familie Hjem Julen Kreativt Mine piger mortilmernee.dk

Noget om piratnisser og juletid :-)

30. november 2015

IMG_1350

Om ganske få timer starter julens glæder i alle de små hjem rundt om i verden…. Her i huset er vi smugstartet en lille smule….. Eller lad mig sige, vi er startet for fuld musik…

Det er som om, at tiden hele tiden når at indhente mig inden jeg selv helt mentalt er med, december føltes for kort tid siden som lysår ude i fremtiden, men pludselig stod jeg i vores lokale Brugsen med en duft at klejner og flettede julehjerter i hele loftet…. Det gik op for mig, at vi om ganske få uger, faktisk var på vej ind i december…. Og lige der ramte den mig bare… JULEN…… Sidste søndag dalede sneen hele dagen, pigerne og Jesper byggede iglo i haven, og jeg fandt julesagerne frem…. Det var godt nok en uge før tid, men stemningen var helt rigtig, og, og det samme synes familien.

I ugens løb har jeg gået dagligt og hevet det ene fine stykke julepynt frem efter det andet, jeg har besøgt vores lokale genbrugsbutikker, jeg har surfet på dba og jeg har på bedste vis fundet den fineste julestemning frem…. Min søde bloggerkollega Julia, som blogger på the vintage hausfrau , ramte mig lige på sømmet forleden, hun spurgte om vores jul var inspireret af den gamle by i Århus, og dertil kan jeg kun sige “JA” det er lige præcis den stemning der er opstået undervejs…. Nostalgisk jul med rød, rød og atter rød….

Vores nisse er også flyttet ind, men i år har “vi” valgt, at han kun kommer til advent, det er Jesper der igen var den kreative på brevposten fra nissen…. Min ide at brænde det lidt i kanten… Jesper var kæk…. “er det en piratnisse” vi har fået i år spurgte han så….. FNYS…. Og jeg havde egentlig også i tankerne den skulle være landet i en flaske eller noget andet sjovt, men det blev vidst alligevel for mystisk….. Pigerne derimod var top begejstrede da de vågnede søndag morgen, og Merle læste næsten hele brevet selv…. Stolte forældre en tidlig søndag morgen.

Lørdag var vi også ude hos vores lokale juletræsmand, de sidste 4 år har vi fældet træ hos den samme bondemand, det er så hyggeligt når vi indtræder den lille nåleskov og fælles slentrer rundt imellem granerne og udvælger præcis det træ, som skal pryde vores hjem i hele december…

I år faldt vores kærlighed på et smukt træ med skæv top, og her midt i stuen, funklende og fyldt med det nye, det gamle, det arvede og det hjemmelavede pynt, her føles det virkelig rigtigt, julen er her, og genskæret i vores pigers øjne vidner om, at her er ganske vist 🙂

IMG_1353

IMG_1354

IMG_1355

IMG_1303

 • Reply
  Tine / www.detbedstejegved.dk
  30. november 2015 at 23:39

  Ååårrhh, så hyggeligt! Både ord og billeder fanger mig total, og jeg føler nærmest jeg er med i hyggen. 😉

  Hvad havde Nissen mon med til pigerne?

  • Reply
   Louise
   1. december 2015 at 9:54

   Det var søde ord Tine, jeg elsker julen, og pigerne lige så 🙂 Nisse havde købt Lego Friends og my little pony agtig julekalender til pigerne…. Så er det alligevel “lidt” at åbne hver dag. Det var en stor succes 🙂

 • Reply
  CamillaB
  29. december 2015 at 17:30

  Hvor er det smukke sofabord fra?
  Skønt julehjem

  • Reply
   Louise
   3. januar 2016 at 20:02

   tusind tak, bordet er fra via cph og kan købes bla. hos interiør i Kragelund og Profilart i Horsens

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar