Uncategorized

Havedag og lidt om snegle….

18. maj 2013

Idag har der været fuldstændig sommer over Danmark, sikke dog en vidunderlig dag. Det startede godt nok en smule overskyet her i Hedensted, en enkelt byge kom også forbi, men fra sidst på formiddagen og indtil nu, der har solen skinnet fra en skyfri himmel og graderne er bare steget og steget. Vi har været i haven hele hele dagen. Der er blevet luget lidt, slået græs og flyttet to små træer, og så har vi leget og hygget og “badet i en spand med vand. Jeg havde ikke helt troet på det der med, at varmen rigtig var kom, ellers havde vi nok fyldt det lille bassin noget tidligere, men heldigvis var der fin tilfredshed med masser af vand i spande og vandkander…..

Nå, men som i nok husker, så havde jeg købt fine nye lupiner for ca 3 uger siden, men for en uges tid siden, der begyndt jeg at få mistanke om, at de ikke havde det så godt. For hver dag der gik, der blev de bare mere og mere gule…. Jeg panikkede en smule, lupiner er for det første min absolutte yndlingsblomst, og for det andet, så kostede de altså lidt meget!!! Da jeg så begyndte at nærstudere planterne, og rørte ved dem, så knækkede de alt alt for let, og inden i selve planten, der sad der så snegle over alt….. ØV ØV ØV…… Vi har aldrig haft snegle i haven før, så jeg anede ikke hvor de kom fra og hvordan jeg skulle gribe det an. Jeg ringede ind til det sted hvor de var købt, og heldigvis fik jeg 3 nye planter, de kunne ikke udelukke, at der måske kunne have fulgt æg med fra dem, og derfor ville de godt give mig 3 nye. Med hjem fik jeg også en gang sneglegift og 2 smukke store valmuer.

Nu er der så sat 3 friske planter, og sneglegiften har jeg haft liggende i 5 dage. Heldigvis ser det ikke ud til, at der som sådan er spist af det, og det tyder nok på, at der har været ganske få snegle, og at de forhåbentlig bare sad i de tilbageleverede planter…….. Jeg håber i hvert fald….

Haven spirer på livet løs, dagligt kan jeg følge hvor meget det vokser og hvordan alting bare folder sig ud og bliver smukkere og smukkere….. Det er yndlingsdage dem her…..

 • Reply
  Tine Juhl Thomsen
  18. maj 2013 at 22:37

  Hvor ser det dejligt ud og hvor ser den pænt friseret ud din have…min ligner et vildnis 🙂
  Ses snart KH Tine

 • Reply
  Christina
  19. maj 2013 at 0:21

  Hvor er jeres have da skøn!

  Kh
  /Christina

 • Reply
  vitterligvitterlig
  19. maj 2013 at 12:24

  Ih en fin have. Den har man da bare lyst til at tilbringe hele sommeren ude i 🙂

  KH Anne Cathrine

 • Reply
  Kristin
  19. maj 2013 at 18:19

  Dejlige havebilleder Louise. Godt du fik nye planter

 • Reply
  Mia
  20. maj 2013 at 13:04

  Sikke dejlig jeres have ser ud Louise. Vi har også knoklet lidt i haven, mere følger i løbet af sommeren, da vi både skal have bygget nyt skur (rive det gamle ned først) og har planer om en palle-sofa på terrassen.
  Hvis du vil, har jeg frø til hvide lupiner du må få, jeg samler frøene fra vores hvert år, når de er afblomstrede.
  KH Mia

 • Reply
  Louise
  20. maj 2013 at 19:41

  Tine – Er faktisk ikke så vild med det friserede look, men det er Jesper bedst til, så han får lov en gang imellem… Jeg elsker når græsset bare gror og mælkebøtterne får frit spil…. Så håber din have ser sådan ud… Så vil jeg NYDE den de næste 4 uger…. ha ha

  Christina – Tusinde tak

  Anne Cathrine – Jeg glæder mig også til sommeren der ude, og til alle de blomster der er sat i år.

  Kristin – Ja for pokker, jeg var grædefærdig da jeg opdagede de klamme dyr…. Nu våger jeg over dem dagligt 🙂

  Mia – Det er dejligt med haveprojekter, lad os håber danmark viser sig fra sin kærligste side og giver os masser af gode havedage, den slags af de aller bedste…. Og ja tak, jeg vil meget gerne modtage hvide lupin frø… og også meget gerne lære hvordan jeg tager frøene?? Jo flere jo bedre 🙂

 • Reply
  Katrine Johannesen
  22. maj 2013 at 20:26

  Åh, jeg elsker også bare denne tid, hvor al det grønne begynder at titte op. Hvad har I i køkkenhaven og drivhuset?

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar