Ikke-kategoriseret Inspiration min uforbeholdne mening mortilmernee.dk tanker

Er boligprogrammer blevet kedelige?

6. april 2018

                                 

Jeg har over de seneste uger fulgt med i Nybyggerne på TV 2, som jeg formoder at mange af jer sikkert også har. Jeg så naturligvis også hvem der vandt i tirsdags, og stort tillykke til dem. De vandt mit hjerte med deres gule cubanske maleri, fordi det var det eneste, der i virkeligheden skildte sig rigtig ud fra alt det andet.

Ja, jeg er nok lige små gnaven i mit udtryk, men jeg synes ærlig talt, at boligprogrammer er blevet SÅ Så kedelige…. For år tilbage var det noget af det jeg så aller mest frem til, da HUSET i sin tid rullede over TV2, jeg var sågar endda til åbent hus arrangement i de lejligheder der var med i sæson 2, de var i en stor ejendom i Mejlgade i Århus. Jeg husker ikke hvem der var vært, men Erik Peitersen var håndværkerhjælpen, og jeg var tosset med de programmer.

Det var nogle fede par imellem, virkelig nogle der tænkte ud af boksen, lavede kreative løsninger og bragte farve og kultur ind i deres bud på indretningen.

For et par år siden var der også et par med i nybyggerne, Louise hed pigen, jeg husker ikke hvad han hed, men jeg kan huske de også lavede nogle helt vildt anderledes løsninger, som måske ikke nødvendigvis var praktiske, men hold op hvor var det fedt at se. Dem der vandt malede gulvene gule, også en mega fed twist at lave i sin indretning.

Ligeledes så jeg for år tilbage, “I hus til halsen” på DR 1, jeg har set flere sæsoner, men specielt den første faldt jeg på røven over, designeren Anders Busk Faaborg, s… han er dygtig. Han lavede også de fedeste ting i de hjem, specielt i første sæson….

MEN…….. så er der sket noget, boligprogrammerne er – tror jeg – styret og sponsoreret af bestemte butikker. Og dem som har de virkelig kreative evner, er pludselig meget begrænsede. Skal måske købe alt interiør i et bestemt bolighus, alle bygge materialer i ‘et bestemt byggemarked osv osv. Og det stopper bare 100% for det inspirerende og kreative for mig som seer.

Når jeg i sin tid så de her programmer, så lod jeg alt hvad der hedder computer, telefon osv ligge langt væk, for nu skulle jeg sluge de her kreative lækkerier til mig, se hvad de nu fandt på i lejlighederne…. Men nu, nu hører jeg det næsten kun, det kører i baggrunden, for jeg tager mig selv i at lave alt mulig andet, jeg keder mig simpelthen til de her programmer.

Alle 4 hjem i den seneste omgang nybyggerne kan jeg ærlig talt ikke engang huske fra hinanden, jo den ene havde nok flere planter end de andre, men ellers var det samme farve nuancer, masser af træ og træ og træ og hjemmelavede møbler i mere træ….. ØV – Jeg kan godt li træ, det har jeg skrevet om mange gange, men altså ikke som den eneste ting i indretningen.

Det er muligt man kun kan få sådanne programmer til at løbe rundt, ved at ramme ned i den farvenuance der kører i boligbladene og lade bestemte bolighuse sponsorere hele molevitten, men hvor ER det bare ærgerligt, for jeg savner SÅ meget de meget mere skæve og anderledes indretninger….

Det har desværre ikke været muligt for mig at google en masse inspirerende billeder fra fra de gamle bolig programmer, kun et enkelt som jeg kan huske fra nok første afsnit af sæson 1 af “I hus til halsen”…. Det er tydeligvis fra før de sociale medier fik så meget magt som idag….. Men jeg håber nogle af jer måske også kan huske dem, og har lyst til at komme med deres mening 🙂

 

 

Billederne er lånt på google

 • Reply
  Anna
  6. april 2018 at 19:22

  Jeg er faktisk enig med dig. Hvem husker ikke John fra Roomservice, som bankede kæder ned i andre folks arvestykker og lavede soveværelser om til bokseringe:)

  • Reply
   Mortilmernee
   6. april 2018 at 19:39

   Åh ja, ham husker jeg også godt, det var jeg også helt vild med. Og det der program på kanal 4 med den sure håndværker, og hende den søde der havde butik i KØbenhavn en gang, Lea, hun var stylist. Det var jeg også vild med. 🙂

   • Reply
    Marie
    7. april 2018 at 10:25

    Hed hun ikke Andrea, Andrea Larsson. Som er gift med Rasmus som også har lavet boligprogrammer.

    • Reply
     Mortilmernee
     8. april 2018 at 21:21

     Hun var med i fra skrot til slot, og var også pisse dygtig, de programmer elskede jeg også, specielt når hun var med 🙂 Og hendes mand er faktisk også pænt dygtig

 • Reply
  Kristina Svane
  6. april 2018 at 19:43

  Jeg havde faktisk ikke tænkt så meget over det. Men du har da fuldstændig ret, det meste minder jo om hinanden. Før var der større forskel på hva folk lavede og fik lavet. Jeg æder det stadig råt men jeg får ingen nye ideer! Tænker bare lige at jeg går mine egne veje?

  Kristina/ “hyggehjem”

  • Reply
   Mortilmernee
   6. april 2018 at 19:54

   Hej Kristina

   Ja det gør jeg godt nok også efterhånden, jeg finder i hvert fald ikke min inspiration der længere, og det synes jeg bare er ærgerligt 🙂

 • Reply
  Helle
  6. april 2018 at 19:46

  Jeg er rørende enig – faktisk har jeg ikke engang set Nybyggerne i år, fordi jeg faktisk syntes at det også var lidt intetsigende sidste år. En som virkelig udfordrede den gængse stil i tidernes morgen, syntes jeg, var John Zoffmann i ‘Roomservice’ – ham der bl.a. lavede en stue om til en boksering, og et kristent pars soveværelse om til en hule med tydelige seksuelle referencer. Han var modig og outreret – engang imellem too much, men han havde VIRKELIG en gennemført stil ! Så – jeg stemmer for mere John i boligprogrammerne 😉

  • Reply
   Mortilmernee
   6. april 2018 at 19:55

   Hej Helle

   Jeg kunne simpelthen ikke være mere enig, det er da det skøre og sjove man vil se…. Ikke det samme kedelige…..

 • Reply
  Elisabeth
  6. april 2018 at 19:50

  Jeg kan faktisk ret godt li’ det der program, der har kørt på DR, hvor det er naboer, der hjælper med at sætte i stand. Måske fordi der er minimalt budget, og de skal bruge materialer, møbler mm, som naboer har doneret – så bliver man udfordret lidt mere på kreativiteten.

  • Reply
   Mortilmernee
   6. april 2018 at 19:56

   Når ja, det har jeg også set, det synes jeg også var ganske ok… Man ku godt se de manglede budget til rigtigt at udfolde sig, men det var okay….

 • Reply
  Trine
  6. april 2018 at 19:51

  Jeg har ikke fulgt med i Nybyggerne før, men så et par programmer i påskeferien, og jeg giver dig helt ret. Jeg undrede mig over, at næsten alle køkkenerne var sorte, og at alt var meget stringent. Nu er jeg personligt til noget meget mere farverigt, retro og personligt, så det var meget lidt inspirerende.

  • Reply
   Mortilmernee
   6. april 2018 at 19:57

   ja ikke, jeg kan på nuværende tidspunkt overhovedet ikke se deres køkkener for mig, men jeg husker stadig nogle af dem helt tilbage fra huset, bla et hvor nogle lavede sådan et hul i gulvet med glasplade henover, og så havde de fine så minder liggende der nede i gulvet…. Simpelthen så fede, ville ønske man ku streame de gamle programmer igen.

 • Reply
  Josephine
  6. april 2018 at 20:19

  Og du slutter præcis indlægget af med, hvad jeg tror er årsagen, sociale medier! Alt ligner jo hinanden, super kedeligt, super forudsigeligt, ideer er tyvstjålet fra hoteller og store interiør profiler. Jeg synes det er sådan en skam, intet virker original længere! Og jeg falder desværre også selv for det. Jeg husker som en lille pige alle de bolig programmer jeg så med mine forældre, dem som du nævner. Det var de fedeste og elskede dem. Men det var mange år før sociale medier 🙂 sikke et love/hate forhold 🙂

  • Reply
   Mortilmernee
   6. april 2018 at 20:39

   Det var også min tanke da jeg skrev indlægget… også fordi, programmerne er jo lavet et halvt til et helt år før de vises, og allerede her, har vi på de sociale medier flyttet os, set moden som er et år fremme, så rent mentalt, er boligprogrammerne 2 år bagud når de vises, i hvert fald hvis man følger virkelig meget med….

   Men når man caster 4 familier der laver stort set det samme, så klinger det sku hult for mig, så taber jeg godt nok interessen, oven i den modgang der allerede er i forvejen….

 • Reply
  Pialouise
  6. april 2018 at 20:27

  Jeg synes godt nok også, at nybyggerne i år var temmelig kedeligt. Min datter og jeg snakkede om det gennem alle programmerne. Bare sidste år var det betydeligt sjovere med flere skæve og personlige hjem og løsninger. I år var det bare kedeligt. Desværre for vi elsker boligprogrammer og haveprogrammer her i huset.

  • Reply
   Mortilmernee
   6. april 2018 at 20:37

   Jeg synes det er trist hvis det er de økonomiske begrænsninger der gør det, eller om det er casterne der simpelthen ikke spotte dem der er sådan rigtig vilde og kreative…. Jeg håber sgu snart det ændrer sig, ellers orker jeg det ikke mere.

 • Reply
  Nanna
  6. april 2018 at 20:30

  Jonas hed ham fra nybyggernes 1. Sæson ?
  Og ja, jeg slugte også “i hus til halsen” råt, da ham Anders var med. Shit han er dygtig ?

  • Reply
   Mortilmernee
   6. april 2018 at 20:36

   når ja, det var lige præcis det, de var fede de to 🙂

 • Reply
  Anni
  6. april 2018 at 21:32

  Jeg er enig i, at boligprogrammerne er er blevet ret så ensrettede. Tror du har ret i at det til dels skyldes at programmerne indeholder direkte eller indirekte reklame, mange af programmerne er jo sponorerede.
  Jeg elsker Instagram, hvor jeg også følger dig ? Men også på dette medie oplever jeg ensretningen fylder mere og mere pga sponsorgaver. Jeg er ærlig talt ved at kaste op over at diverse produkter roses overdådigt på en masse blogs/Instagramprofiler samtidigt. Af samme grund har jeg sorteret kraftigt ud i, hvem jeg følger og af princip køber jeg ikke disse produkter. For jeg oplever aldrig nogen sige.. Det produkt er ikke lige mig.. Gud hvor jeg savner uvildighed og individuelle tilgange både i Tv og på sociale medier ???

  • Reply
   Mortilmernee
   8. april 2018 at 21:18

   Hej Anni

   Ja de sponsorerede tv programmer sætter i stor stil en stopper for kreativiteten, det er også det jeg er bange for, og så ved jeg ikke om dem der sidder og caster, ikke helt synes, at der skal noget forskellighed ind… Jeg var i hvert fald skuffet.

   I forhold til sponsorerede indlæg på blogs, så håber jeg sørme de fleste kun siger ja til sponsorerede indlæg hvis det er noget de kan stå inde for, for det er klart, man kan ikke skrive noget pænt, om produkter man ikke kan li….

 • Reply
  Louise
  6. april 2018 at 23:15

  Jeg er også enig. Men jeg tror også det er fordi vi bliver bombarderet med boligindretning alle steder i dag. For nogle 3-4 år siden brugte man måske ikke IG på samme måde som i dag. De sidste par år i Nybyggerne har jeg tænkt “jamen det så jeg da på Instagram eller Pinterest for et år eller to siden”. Så i takt med at andres hjem åbnes mere og mere på f.eks. Instagram, så har man mere brug for at se noget nyt og anderledes, og der følger tv programmenerne bare ikke helt med. Det synes jeg i hvert fald ikke. Selvom jeg da virkelig synes at alle i nybyggerne har været dygtige. Ingen tvivl om det. Og jeg synes bestemt også dem i år har været super kreative med mange hjemmelavede møbler.

  • Reply
   Mortilmernee
   8. april 2018 at 21:20

   Hej Louise

   Jeg synes bestemt også de var dygtige, men jeg ku godt ha nøjes med en af dem, og så 3 andre, med nogle andre ideer, jeg synes ikke der var nogen af dem der skildte sig ud, og det er det jeg er lidt efter. Jeg husker ikke deres hjem fra hinanden, og det synes jeg da ikke må være deres hensigt.

   Men du har helt ret, det nævner jeg også i indlægget, tv programmer kan jo være næsten et år gamle, og så er mange folk jo allerede rykket videre….

 • Reply
  Sofie - Sukhi
  7. april 2018 at 12:59

  Jeg er også enig! Boligprogrammer burde ikke bare demonstrere den gængse stil, men være noget, der kan inspirere, overraske og trække i nye retninger. Måske var der nogle af John Zoffmanns indretningsresultater, der egentlig ikke var så fede at bo i i længden – men som inspirationsprojekt og fjernsynsunderholdning var det fedt!

  • Reply
   Mortilmernee
   8. april 2018 at 21:21

   Der er jeg simpelthen helt enig… og det var det jeg gerne ville gøre opmærksom på med dagens indlæg 🙂

 • Reply
  Annette Aarre Dalsgaard
  7. april 2018 at 16:27

  FULDSTÆNDIG ENIG!!! Årets vinderpar var da også enormt charmerende, men desværre ufattelig ideforladte.
  Jeg er så træt af at det er endt med at blive en popularitetskonkurrence baseret ud fra personligheder….det må være grundlaget ellers kan jeg overhovedet ikke se, hvorfor de skulle vinde :-/

  • Reply
   Mortilmernee
   8. april 2018 at 21:23

   jeg føler mig også sikker på, at dem som klarer sig bedst på fx instagram, det er også dem der vinder, for de trækker flest stemmer. Sådan var det i år, sidste år og året før…. En af ulemperne ved, at man kan følger med så mange steder….

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar