fast, og sidder i spænd, så derfor ikke et helt køkkenwiew med lister i indlægget her, da lyset ikke helt tillader den gode billedkvalitet så længe mere. Jeg tænker dog alligevel, at man sagtens kan fornemme, hvordan sort maling og smukke lyse trælister, virkelig gav et helt helt andet udtryk, meget mere i tråd med resten af vores indretning og meget bedre følelse i maven…..

Jeg håber I har kunnet bruge disse 3 indlæg til go inspiration til forandring, og til billige penge, det er vi vidst alle fan af når det kommer til stykket.

Og hey… stay tuned…. PT er hele vores første sal et stort kaos, da begge børneværelser er den helt store tur igennem, det glæder jeg mig virkelig til at vise frem… Men gi mig lige et par uger ik 🙂

IMG_8933

IMG_9011

IMG_9012

 • Reply
  Eva J
  26. august 2016 at 21:13

  Det ser helt vildt godt ud. I er nogle seje og inspirerende mennesker

  • Reply
   Louise
   29. august 2016 at 7:03

   Tusind tak for de søde ord

 • Reply
  Line
  27. august 2016 at 0:36

  Det ser vildt godt ud. Har selv gået med tankerne om et linoliumsbord, men er ikke så handy.. Så vil du ik skrive lidt om hvordan I har gjort og hvor du har gået fat i jeres linoleum? 😊

  • Reply
   Louise
   29. august 2016 at 7:03

   Nu er det jo ikke linoleum som jeg skriver, men det ligner…. 🙂 Så den proces kan jeg desværre ikke hjælpe dig med

 • Reply
  Anne
  27. august 2016 at 6:40

  Det ser pisse fedt ud.. Men den er da alt for sart og et sprøjt fra fx tomatsovs så trænger ned og gør den grim ret hurtigt når den er ubehandlet. Fyrtræ er os en blød træsort så den vil hurtig få hakker.
  Men fedt ser det ud.

  • Reply
   Louise
   29. august 2016 at 7:02

   Fyrtræslisten får selvfølgelig noget olie, og hvis den får alt for mange hakker med tiden, så kan den jo skiftes, kostede alligevel kun 40 kr.

 • Reply
  mommymaterial
  27. august 2016 at 10:50

  Hold op, hvor ser det godt ud! Jeg bliver helt inspireret til at give vores køkken en mini-makeover…. (“skaaaat… jeg har fået en idé….”)

  • Reply
   Louise
   29. august 2016 at 7:01

   kan jeg godt forstå, vi er også vildt glade for det nu

 • Reply
  Karina Carmen Musaeus Schwartz-Arndal
  27. august 2016 at 13:16

  Det ser SÅ godt ud, og jeg er imponeret over, at I kan overkomme at gå i gang med værelserne også (det tog mig eeeevigheder at komme i gang med at spartle huller i soveværelsesvæggen i centrumlejligheden (er flyttet ud i grønne, øko-omgivelser siden), da det store skab var solgt (og dermed skruet ned og fjernet). Da jeg kom i gang, tog det ikke lang tid, men jeg baksede og bakser med konsekvenserne af et totalt stresssammenbrud, og det sætter bare mit tempo gevaldigt ned, selvom jeg synes, at sådanne projekter er super spændende.
  Jeg er bedre til at rydde op og ud. Det kræver ikke lige så meget på energikontoen.

  • Reply
   Louise
   29. august 2016 at 7:01

   tak for de søde ord…. Her drives vi nok af projekter, vi kan godt li det, begge to…. Men vi kan også rigtig godt li når vi er færdige igen. En fin balance mellem afslapning og så at være kreativt aktiv 🙂

 • Reply
  Tilde
  28. august 2016 at 20:39

  Det er vildt fint, hvad hedder den maling I har brugt? Mvh Tilde

  • Reply
   Louise
   29. august 2016 at 7:00

   Det finder jeg lige ud af når jeg kommer hjem 🙂 Men det er en jotun, lady og så glans 5

   • Reply
    Ronjg
    15. oktober 2017 at 20:29

    Hej Louise! Det ser rigtigt godt ud, har selv gået og haft lyst til en linoleumsbordplade men synes det er en meget smartere idé med maling, der ligner. Nu har jeg siddet og prøvet at finde den maling frem, men der er mange forskellige fra jotun, så jeg ville høre om du har mulighed for at finde den frem og linke til den helt specifikke maling? Tak for hjælpen! Hilsen Ronja

    • Reply
     Louise
     15. oktober 2017 at 21:56

     jeg har den desværre ikke mere, men jeg mener bestemt der er et foto af den i en af køkken indlæggene. Prøv at søge lidt rundt 🙂

 • Reply
  Morten
  26. december 2016 at 22:06

  Hej. Smukt 🙂 Hvordan ser bordet ud nu? Her et halvt års tid senere? Stadig ligeså flot ?

  • Reply
   Louise
   28. december 2016 at 15:46

   det lover jeg at lave et indlæg på i nær fremtid, jeg ligger pt med influenza. Men det ser super fint ud heldigvis…. bordet altså

 • Reply
  Joan
  7. august 2017 at 14:44

  Ser godt ud 🙂
  Har I behandlet bordpladen efter maling?

  • Reply
   Louise
   7. august 2017 at 15:01

   Hej Joan

   Nej, den har kun fået malingen, som faktisk er temlig slidstærk. Her et år efter ser den stadig fin ud… Tænker måske hvert andet år man kan give den et nyt lag.

 • Reply
  Trine
  24. februar 2018 at 12:50

  Hvordan klarer malingen sig ifht fugt fra spild eller sprøjt fra køkkenvask?

  • Reply
   Mortilmernee
   25. februar 2018 at 13:45

   meget meget fint, den er super slidstærk

 • Reply
  Siri Amanda Tvingsholm
  29. maj 2018 at 10:54

  Hej Louise –
  Hvor er det blevet flot. Vi er igang med en lignende køkkenrenovering af et gammelt, mindre charmerende Vordingborg køkken med en valnød-lignende bordplade og cremefarvede låger i laminat. Jeg er netop kommet på ideen om at beklæde den med linoleum, og stødte i den forbindelse på din blog. Du skriver at du modtog mange gode råd/iri billeder fra din følgere. Er det nogle du ville kunne dele? Overvejer også om det er lettere bare at male sort eller anden mørk nuance ligesom jer. Malede i med en Jotun Lady Supreme Finish glans 5? Tusind tak for hjælpen!

 • Reply
  Bejdse Køkkenbord – GOTOP
  24. oktober 2018 at 20:55

  […] Ny køkkenbordplade for 340 kr. – NU ER VI TILFREDS….. – Mor til … […]

 • Reply
  Mette
  28. januar 2019 at 19:38

  Hvor ser det godt ud. Vi leder efter det helt rigtige spisebord til vores køkken. Må jeg spørge hvor jeres bordben er købt til jeres spisebord. De se flotte og ikke for “klodsede”.
  Kh Mette

  • Reply
   Mortilmernee
   29. januar 2019 at 12:47

   Hejsa

   Disse bordben er Bukke fra Hay :-9

 • Reply
  Maibritt
  28. september 2019 at 15:57

  Hej!

  Jeg vil gerne høre, om du kan skrive hvilken malong det var, som I brugte? Jeg overvejer at male vores gamle, meget slidte spisebord. Og jeres ser perfekt ud!

  Vh.

  • Reply
   Mortilmernee
   15. oktober 2019 at 19:32

   Jeg tror det er bedst du spørg i din lokale maler butik, hvad de anbefaler, for det er altid lidt forskelligt hvad de siger. Vi ville gerne have haft mere glans i vores, og det havde den ikke. Og den skulle ca. males med et års mellemrum, desværre har jeg ikke bøtten længere, og jeg kan ikke huske hvad den hed. Jeg mindes dog bare, at jeg lagde et billede op i et af indlæggene omkring processen, har du set efter det ???

   KH LOuise

 • Reply
  Catarina
  26. april 2020 at 23:00

  Er det træmaling du har brugt?

  • Reply
   Mernee
   27. april 2020 at 10:55

   Hejsa

   Det mener jeg helt sikkert det var. Vi gik i hvert fald til vores farvehandler og bad om den mest slidstærke maling man kunne få, da den skulle bruges på en bordplade.

 • Reply
  Dan
  17. maj 2021 at 11:59

  Hej. Har du en farvekode på den sorte maling på jeres køkkenbord? Mvh. Dan

  • Reply
   Mernee
   17. maj 2021 at 14:07

   Nej desværre ikke mere, det er mange år siden vi lavede den.

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar