familie ferie Mine piger Rejser Skiferie sponsorerede indlæg Uncategorized

Første gang på ski i Trysil…. Og det går bare skide godt

9. april 2016

Indlægget er sponsoreret af Visit Norway

IMG_4320

Jeg er fuldstændig vanvittig stolt af mine tøser….. Wauw…. Det her går bare over al forventning. I hvert fald for pigerne. Faktisk også for mig, men det tager vi lige senere….

Vi ankom til Trysil sent onsdag aften, hvor det faktisk lykkedes os at sidde fast i noget sne…. lidt træls afslutning efter 12 timer på farten. Men heldigvis fik vi hjælp at et hold søde danskere der kom forbi, og til alt held havde en skovl med…. Efter ankomst i lejligheden, som er helt vildt lækker, med sauna og det hele, var det på hovedet i seng. Vi havde tidligt program med afhentning af skiudstyr kl. 8.30 og skiskole kl. 9.00 torsdag morgen.

Da vi afleverede pigerne hos Emil, deres private skilærer, var det med is i maven og et totalt påtaget “hej hej tøser, og rigtig go fornøjelse”. Jeg var pænt nervøs for hvordan de ville tage det, og hvor godt de ville tage imod. Specielt Neel faktisk, hun kan altså godt være lidt bestemt, og hvis hun først taber modet, så skal der meget til at finde det frem igen.

Mens pigerne var sammen med Emil (som er på billedet øverst), der havde jeg private timer med min skilærer Erik. Til mit held var han dansk, så jeg forstod alt hvad han sagde. Eller min hjerne gjorde, min fødder knap så meget. I hvert fald sansede jeg stort set ikke, at pigerne faktisk var tæt på mig det meste af tiden, jeg havde SÅ travlt med at fokusere på mig selv.

Efter skiskole på dag 1 tog vi hjem og spiste frokost. Fik snakket om hvad vi havde oplevet, hvad vi synes om det hele og hvad vi ellers havde mod på for resten af dagen. Vi havde alle 3 totalt mod på at “ræse” videre der ude…..

Kort efter frokost var vi ude på pisterne igen, og her fornemmede vi virkelig, hvor seje tøserne allerede var. Merle var frygtløs, hun susede bare afsted. Neel havde på daværende tidspunt, ikke lært at køre i såkaldt pizza, havde ikke lært at dreje og heller ikke at stoppe, så hun var mest tryg mellem benene på farmand, som også havde pænt travlt med at holde øje med mig. FNIS….

På første dagen var det utrolig tåget her oppe, så vi kunne ikke rigtig fornemme udsigten og områdets store smukke vidder, men nok godt nok, for så kunne jeg fokusere på at komme levende ned af fjeldet. Og ikke glane og det fine wiew.

IMG_4319

Dag 2 startede også med skiskolen, både for pigerne og mig. Da pigerne havde ca. 15 min tilbage tilsluttede vi os dem, så jeg også kunne nå at se hvad de havde lært, og vi kunne høre fra Emil hvor meget de havde styr på og hvordan det var gået.

Efterfølgende tog vi et par ture ned at børnebakken (læs samme bakke som jeg også har befundet mig en del på). Og herefter drog vi igen hjem og fik en tiltrængt frokost.

Pigerne sidder midt i rugbrøden, kinderne er ildrøde, øjnene stråler af stolthed, de har simpelthen så meget på hjerte de gerne vil fortælle, og de kan slet ikke vente med at komme ud igen. Begge to er solgt.

Kl. 13 drog vi afsted igen, denne gang med farmand som den ansvarlige, for jeg var på guidet scootertur rundt i hele Trysil skiområdet. En SUPER fed oplevelse, her havde jeg virkelig optur. Kæft det var fedt at opleve det hele på den måde, og så med fart. Vi susede op og ned af rød bakke (som jeg helt sikkert IKKE når på ski), vi var helt oppe på toppen og nyde udsigten, vi fik kaffe og kage et sted midt på fjeldet, som kun kan nåes på ski. Jeg er dybt imponeret over det her område, min guide fortalte mig, at der kommer ca. 6-700.000 gæster igennem på sådan en sæson og de er ca. 4-500 ansatte på hele området. Det siger lidt om hvor stort her virkelig er.

IMG_4323

IMG_4309

Efter min guidede tur mødtes jeg med Jesper og pigerne, og vi havde et par timer mere ude på pisterne. De havde fundet en rigtig go rute, som passede pigerne helt perfekt, og her fornemmede jeg virkelig, hvor seje de er blevet. Neel ræser i fuldstændig samme frygtløse fart som Merle, har 95% styr på at få stoppet, svinger og har go kontrol over sine ski. Og jeg oplever lynhurtigt, at de faktisk meget gerne vil køre stærkere end mig. Den rute jeg er med på her, den har de nået 4 gange mens jeg var på scooter, og den når vi altså kun en gang på en time med mig….. hmmmm

Børn er simpelthen bare for seje, de er frygtløse, og i løbet af ingen tid suser de bare ned af bakkerne. Det er totalt syret at bliver overhalet af det ene barn efter det andet, mens man selv står der og forsøger at skabe balance, lægge vægten forrest i støvlen, lægge vægten på rette sted når man drejer og i det hele taget forsøge ikke at falde eller pludselig være i al for høj fart. Jeg har en del udfordringer på de her ski, men jeg er faktisk meget imponeret over mig selv alligevel. Det lover jeg at fortælle mere om i næste indlæg.

Når vi kommer hjem laver jeg en opsummering af hele vores fantastiske tur til Trysil.

 

Videoen her er taget af pigerne sammen med Emil, i slutningen af deres skiskole på dag 2, og hvis man følger mig på Instagram, så kan man se hvor sejt de allerede har udviklet sig her fra….. Total optur over de her guider, hold nu k… hvor er det bare dygtige.

 

[vidcore vid=”dQRThTH4″]

    Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

    Svar