Ikke-kategoriseret MIG mortilmernee.dk tanker

Et af de der personlige indlæg….

13. april 2018

Det er sådan ca. et år siden, at jeg postede et indlæg, om hvordan mit helbred nogen gange skranter lidt. Jeg kan huske, at jeg dengang var meget usikker på, om det var noget jeg sådan havde lyst til at dele med jer, men samtidig, så synes jeg også, at det er med til at gøre mig til et menneske, med til at gøre min profil mere ærlig, og med til at vise, at vi alle sammen har vores at tumle med.

Grunden til, at jeg tager det op igen, er til dels, at jeg har flere der af og til spørg hvordan det så går, men også fordi, at efter stories er kommet til, kan jeg virkelig se, at jeg ikke er den eneste, der altid har treo med på farten. Som sådan en slags livline nede i tasken. Og hvordan mange piger, både yngre og ældre end mig, også lider af alt alt for meget hovedpine.

At være nået der til, hvor man godt ved, at ens indtag af smertestillende er blevet for højt, det er et stort skridt på vejen, men derfra, og så til at finde den rette hjælp, det er meget mere besværligt. Jeg har været til flere samtaler med min læge, og så har jeg været forbi en neurolog, hvor jeg nærmest var angst da jeg gik der fra.

Hans indstilling var, at man simpelthen valgte at give “sådan en som mig” en forholdsvis høj dosis af noget døsig medicin, således man bare lå, enten på et sygehus, eller hjemme hos sig selv i 2-3 uger, og ikke rigtig mærkede, den “kolde tyrker” man så er i.

Den form for behandling fungerer min hjerne overhovedet ikke med, jeg kan slet ikke forestille mig, at skulle indtage den slags medicin. Jeg har aldrig været i fuld narkose, jeg er dødsens angst for den slags, og alene tanken om, at være i sådan en slags tåget tilstand i 2-3 uger, og ikke have mulighed for at være mor eller kone, være på arbejde eller noget som helst…. Nej tak siger jeg bare, det kan jeg slet slet ikke….

Så jeg har været på venteliste til at komme til konsultation på neurologisk afdeling i Esbjerg, de er eksperter i Hovedpine, og det er ikke sådan lige at komme til. Men endelig i denne uge, havde jeg min første tid der ovre.

Det er lidt underligt at sidde der, man ved jo godt, at man er ude på et sidespor, og jeg er også helt ærlig omkring det hele, men alligevel, så er det en lidt sær feeling, at man ikke selv kan komme tilbage igen. At man som voksen kvinde, skal sidde og være ydmyg omkring sig selv, krænge sig ud, foran vildt fremmede mennesker.

Sagen er den, at jeg har 7-10 dage om måneden med rigtig migræne, sådan nogle virkelig dræbende dage, hvor jeg nogen gange desværre er nødt til at blive hjemme fra job. Det er specielt omkring menstruation, men det kan også finde på at komme en sjælden gang imellem ellers. Mest hvis jeg har en presset dag…. og så er der alle de andre dage, hvor jeg har det man kalder en medicinsk hovedpine, som simpelthen kommer pga pillerne. En ond ond cirkel, som jeg har levet i i mange mange år.

For første gang nogensinde, mødte jeg her nogle læger, hvor jeg faktisk følte, at jeg blev hørt, at der blev taget vare om mig.

De snakkede også lidt om den her behandling med den døsende medicin, men sagde også, at hvis man ikke var mentalt klar og motiveret for det, så virker den behandling naturligvis ikke….. “Men så handler vi bare ud fra det, og prøver noget andet” – sagde lægen. Den sidste sætning har jeg aldrig hørt før, og alene her, der blev jeg bare så glad.

En overlæge (selvfølgelig med ekspertise i hovedpine) sagde til mig ” Louise, hvis du på noget som helst tidspunkt har haft dårlig samvittighed over, at du er nået her til, så vil jeg gerne, at du fjerner den lige med det samme. Når jeg ser din journal og hører din historie, så kan jeg se, at der er læger der IKKE har hørt dig, når du har sagt hvor ondt i hovedet du har. Din migræne er blevet overset, og så har du selv forsøgt at medicinere dig ud af det, og DERFOR, er du landet hvor du er nu, og det kan DU IKKE GØRE FOR”.

Her var jeg faktisk tæt på at blive rørt, sådan har jeg aldrig aldrig tænkt før… jeg har virkelig ofte tænkt, hvordan fanden er jeg endt her….. Hvorfor har jeg det her behov for Treo ….. Og hvorfor har jeg altid så pisse ondt i mit hoved…. Det lettede mig virkelig at høre, at jeg faktisk ikke kunne gøre for det, og at nogen nu bare gerne vil hjælpe, så jeg kan få det rigtig godt.

Den plan der nu er lagt, går ud på, at jeg skal starte på nervemedicin. Den skal meget gerne gå ind og arbejde med min hovedpine, og på den måde gøre, at jeg får mindre og mindre behov for at indtage smertestillende på daglig basis.

Nervemedicin kan gøre en både svimmel, træt og kvalm, og man må faktisk ikke køre bil, hvis man føler sig på den her måde, så jeg skal starte på dem her i weekenden, for at fornemme, hvor voldsomme bivirkninger jeg rammes af. Og om jeg overhovedet rammes… Jeg krydser alt hvad jeg kan, for at jeg ikke bliver ramt af dem.

Det stritter lidt på mig, at skulle indtage mere medicin, men samtidige, så føler jeg virkelig, at de her læger, de ville mig det aller bedste, og de vidste altså hvad de talte om, så jeg gør det selvfølgelig, og håber håber, at jeg langsomt kan blive meget mere hovedpinefri.

Så nu vil jeg snart hoppe til køjs, snuppe min første pille, og glæde mig til en dejlig weekend med mine yndlings 🙂

 

 

 

 

 

 • Reply
  Maria
  13. april 2018 at 21:25

  Hvor er du sej du tager det skridt! Både at få hjælpen til det, og også at sige det højt ? Jeg hepper på dig ❣

  Kh Maria

  • Reply
   Mortilmernee
   16. april 2018 at 13:28

   Kære Maria

   Tusind tusind tak 🙂

 • Reply
  VenterPaaVinBlog
  14. april 2018 at 3:50

  Hvor er det dejligt, du endelig føler dig hørt!
  Håber der findes en løsning til dig derude; har en studieveninde, som også går helt i koma et par gange om måneden, det skal man ikke spøge med (:
  Go’ bedring.

  – A

  • Reply
   Mortilmernee
   16. april 2018 at 13:28

   Tusind tak, det håber jeg virkelig også 🙂

 • Reply
  Pernille Rasmussen
  14. april 2018 at 7:01

  Hej ?

  Tak for et så fint indlæg omkring migræne/hovedpine. Jeg lider også af det og har gjort det siden jeg var barn. Lige pt har jeg haft hovedpine i sammenlagt 2 måneder og det blev simpelthen for meget for mig. Ens livskvalitet forsvinder lige så langsomt.
  Så jeg har valgt at opsøge en osteopat. Har du overvejet det? Jeg var til det i torsdags for første gang og hun sagde at hun kunne hjælpe mig! For dig selv og dit helbred, synes jeg at du skulle prøve det! Nervemedicin er ikke godt, men man bliver desperat, det kender jeg alt til 🙁
  Det var bare et lille råd fra en, der har det ligeså slemt og træt af at skulle tage piller.

  God bedring:-*

  Pernille

  • Reply
   Mortilmernee
   16. april 2018 at 13:27

   Kære Pernille

   I er flere der melder ind med alternative metoder, jeg gemmer alle svarene, men håber selvfølgelig, at det jeg er igang med nu, bare vil virke 🙂

 • Reply
  Anita Jensen
  14. april 2018 at 7:04

  Stor ros til dig for at skrive om det. Forstår godt dine betænkeligheder men det er ikke skammeligt at man selv tager affære, når man ikke bliver hørt. Håber at du får god effekt af medicinen.

  • Reply
   Mortilmernee
   16. april 2018 at 13:27

   Kære Anita

   Tak for de rosende ord, dem blev jeg glad for 🙂

 • Reply
  Kirsten
  14. april 2018 at 9:29

  Kære Louise
  Jeg er fornylig begyndt at følge dig – mest fordi jeg er VILD med din boligindretning og den inspirerer mig og gør mig glad. Og lige pludselig kommer dette indlæg, der får tankerne igang – du skal vide du langt fra er den eneste – tak fordi du tør skrive det. De bedste tanker til dig. Rigtig god weekend til dig og familien.

  • Reply
   Mortilmernee
   16. april 2018 at 13:26

   Kære Kirsten

   Tusind tak for de søde ord, jeg er glad for du kan bruge både en kreative og den personlige del her på bloggen.

   KH

 • Reply
  Anne
  14. april 2018 at 12:59

  Min far har også døjet med kronisk hovedpine de sidste 8 år tror jeg efterhånden. Han går på smerteklinikken i Århus, og har også været afhængig af treo. Han kom på lykkepiller, som åbenbart skulle have en effekt på hovedpine også, og hver aften bliver han nødt til at tage en pille som simpelthen slår ham omkuld for at kunne fungere. Det er vildt. Jeg håber de nye piller hjælper. Jeg tror mange kvinder (inkl) min mor oplever migræne ifm menstruation og har sygedage pga det. Det er bare ikke noget man som sådan snakker om.

  • Reply
   Mortilmernee
   16. april 2018 at 13:26

   Kære Anne

   Det lyder sørme heller ikke som en helt rigtig behandling din far får, det må være ubehageligt at være der, hvor man skal slåes omkuld for at fungere…. Der vil jeg helst ikke ud….

 • Reply
  Tina
  14. april 2018 at 19:40

  Hej Mortilmernee
  Jeg følger dig via Instagram, og læste dit indlæg, det lyder fuldstændigt som min historie. Jeg er dog dybt taknemmelig for endelig at være kommet af med hovedpine og migræne. Du får sikkert mange gode råd, det gjorde jeg, og var efterhånden træt af det. Jeg havde 3 år med konstant hovedpine og migræne anfald, fuldstændigt som du beskriver din situation. Jeg kom til neurolog fik epilepsi medicin, som gjorde mig meget sløv og helt ved siden af mig selv. Derefter prøvede jeg alverdens andre typer medicin som lægen udskrev til mig, intet virkede.
  Indtil en dag hvor jeg ringede til http://www.akupunkturklinikken-aalborg.dk, -Jeg havde prøvet akupunktur flere steder, uden held, og havde ikke den store forventning. Men var blevet anbefalet Ying af en bekendt fra Sjælland der var rejst helt til Nordjylland for behandling og det havde givet hende et helt nyt smerte frit liv.
  Det samme skete for mig, jeg fik en del behandlinger i starten, og trappede ud af medicin, kort tid var der stor bedring. Derefter havde jeg en periode på ca. 6 mdr. hvor jeg fik enkelte behandlinger efter behov. I dag har jeg ALDRIG hovedpine eller migræne mere. Tager ingen former for medicin. Jeg har anbefalet hende til mange og alle melder tilbage at det har hjulpet dem. Jeg måtte bare skrive dette til dig da jeg læste din historie.
  Måske det kan hjælpe dig også.
  Mange hilsner fra

  Tina

  • Reply
   Mortilmernee
   16. april 2018 at 13:25

   Kære Tina

   Det lyder jo helt fantastisk…. Det må jeg virkelig lige gemme…. eneste minus er, at jeg har vanvittig langt til AAlborg, jeg ved allerede nu, at jeg ville gå kold i at skulle tage den lange tur… Men måske de har klinikker længere her ned af.

   Jeg har prøvet akupunktur tidligere, også uden succes, så jeg tænker selvsagt, lidt ligesom dig 🙂 Men jeg er heller ikke vild med al den medicin. s

 • Reply
  Tina
  19. april 2018 at 12:08

  Hvordan går det så med den nye medicin? Jeg lider også selv at hovedpine hver måned, og det er virkelig noget der går ud over livskvaliteten. Jeg er dog bange for at gå til egen læge, da jeg igennem mit job møder mange som enten får nervemedicin eller epilepsi medicin mod det. Det stritter lidt på mig, da jeg mener man må kunne gøre noget andet end medicin. Mit job er stillesiddende kontorarbejde, og jeg tror det er heri at roden til noget af hovedpinen er. Jeg forsøger derfor at gøre noget ved min arbejdsstilling, laver øvelser og små mindfulness pauser. Ved ikke om det kombineret med fys/kiropraktor kan gøre noget for mig, men jeg håber og ellers må jeg en tur forbi lægen. Synes også jeg oftere har hovedpine når jeg har meget at se til, så det er måske også et sted jeg kan sætte ind (hvis det kan lade sig gøre som arbejdende småbørnsfamilie;-))
  Nå det blev en lang smøre, men måske du kan bruge mine tanker til noget og ellers hører jeg også meget gerne til de erfaringer du har gjort dig. Måske jeg ikke skal være så bange for medicinske tiltag?

  • Reply
   Mortilmernee
   19. april 2018 at 19:26

   Kære Tina

   Du skal næsten læse mit indlæg fra i mandags, der får du svar på ret mange af de ting du efterspørger her….

   Jeg er pt derfor heller ikke i gang med medicin endnu… du kan læse det hele i indlægget 🙂

   Jeg har det også som dig, jeg synes det virker sært at indtage mere medicin for at komme af med noget andet…. Så jeg går virkelig med mange tanker i øjeblikket….

   Håber du finder en løsning der virker for dig… Man må kunne slippe af med bare noget af al den hovedpine… Det håber jeg virkelig.

 • Reply
  Tina
  26. juni 2018 at 23:30

  Hej igen.

  Nu er det ved at være et stykke tid siden du skrev både dette og det andet indlæg om din hovedpine/migræne. Kom du nogensinde igang med det andet medicin, og hvordan har det i givet fald hjulpet dig?

  • Reply
   Mortilmernee
   27. juni 2018 at 9:37

   Hej Tina

   Nej det gjorde jeg faktisk ikke, jeg havde så svært ved at være i bivirkningere…. Så jeg fandt rygraden frem, og har selv fået nedjusteret meget kraftigt, jeg er ikke i mål endnu, men jeg er kommet virkelig langt….

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar